Pozisyon veya İlan Adı
Kabin memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
1 Mar 2024
381
134
35
Meslek
Kabin
Arkadaşlar lütfen bir fikir verin. Mülakatım 3 hafta sonra. Olur da işe alınırsam sadece 6 aylık sözleşme yapılıyormuş. Sonra toplu işten çıkarmalar oluyormuş,sözleşmesi uzatılanlar da var tabiki. Ama asla emin olamazsınız.
6 ay için gidip antalyada ev tutmak lazım, işten çıkarılırsam bir daha asla thy veya ajet başvuramam. Moralim aşırı bozuldu. Düşüncesi veya tecrübesi olan var mı?

neden birdaha asla thy ve ajet başvuramam dediniz,kovulursanız evet de sözleşmenizin bitmesi normal bir durum o noktada diğer iştirak şirketlere başvurmakta sakınca yok diye biliyorum

Arkadaşlar lütfen bir fikir verin. Mülakatım 3 hafta sonra. Olur da işe alınırsam sadece 6 aylık sözleşme yapılıyormuş. Sonra toplu işten çıkarmalar oluyormuş,sözleşmesi uzatılanlar da var tabiki. Ama asla emin olamazsınız.
6 ay için gidip antalyada ev tutmak lazım, işten çıkarılırsam bir daha asla thy veya ajet başvuramam. Moralim aşırı bozuldu. Düşüncesi veya tecrübesi olan var mı?
neden birdaha asla thy ve ajet başvuramam dediniz,kovulursanız evet de sözleşmenizin bitmesi normal bir durum o noktada diğer iştirak şirketlere başvurmakta sakınca yok diye biliyorum
3 Yılın altındaysa olmaz.
SunExpress, THY iştiraki bir şirket değil. Apayrı bir ortaklık şirketi. Dolayısıyla diğer şirketlere başvuramama gibi bir problem yaşamazsınız. Diğer konuya gelecek olursak da sözleşme bitişinde karşılıklı (şirket ve çalışan tarafında) beklentiler uyuşuyorsa tam zamanlı (kadrolu) olursunuz. Sözleşmeli başlayıp tam zamanlı'ya geçen birçok üyemiz mevcut. Geçemeyen de birçok üyemiz mevcut.

SunExpress, THY iştiraki bir şirket değil. Apayrı bir ortaklık şirketi. Dolayısıyla diğer şirketlere başvuramama gibi bir problem yaşamazsınız. Diğer konuya gelecek olursak da sözleşme bitişinde karşılıklı (şirket ve çalışan tarafında) beklentiler uyuşuyorsa tam zamanlı (kadrolu) olursunuz. Sözleşmeli başlayıp tam zamanlı'ya geçen birçok üyemiz mevcut. Geçemeyen de birçok üyemiz mevcut.
Doğru diyorsunuz ama geçen yıl ilanda 400 kişiyi ailemize katacağız diye bir ibare vardı. Bu sene şöyle yazılmış "Bu pozisyon özelinde yaz sezonunu kapsayacak şekilde 31 Ekim 2026 tarihine kadar belirli süreli sözleşme çerçevesinde işe alım yapılacaktır. " açıkçası ben de tedirgin oldum.

• Like
Tepkiler: Birumutuçmak

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.