Pozisyon veya İlan Adı
Kabin memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
2 Tem 2024
41
3
35
Merhaba, sürece ara verildiği hakkında mail aldım kurul mülakatına girmiştim en son bu maili aldığıma göre olumlu olduğunu düşünüyorum. Sunexpressten de 16 şubatta eğitim tarihi almıştım sunexpresste işe başlasam thy’ye geçebilir miyim bir dahaki alımda çağırdıklarında?
Sunexpresste dönemsel çağırdılar.

@gunes hocamın bu konuda bilgisi vardır. İştirak şirket olduğu için 3 sene beklemek gerekiyor diye biliyorum ama en doğrusunu o bilir
Evet Sunexpress THY'nin %50 iştirak firması bu nedenle 3 yıl deneyimden sonra girebilirsiniz.

Hatırlatma: SunExpress, THY ve Lufthansa ortaklığında (joint-venture), kurulmuş tamamen bağımsız ve ayrı bir şirkettir. Bu sebeple tam olarak iştirak şirkettir demek doğru olmayabilir. Dolayısıyla 3 yıl bekleme konusu biraz bulanık bir konu olmakla beraber, SunExpress'in tamamen bağımsız ayrı bir organizasyon olması sebebiyle 3 yıl beklemeden başvuru yapabilme de söz konusu olabilir. Üyelerimizin bilgisine rica olunur.

Evet Sunexpress THY'nin %50 iştirak firması bu nedenle 3 yıl deneyimden sonra girebilirsiniz.
Düzeltme: SunExpress, THY ve Lufthansa ortaklığında (joint-venture), kurulmuş tamamen bağımsız ve ayrı bir şirkettir. Bu sebeple tam olarak iştirak şirkettir demek doğru olmayabilir. Dolayısıyla 3 yıl bekleme konusu biraz bulanık bir konu olmakla beraber, SunExpress'in tamamen bağımsız ayrı bir organizasyon olması sebebiyle 3 yıl beklemeden başvuru yapabilme de söz konusu olabilir. Üyelerimizin bilgisine rica olunur.
Hocam peki THY'ye başvuru yaparken Sunexpress'te çalışmıyor olsak da bu geçerli mi? Her türlü 3 sene beklemek mi zorundayız?

Hocam peki THY'ye başvuru yaparken Sunexpress'te çalışmıyor olsak da bu geçerli mi? Her türlü 3 sene beklemek mi zorundayız?

Hayır, değilsiniz. Ayrılıp başvuru yapabilirsiniz lakin genel kanı, kendi şirketlerinden istifa edenleri tekrar işe almak konusunda seçici davrandıkları yönünde.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.