Pozisyon veya İlan Adı
Sunexpress Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

lunatic

Üye
23 May 2025
16
3
0
Merhabalar, bize atılan sağlık koşullarında miyop ile ilgili bir sınırlandırma bulunmuyor ama bildiğim kadarıyla SHGM’nin bu konuda bir kısıtlaması var. Benim miyop numaram fazla yüksek Sunexpress için böyle bir sınırlandırma varsa eğer çok çok üstünde kalacaktır. Erkek olsam askere alınmam yani. Lens veya gözlükle net görme sağlayabiliyorum retinamda vs güncel bir problem bulunmuyor çok şükür, yalnızca numaram yüksek. Sağlık konusunda “kesin geçer / kesin elenir” tarzı yorumlar yapmak pek mümkün olmuyor ama acaba bununla ilgili bir deneyimi olan veya bu konuda duyum almış olan var mıdır? Denemek için bir şansım olup olmadığını merak ediyorum. Teşekkür ederim şimdiden🥹

Merhaba, tecrübelerime dayanarak söylüyorum benim aldığım sağlık raporunda ve sonrasında yenileme raporuma göre iki göz icin ayrı ayrı 5 dereceyi geçmemesi gerekmekteydi miyop icin. Şirketler shgm yi baz almak zorunda ayrı olarak sirket ici sağlık denetlerimde de bu kuralları esnetmiyorlar malesef. Umarım sınırlardadır, başarılar 🫰🏻

@lunatic hocam çizdirmeyi neden düşünmüyorsunuz gözleriniz uygunsa çizime göz numaranız düşer testlerden geçerseniz işe alınırsınız başka problem yok ise belli bi süresi var bunun yönetmelikte yazar.

• Like
Tepkiler: zeynepdogam
Merhaba, tecrübelerime dayanarak söylüyorum benim aldığım sağlık raporunda ve sonrasında yenileme raporuma göre iki göz icin ayrı ayrı 5 dereceyi geçmemesi gerekmekteydi miyop icin. Şirketler shgm yi baz almak zorunda ayrı olarak sirket ici sağlık denetlerimde de bu kuralları esnetmiyorlar malesef. Umarım sınırlardadır, başarılar 🫰🏻
teşekkür ederim bilgi ve iyi dilekleriniz için, forumda birinin sunex için böyle bir kısıtlama yok demesi üzerine biraz kafam karıştırmıştı, ben de dediğiniz gibi biliyorum. sınırın üzerinde kalıyor maalesef.

• Like
Tepkiler: zeynepdogam
teşekkür ederim bilgi ve iyi dilekleriniz için, forumda birinin sunex için böyle bir kısıtlama yok demesi üzerine biraz kafam karıştırmıştı, ben de dediğiniz gibi biliyorum. sınırın üzerinde kalıyor maalesef.
sunex shgm sağlık koşullarına göre değerlendirme yapıyor diye hatırlıyorum ve shgmde özellikle belirli bir numara üstü işe alımı uygun değildir diye belirtilmiyor. benim de miyop numaram büyük 5i geçiyor ama shgm kurallarında düzeltici mercekle görebiliyorsa sıkıntı olmuyor yazıyor. pegasusta da aynı şekildeydi shgm kuralına bakıyolardı ve uçuşlara başlamak üzereyim yani sıkıntı olmuyor. sunex yine böyleydi diye hatırlıyorum.

• Like
Tepkiler: gunes ve lunatic
sunex shgm sağlık koşullarına göre değerlendirme yapıyor diye hatırlıyorum ve shgmde özellikle belirli bir numara üstü işe alımı uygun değildir diye belirtilmiyor. benim de miyop numaram büyük 5i geçiyor ama shgm kurallarında düzeltici mercekle görebiliyorsa sıkıntı olmuyor yazıyor. pegasusta da aynı şekildeydi shgm kuralına bakıyolardı ve uçuşlara başlamak üzereyim yani sıkıntı olmuyor. sunex yine böyleydi diye hatırlıyorum.
shgm’de şöyle bi ibare var:

1. (d)(1) e ragmen, asagidaki tibbi sartlara sahip Sinif 1 veya 3 sertifika sahipleri AMS'ye sevk edilmelidir ve tatminkar bir oftalmolojik degerlendirmenin ardindan saglik açisindan uçusa veya göreve uygun olduklari yönünde degerlendirileceklerdir. i)-6.0 dioptriyi asan miyop
dediğiniz gibi shgm baz alınıyorsa değerlendirme için bir şans var demek. çok teşekkürler cevabınız için🌸

• Like
  • Love
Tepkiler: gunes ve meena

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.