Pozisyon veya İlan Adı
Cadet Pilot
21 Ağu 2025
116
34
5
Meslek
Kokpit
Merhaba arkadaşlar. Müsadenizle beni hayliyle rahatsız eden bir konuda içimi dökmek ve duygularımı düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Türk Hava Yollarının Take off cadet programında retest olmadan sağlık aşamasına yaklaşık 9 ayda gelmiş bir aday olarak ön sağlık değerlendirmesinde aç halimle uzun yoldan geldiğim ve elimde pratisyen hekimin titreme görmesi (uzmanlık alanı olmamasına rağmen) üzerine ek tetkik istemeden beni yaklaşık 1 saat 50 dk muayene ederek elenmemi sağladı.

Ön sağlık muayenesınden 29 Gün sonra gelen olumsuz mailine istinaden 2 farklı uzman doktor raporu almış bulunmakta olup herhangi bir sorun olmadığını kendilerine defalarca durumu izah eden mailler atıp ciddiye alınmadım. Beni eleyen doktorun iletişim adresini bularak durumumu daha net anlatabileceğimi içinde bulunduğum durumun zaafiyetiyle gerçekleştirmiş bulundum. Olumlu yada olumsuz dönüş beklerken ghostlandım ve ardından engellendim.

Dirsek çürütmemizin, kendimizden cebimizden ödün vermemizin hiç mi önemi yok? Sona gelen adayların İK tarafından onaylanmış başarılı bir aday olmasına rağmen bu insanlara başka departmanlarda sunabileceği iş imkanı mı yok? Bazılarınızın muhtemelen beni eleştirecek olması ve neden daha fazla uğraştın diye yorum yapması muhtemeldir ancak ben İK ve İş birimi mülakatında bana sorulduğu üzere "olumsuz alırsanız ne yapacaksınız?" sorusuna istinaden verdiğim " Sonuna kadar hayallerimin ve hakettiğimin peşinde koşacağım" ile nekadar içten ve gerçekçi cevap verdiğimi düşünmekteyim. Bu kurumun 250 tane uçak alması bayrak taşıyıcı olması benim gururumu okşamakta ancak bu ülkenin gençlerine bukadar ihtiyacı varken her şey insanın bireysel çıkarına mı dayalı? Benim ve nice arkadaşların 1 sene uğraşması gerek maddi manevi hatta sağlığını riske atıcak.

Bu ülkenin gençleri okadar değerlidir ki Tk olmaz başka ülke olur. Bugün olmaz yarın olur yeter ki insanlığımızı oturduğumuz makama ve aldığımız paraya kanıp kaybetmeyelim çünkü ömrün sonunda gireceğimiz yer aynıdır.

Saygılarımla

Haklısın uzun yıllardır acımasızlık özellikle Thy de ben dahil çok Engelli atıldık hasta hasta son senelerde hastalandım şirket dr engelli raporu çıkar şirkete lazım dedi 39yaşımda atıldım 7yıldır işsizim
Ahmet Bolat a çıktım yok
Ne bakanlıklar Yardım ediyor Ne engelli merkezleri

• Like
Tepkiler: tokito
Haklısın uzun yıllardır acımasızlık özellikle Thy de ben dahil çok Engelli atıldık hasta hasta son senelerde hastalandım şirket dr engelli raporu çıkar şirkete lazım dedi 39yaşımda atıldım 7yıldır işsizim
Ahmet Bolat a çıktım yok
Ne bakanlıklar Yardım ediyor Ne engelli merkezleri
Herkes işine yaradığına bakiyor. Sen ben biz kimsenin maalesef ki umurunda değiliz.

Yine silmişler yazılarımızı tebrik ediyorum sayın adminler:) bu ülkenin nekadar insani yönünün kalmadığını ve bireyselleştiğini konuşmaya sayenizde gerek yok. Bilmenizi isterimki buradaki insanlarin yazilarini silerek sadece kendinize zarar verirsiniz çünkü yarin sizde sesinizi duyurmak istediginizde sizinde silecekler..

• Like
Tepkiler: tokito
Değerli üyemiz,

İnanın bana yaşadığınız hayal kırıklığını benden iyi kimse anlayamaz. Yaşadığınız bu hayal kırıklığı dolayısıyla duygularınızı Hava Personel ailesiyle paylaşma isteğiniz de ayrıca gurur verici bizim için. Fakat genel olarak, yazınıza eklediğiniz bazı unsurlar; daha doğrusu bu platforma gönderilen her mesaj veya konu, Hava Personel olarak markamızı direkt veya dolaylı yoldan etkilemekte.

Bu platforma eleştirdiğiniz şirketin üst yöneticileri ve çalışanları ve havacılık sektöründeki farklı şirketlerden farklı çalışanlar da dahil, günde binlerce üyemiz girip çıkıyor. Bizim için esas olan, ana mesajın veya bilginin mümkün olduğunca profesyonel ve hakaret iması içermeyen dil veya üslupta yazılmasıdır. Bu konu başlığı altında yazılan bazı mesajların değiştirilmesinin de sebebi budur.

Özetle, yazdığınız mesajların bir markayı temsil ettiği farkındalığıyla, çok daha resmi ve kurumsal bir dilde duygularınızı ve düşüncelerinizi ifade ederseniz; inanın hiçbir mesajınızı silmez veya değiştirmeyiz. Hava Personel olarak aday odaklıyız ve olmaya devam edeceğiz ancak doğru davranışlarla. Anlayışınız için teşekkür ediyor, hepinize iyi akşamlar ve iyi forumlar diliyoruz.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.