Ben bir üniversitede İngilizce hazırlık okutmanlığı yapıyorum YDS puanım 98.75 mülakatta tüm sorulara 2 dakika akıcı cevaplar verdim fakat elenmişim. Çok garip bir olay, yapay zeka neye göre değerlendirdi acaba? Kazanan arkadaşlara başarılar dilerim.

Ben Video Mülakat aşamasına gelemedim bu sebeple onun hakkında bir şey diyemiyorum ancak ilk başvuru kriterleri biraz daha sıkılaştırılabilir diye düşünüyorum. Örneğin 3.00 ve üstü ortalama, belirli lisans programlarında okuyor olma vs. gibi. Böylece değerlendirme süreçlerine katılabilen kişi sayısı da düşer, İK ekibinin adayları daha yakından değerlendirme imkanı olur. Ayrıca sınav sonuçlarının geç de olsa paylaşılması şeffaflık adına iyi oldu diye düşünüyorum. @noname'e katılıyorum bu sene özellikle "THY 4.000 kişi işe alacak" adı altında Take Off JR ve 101 için büyük bir PR yapıldı ancak böyle bir durum da yok ortada. 2024 yılı içinde birçok farklı alanda 4.000 kişiye istihdam sağlanacak.
Süreci devam edenler için umarım her şey istedikleri gibi olur. Biz elenenler de eksiklerimizi tamamlayıp yolumuza devam etmek zorundayız. Herkes için hayırlısı olmasını diliyorum🙏

• Like
Tepkiler: admin
YDS'den yüksek almanızın bir önemi yok, konuşma başka bir şey ve ek olarak bence sadece mükemmel bir konuşma beklenmiyor. Benim İngilizce seviyem b2-c1, speaking C1 diyebilirim. Bu aşamayı geçmek için b1-b2 ingilizce seviyesi yeterli. Zor olan o soruya nasıl cevap vereceğinizi kafanızda hızlıca tasarlamak, mesela Türkçe sorularında bir tanesi çok anlamsız gelmişti bana, ama o kadar güzel bir senaryo uydurdum ki.. Aynı şeyi İngilizce soruların birisinde yaptım. Tüm sorularda yaptığım ortak bir şey var, sanırım genel olarak yapılmamış bir şey. Algoritma oradan diğer arkadaşları belki elemiş olabilir.

• Like
Tepkiler: admin ve gunes
Arkadaşlar ben geçen yılda bu yılda video mülakatı geçtim adil olmadığını düşünen arkadaşlar bence konuşma konusunda kendilerini iyi zannediyorlar ama farkına varamadıkları hatalar yapıyorlar bunu biri size söylemedikçe farketmeyebilirsiniz bide bu açıdan bakın sınavlarda alınan puanlardan yola çıkmayın.

Arkadaşlar ben geçen yılda bu yılda video mülakatı geçtim adil olmadığını düşünen arkadaşlar bence konuşma konusunda kendilerini iyi zannediyorlar ama farkına varamadıkları hatalar yapıyorlar bunu biri size söylemedikçe farketmeyebilirsiniz bide bu açıdan bakın sınavlarda alınan puanlardan yola çıkmayın.
Grup Mülakat aşamasını geçebilmiş miydiniz? Sizce Bu aşamadaki önemi nokta nedir.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.