Merhaba cevabınıza istinaden soruyorum, 4 kodunda ******** mektubu talep ediliyor. 1 kodu ise deneme süresi olduğu için bir problem yaratmaz demişsiniz (bana da mantıklı geliyor dediğiniz) ancak bana dağiştir dendiği için şirkete nasıl bir açıklama yapmalıyım gerekirse ******** mektubu da talep edebilirim. Yardımcı olusanız memnun olurum. İyi günler.
Sizden Thy bir talep de bulundu mu hocam

Sizden Thy bir talep de bulundu mu hocam
Evet, THY İ.K yetkilisi Kurul mülakatından önce sözlü olarak 1 kodunu değiştirmenizi istiyoruz dedi ama değiştirilmesinin bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. Bu nedenle aynı durumu yaşamış birinden tavsiye almam iyi olacak.

Evet, THY İ.K yetkilisi Kurul mülakatından önce sözlü olarak 1 kodunu değiştirmenizi istiyoruz dedi ama değiştirilmesinin bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. Bu nedenle aynı durumu yaşamış birinden tavsiye almam iyi olacak.
anladım hocam acaba 4 kodu içinde değiştirme talep ediyorlar mı ? @rsi @indigo11 @admin @gunes konuyla ilgili net bilginiz var mı ? lütfen paylaşabilir misiniz?
çünkü benim eski çalıştığım şirket geçen ay tamamen kapandı ben de şu an referans mektubu var ancak 4 kodunu değiştirmem mümkün değil

Doğrudan kokpit istihdama mail atın, referans mektubu alabilirim ama değiştiremiyorum diyin en doğru cevabı alırsınız. SGK'ya başvurdunuz mu bu arada durumunuz ile ilgili

Doğrudan kokpit istihdama mail atın, ******** mektubu alabilirim ama değiştiremiyorum diyin en doğru cevabı alırsınız. SGK'ya başvurdunuz mu bu arada durumunuz ile ilgili
Kokpit istihdama mail atacağım. Evet SGK yetkilileri ile konuştum ve bu durumu sadece şirketin çözebileceğini söyledi. Teşekkür ederim.

Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi

İnternette 4 kodunun açıklaması olarak bu yazıyor, neden sorun teşkil etsin ki? İşveren küçülmeye gitmiş ve sizi işten çıkarmış olabilir. Yine haklı bi sebebe dayanmadan sizi işten çıkarmış olabilir. Bunda sizin bi suçunuz yok. Yani tamamen düz mantıkla baktığınızda bile bi sorun teşkil etmez. Sorun çıkaracak genel sgk çıkış kodları hırsızlık, şiddet vb. kabul edilemeyecek yüz kızartıcı sebeplerdir.

Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi

İnternette 4 kodunun açıklaması olarak bu yazıyor, neden sorun teşkil etsin ki? İşveren küçülmeye gitmiş ve sizi işten çıkarmış olabilir. Yine haklı bi sebebe dayanmadan sizi işten çıkarmış olabilir. Bunda sizin bi suçunuz yok. Yani tamamen düz mantıkla baktığınızda bile bi sorun teşkil etmez. Sorun çıkaracak genel sgk çıkış kodları hırsızlık, şiddet vb. kabul edilemeyecek yüz kızartıcı sebeplerdir.
Evet katılıyorum size, sorun teşkil etmemesi lazım. Bakalım yine mail ile soracağım durumu.

Evet hocam bende öyle düşünüyorum zaten dediğiniz gibi firma iflas sürecine girmeye başlamıştı o yüzden toplu olarak işten çıkarıldık ben firmadan kâğıt almıştım kendimi garantiye almak için verdikleri kâğıtta da proje dönemindeki ihtiyacın azalması ve şirketin mali sürdürülebilirliği için işten çıkışınız zorunlu hale gelmiştir şeklinde şu an şirket kapandı bunu da kanıtlayacak dökümanlarım da var

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.