turizmci

Üye
10 Kas 2025
190
53
5
Meslek
Kabin
Thy hizmet sektörü belge yükledim dönüş bekliyorum
Ajet Ankara base başvurdum ordan da dönüş bekliyorum gerçi daha dönüş yapmaya başlamamışlar sanırsam
Pegasus’a başvuramıyorum son mülakattan elendiğim için 6 ay bekleyeceğim
Sunexpressten bahsetmiyorum bile,ilan açıldığı gibi başvurdum hala ses seda yok
Yani gerçekten bu süreç o kadar yıpratıyor ki,düşünmekten ve her gün mail kontrol etmekten gına geldi.Sabırlı olmamız gerek evet ama bu belirsizlik stres getiriyor ardından.Korkuyorum hastalanıp sağlık aşamalarında sıkıntı yaşamaktan.Tabi o sürece daha gelmedim gerçi.
Yani bu durumun insanın özgüvenini kırması da cabası.Çoğu aday aynı durumda farkındayım,birbirimize destek olmaya çalışıyoruz ama gün geçtikçe dönüş almadıkça motivasyon da kalmıyor.
Diğer şirketler de henüz ilan açmadı.Yani bir hayalimiz var bu mesleği yapmak adına,bütün odak noktamız burası ama zaman geçtikçe bekledikçe bazı şeyler için geç kalmaktan da korkuyorum.Bir an önce kariyerimi inşa etmek istiyorum çünkü bu alanda.
Öyle bir içimi dökmek istedim,yalnız olmadığımı biliyorum bu konu hakkında.

Merhaba, ben yazın açılan Pegasus ve THY tecrübesiz kabin ilanlarına başvurdum. Temmuz ayındaydı, Pegasus'tan Ekim ayında görüşme maili aldım fakat katılmayı tercih etmedim, THY'de ise süreç daha erken başladı ancak daha çok aşama olduğu için Kasım sonunda ancak bugün son aşama olan uçuş elverişlilik raporunu alabildim. Pazartesi günü işe giriş muayenesinde raporu sunacağım. Demek istediğim, Pegasustan tam iki buçuk ay bir mail bekledim, THY'de ise tüm aşamaları (çok şükür) geçebilmem dört ayımı aldı. Bu sektör sabır gerektiriyor. Psikolojik olarak zor bir süreç anlıyorum. Ancak kendinizi lütfen şartlayıp daha da yıpratmayın. Yukarıda sabrın sonu selamettir yazmış bir üye, kesinlikle katılıyorum. Umarım herkes sabrının ve emeğinin karşılığını alır...

Merhaba, ben yazın açılan Pegasus ve THY tecrübesiz kabin ilanlarına başvurdum. Temmuz ayındaydı, Pegasus'tan Ekim ayında görüşme maili aldım fakat katılmayı tercih etmedim, THY'de ise süreç daha erken başladı ancak daha çok aşama olduğu için Kasım sonunda ancak bugün son aşama olan uçuş elverişlilik raporunu alabildim. Pazartesi günü işe giriş muayenesinde raporu sunacağım. Demek istediğim, Pegasustan tam iki buçuk ay bir mail bekledim, THY'de ise tüm aşamaları (çok şükür) geçebilmem dört ayımı aldı. Bu sektör sabır gerektiriyor. Psikolojik olarak zor bir süreç anlıyorum. Ancak kendinizi lütfen şartlayıp daha da yıpratmayın. Yukarıda sabrın sonu selamettir yazmış bir üye, kesinlikle katılıyorum. Umarım herkes sabrının ve emeğinin karşılığını alır...
Merhaba öncelikle sizi tebrik ederim, süreciniz uzun olsa da sonu güzel bitmiş. Hayırlı olsun 😇 Bir şey sormak istiyorum özel değilse kusura bakmazsanız, Pegasus'u neden tercih etmediniz acaba?

Merhaba öncelikle sizi tebrik ederim, süreciniz uzun olsa da sonu güzel bitmiş. Hayırlı olsun 😇 Bir şey sormak istiyorum özel değilse kusura bakmazsanız, Pegasus'u neden tercih etmediniz acaba?
Çok teşekkür ederim, sizin için de aynı dilekleri paylaşıyorum. :giggle: Pegasus'u seçmemek için belirli bir sebebim yoktu aslında. Ben biraz kararsızdım, Türk Hava Yolları ile de bir sürece girmiştim hatta sanıyorum video mülakatı geçmiştim bu yüzden THY'ye odaklanmaya karar verdim ve Pegasus görüşmesini pas geçtim risk alıp :)

Çok teşekkür ederim, sizin için de aynı dilekleri paylaşıyorum. :giggle: Pegasus'u seçmemek için belirli bir sebebim yoktu aslında. Ben biraz kararsızdım, Türk Hava Yolları ile de bir sürece girmiştim hatta sanıyorum video mülakatı geçmiştim bu yüzden THY'ye odaklanmaya karar verdim ve Pegasus görüşmesini pas geçtim risk alıp :)
Ya, ne güzel. Risk almışsınız cidden ve de sizin açınızdan çok güzel bir kapı açılmış. Kariyerinizde başarılar dilerim, her şey gönlünüzce olsun 😇🌸 Teşekkür ederim cevabınız için. 🙏🏻

• Like
Tepkiler: ztr17
yalnız değilsin. havacılık sektörü böyle. özellikle son yıllarda rekabet çok arttı,herkes başvuruyor. başvuran çoğu kişinin mezun olduğu bölüm kabin değil. kendi sektörümüzde güzel iş bulamayınca kabine yöneliyoruz.

• Like
Tepkiler: tokito ve auberfae

of benzer bir risk ben de aldım ama elimde patladı sanırsam :D İzmirde yaşamak istediğim için sunexpress ilanı bekledim aylarca o sıra pegasus mülakata çağırdı ciddiye almadım ve hazırlanmadım mülakata sonucunda elendim.Sunexpress de dönüş yapmıyor şimdi :D gerçekten güler misin ağlar mısın belli değil.Sevindim ama sizin riskiniz güzel sonuç vermiş

Bu işin yarısı sabırsa yarısı istikrar. Denemeye devam edin, bol şans diliyorum umarım gönlünüzce olur her şey🫶

• Like
Tepkiler: tokito
Katılıyorum, ben de 21 Haziran’da THY, 14 Eylül’de Pegasus’a başvurdum. Süreç uzun ve stresli, başvuran çok fazla. THY’nin sonuçlanması 5 ay sürdü, Pegasus daha bu ay içinde çağırdı, ön muayeneye kadar geldim. Sonrasında THY’nin olumlu sonuçlandığını öğrendim. Yolun tamamına değil adımlara odaklanmak gerekiyor. Adım adım ilerleyeceksiniz. Başladıktan sonra devamı hızlı geliyor, umarım en kısa sürede dönüş alırsınız firmalardan ve sürece başlarsınız 🙏🏻

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.