Pozisyon veya İlan Adı
Yhm
Bende a2 b1 arasi sınırda olduğumu hissediyorum korkuyorum isin açığı... mesela 2 sinavda da genel anlamda benim gözlemlediğim hava , iklim uluslar arası hükumet yönetim vs gibi sorular ve kelimeler vsrdi sizin dikkatinizi çeken birsey oldu mu
Gunluk hayattan gibiydi, akademik veya agir bir dili yoktu. B1 seviye testleri arastirmanizi oneririm. Yapay zekadan destek alabilirsiniz, guzel yonlendiriyor.

• Like
Tepkiler: 145306 ve gunes
Sorular havuzdan geldigi icin sanirim, bu sorunun net bir cevabini ben de goremedim. Benim girdigim online sinav zordu mesela, bizdeki atasozu ve deyim benzeri seyler vardi. Ama merkezde girdigim sinav kolaydi, erkenden cikmistim hatta. Mulakat asamasinda ise, sorulan sorular hakkinda bir on calisma yaparsaniz, uzun uzadiya dusunmek ve cumleleri yuvarlamak gibi seylere vakit ayirmayacaginiz icin daha net ve daha ozguvenli cevap verme opsiyonuna sahip oluyorsunuz.
chatgbt sizce faydalı mı ? internetten b1 soru çözüyorum boyuna :)

chatgbt sizce faydalı mı ? internetten b1 soru çözüyorum boyuna :)
Merhaba, mesajinizi yeni gordum. Bence faydali ama bu sizin beklentinize ve seviyenize gore degisir. Mesela benim beklentim speaking yonunde: Hem online kurslara gore daha uygun hem de muhabbet kitlenmiyor, speaking akiyor.

• Like
Tepkiler: 145306
merhaba benim tek amacım sınavı geçebilmek :)
Online sinav ornekleri sitede var diye biliyorum. Onlara goz atabilirsiniz, kafanizda soru tarzi boylece oturmus olur. Yapay zeka konusunda ise, ChatGBT'yi kesinlikle bir Ingilizce ogretmeni gibi kullanabilirsiniz, ondan size B1 duzeyinde sinav hazirlamasini vs. isteyebilirsiniz.

• Like
Tepkiler: melisa123
Online sinav ornekleri sitede var diye biliyorum. Onlara goz atabilirsiniz, kafanizda soru tarzi boylece oturmus olur. Yapay zeka konusunda ise, ChatGBT'yi kesinlikle bir Ingilizce ogretmeni gibi kullanabilirsiniz, ondan size B1 duzeyinde sinav hazirlamasini vs. isteyebilirsiniz.
sadece kelime eksiği kaldı benim girdiği sınvda günlük konuşma dili sağlık çevre iklim vs ilgili kelimeler vardı işte girenler yazmıyor neyle ilgili kelime vardı:)

sadece kelime eksiği kaldı benim girdiği sınvda günlük konuşma dili sağlık çevre iklim vs ilgili kelimeler vardı işte girenler yazmıyor neyle ilgili kelime vardı:)
Birincisi, aslinda bunun net bir cevabi yok, yani sinavda cikan konular ozelinde soyluyorum bunu, cunku sorular havuzdan geliyor. Ikinci olarak, kelime bilgisini konu bazli degil de, en cok kullanilan kelimeler bazli dusunebilirsiniz. Mesela ben Ingilizce kelime bilgimi ilk 1000 kelime, sonra ikinci 1000 kelime ve daha sonra da ucuncu 1000 kelime seklinde arttirmistim. Fono yayinlarinin hem kelime kartlari hem de mini sozlugu var. ChatGBT kullaniyorsaniz, kendinize Ingilizce'de en fazla kullanilan ilk 100 fiil mesela, bunlari listelemesini isteyebilirsiniz, vs. Ozellikle ilk 2000 kelimeyi hallettiginizde, B1 seviyesi sorulari rahatlikla halledebilirsiniz. Umarim yardimci olabilmisimdir 🙃

Kelimelere çalışın baya önemli. Genellikle sınav B1 ancak B2 de çıkabiliyor ona göre hazırlıklı olun derim.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.