Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu

hellcat986

Üye
23 Eyl 2025
58
15
5
Meslek
Kabin
Arkadaşlar aklıma takılan bir sorum olacaktı. SHGM raporumu teslim aldım bir sıkıntım yok fakat açlık kan şekerim 110 olarak çıktı. Geçmişten gelen bir tanı, muayene vs bulunmuyor. Elenmeye veya tekrar tetkik istemesine sebep olur mu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arkadaşlar aklıma takılan bir sorum olacaktı. SHGM raporumu teslim aldım bir sıkıntım yok fakat açlık kan şekerim 110 olarak çıktı. Geçmişten gelen bir tanı, muayene vs bulunmuyor. Elenmeye veya tekrar tetkik istemesine sebep olur mu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba, benim deneyim ve tecrübelerime göre %99.9 sorun olmaz. Ancak son karar, karar merciinin. 😊

• Like
Tepkiler: hellcat986
Merhaba, benim deneyim ve tecrübelerime göre %99.9 sorun olmaz. Ancak son karar, karar merciinin. 😊
Merhaba, forum üzerinde insanlara yardımcı olduğunuzu gördüğüm için danışmak istedim size, şu şekilde bir MR sonucum bulunuyor:
"L4–5 ve L5–S1 seviyelerinde nöral köklerde bası etkisine yol açan diffüz annüler taşma izlenmiştir."
THY'nin sağlık şarlarında da "Omurga disk patolojileri (bel ve boyun fıtığı, her türlü bası bulgusu, yırtık ve diğer omurgahastalıkları)." yazıyor.
Bası bulgusu yüzünden %100 elenir miyim acaba ?

Merhaba, forum üzerinde insanlara yardımcı olduğunuzu gördüğüm için danışmak istedim size, şu şekilde bir MR sonucum bulunuyor:
"L4–5 ve L5–S1 seviyelerinde nöral köklerde bası etkisine yol açan diffüz annüler taşma izlenmiştir."
THY'nin sağlık şarlarında da "Omurga disk patolojileri (bel ve boyun fıtığı, her türlü bası bulgusu, yırtık ve diğer omurgahastalıkları)." yazıyor.
Bası bulgusu yüzünden %100 elenir miyim acaba ?
Merhaba, bu bulgulardan çalışma esnasında performans kaybı yaşayabileceğiniz ve bulguların ilerlemesi durumunda daha ciddi omurga hastalıklarıyla karşılaşabilme ihtimalinizin çok muhtemel olduğu yorumu çıkarılır. Üzgünüm fakat THY'nin bu riski alacağını sanmıyorum. %100 gibi kesinlik içeren bi ifade kullanmayı tercih etmiyorum ancak prosedürde yazana göre olumlu sonuç alma ihtimalinizi düşük görüyorum..

Merhaba, bu bulgulardan çalışma esnasında performans kaybı yaşayabileceğiniz ve bulguların ilerlemesi durumunda daha ciddi omurga hastalıklarıyla karşılaşabilme ihtimalinizin çok muhtemel olduğu yorumu çıkarılır. Üzgünüm fakat THY'nin bu riski alacağını sanmıyorum. %100 gibi kesinlik içeren bi ifade kullanmayı tercih etmiyorum ancak prosedürde yazana göre olumlu sonuç alma ihtimalinizi düşük görüyorum..
merhaba benimde dermatit tanım var bi kaç kere girilmiş sivilce ilacı kullandığım bi dönemde ama listede kronik dermatit yazıyor bir de ibs tanısı 5 sene önce şuan hiçbiriyle alakalı sorunum yok yorum yapabilir misiniz

@rsi merhaba bende kabin memurluğu ön sağlık muayenesinde ek tetkik istendi gilberd sendromuna bağlı olarak bilrubin değerim 3.3 çıktı harici karaciğerimde hiç bir problem yok birde ek tetkik sonuçları ne kadar sürede belli oluyo cevaplarsanız sevinirim

Merhaba, tanının sanırım diğer adı bulging. Daha önceki yazılarda bu konuda prosedürün esnetilmeye başlandığını okumuştum ve alınan adaylar da olmuş elenenler de olmuş sanırım.
Benim şuanda bir sıkıntım bulunmuyor, keza %100 iyileşebilen bir durum olduğu da yazıyor. Acaba bulguların kaybolduğuna dair yeni bir MR raporu şansımı arttırır mı ?

Merhabalar, kabalık etmek istemem ama SHGM rapor bütçesi nedir? Bilgilendirirseniz çok sevinirim:)

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.