menescan

Üye
31 Eki 2023
82
17
35
Selam. Şuan tgs de eğitimdeyim. Ama merak ettiğim bir durum var.
Kardeşim youtubedan pasif olarak gelir elde ediyor. Ama vergi vermeden çektirmedim birikiyordu hesapta.
Şimdi bu parayı çekeriz ama vergisiz olur yasal olmak bir süre sonra sıkıntı çıkar. Onun için de şahıs şirketi en azından lazım. 18 yaş altı olduğu için kuramıyor kendisi. Benim üzerime düşünüyor.
Burada tgs de çalışırken eğer şahıs şirketi açarsam sıkıntı çıkarırlar mı?
İk ya şimdi sormak istemedim belki sıkıntı çıkarırlar diye. Bilen var mı diye merak ediyorum.

Herhangi bir yerde çalışırken şahıs şirketi açmanızda bir problem oluşmaz diye düşünüyorum ben daha önce x bir firmada çalışırken açmıştım ama tgs için söleşmenize bakmanızda fayda vae benim o zamanki iş sözleşmemde bir problem yaratmıyordu

• Like
Tepkiler: menescan ve gunes
İş akdi imzaladınız mı? O sözleşmede yazması gerekiyor bu tarz şeylerin. Şahsi fikrim bir problem olmayacağı.

En mantıklısı eğitimi tamamlayıp işe kesin giriş yaptıktan sonra ik ya sormanız olacaktır ama sanmıyorum sorun olacağını sadece olurda işten çıkarsanız bağkurunuza dikkat edin hemen 1 gün bile sgksız olsanız bağkurunuzı başlatıyorlar ve borç çıkarıyorlar

Kardeşim youtubedan pasif olarak gelir elde ediyor. Ama vergi vermeden çektirmedim birikiyordu hesapta.
Şimdi bu parayı çekeriz ama vergisiz olur yasal olmak bir süre sonra sıkıntı çıkar. Onun için de şahıs şirketi en azından lazım. 18 yaş altı olduğu için kuramıyor kendisi. Benim üzerime düşünüyor.
İk ya şimdi sormak istemedim belki sıkıntı çıkarırlar diye. Bilen var mı diye merak ediyorum.
Youtube pasif gelirleri zaten para hesabı YouTube'a bağlıysa, banka üzerinden otomatik olarak devlet "influencer vergisi" alıyor aslında. Şahıs şirketi kurmanıza gerek yok, otomatik vergi çekiliyor, şirket kurmanıza gerek yok. Daha dün maliye ve muhasebe işlerim ile ilgili konuşurken doğrudan muhasebecimden öğrendiğim bir bilgiydi, sizinle de paylaşmış olayım, dilerseniz tekrardan bir muhasebeciye danışın ama bu iş bu şekilde, bilginize :)

• Like
Tepkiler: menescan
Ziraat bankasından içerik üretici hesabı açabilirsiniz

• Like
Tepkiler: menescan
Youtube pasif gelirleri zaten para hesabı YouTube'a bağlıysa, banka üzerinden otomatik olarak devlet "influencer vergisi" alıyor aslında. Şahıs şirketi kurmanıza gerek yok, otomatik vergi çekiliyor, şirket kurmanıza gerek yok. Daha dün maliye ve muhasebe işlerim ile ilgili konuşurken doğrudan muhasebecimden öğrendiğim bir bilgiydi, sizinle de paylaşmış olayım, dilerseniz tekrardan bir muhasebeciye danışın ama bu iş bu şekilde, bilginize :)
Evet öyle bir olay var ama orada para yükseldikçe yüzde 35 üzeri oluyor vergi. Şirkette fix 25 o yüzden sormuştum yani başlangıç için dediğin gibi olabilir.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.