Pozisyon veya İlan Adı
Pilot
Taviz gösterilmemesini anlıyorum ama e-nabızımda hiç tanı yok sadece düz psikiyatri muayenesi olarak görünüyor ve reçetelerim sekmesinde Ritalin aldığımda görünmüyor muhtemelen özel muayenehane de yazıldığı için. Thy sadece e-nabızı mı baz alır yoksa daha ileri şeyleri görebilir mi ki?
E nabızda zaten herkesin psikiyatrik muayene tanısı gözüküyor size yazılan tanıya e devlet tedavi bilgilerim ilgili tarih seçince görürsünüz aynı şekilde ilacı da

Psikiyatride ne olursa olsun epikriz istenmekte, ve ilacın yeşil beyaz kırmızı olması önemli değil aynı şekilde bende tek seferlik özel hastanede görüşme gerçekleştirdim selectra yazıldı ve bu elenme sebebim oldu Allahtan bu sürece ön değerlendirme getirdiler en azından adaylar artık boş masrafa girmek zorunda kalmıyor

• Like
Tepkiler: gunes
Psikiyatride ne olursa olsun epikriz istenmekte, ve ilacın yeşil beyaz kırmızı olması önemli değil aynı şekilde bende tek seferlik özel hastanede görüşme gerçekleştirdim selectra yazıldı ve bu elenme sebebim oldu Allahtan bu sürece ön değerlendirme getirdiler en azından adaylar artık boş masrafa girmek zorunda kalmıyor
Her selectra reçetesi için eleme yapmıyorlar tabi adbh ilaçları ritalin concerta da taviz yok ama beyaz reçeteli ilaçlarda genelde ek tektik isteniyor eğer muayene tarihi çok geriyse epikriz istemedikleride oluyor doğrudan iş yeri hekimine sordum süreçte çok soru oluyor diye birde tanıyı kimin yazdığı önemli pek çok doktor beyaz reçeteli ilaç yazabiliyor psikiyatri için yoksa sizdeki tanı neydi ve ilaç tarihiniz ne zamandı elenme ile sonuçlandı

E nabızda zaten herkesin psikiyatrik muayene tanısı gözüküyor size yazılan tanıya e devlet tedavi bilgilerim ilgili tarih seçince görürsünüz aynı şekilde ilacı da
Hocam her e nabızda bu yazmıyor çoğunda tanı girili olanlar var çevremden de bunu biliyorum muayenelerim kısmında tanısıda yazıyor sgk ile ilgili olan kısım ödeme ile alakalı bir şey sağlık olan e nabız

Arkadaşlar merhaba. 2017 yılında üniversite sınavına hazırlanırken özel psikiyatri muayenehanesinde (devlet hastanesi değil) doktor daha rahat odaklanırsın diye 2 kutu ritalin yazmıştı. Sadece 4-5 hap kadar kullandım ancak herhangi bir değişiklik hissetmediğim için bıraktım. Bir daha hiç yazılmadı. E-nabız tanılarım kısmından kontrol ettiğimde herhangi bir tanım yok (dikkat eksikliği, dürtüsellik vs.). Reçetelerim kısmında da geçmiş tarihlere baktığımda Ritalin görünmüyor. Ancak kafamı karıştıran husus şu ki 2017 senesinde ehliyet alırken aile hekimimiz sistemde ilacı gördü ve beni psikiyatr muayenesine sevk etti. Psikiyatr onayından geçtikten sonra ehliyetimi aldım. O psikiyatr muayenesine de devlet hastanesinde girdim genel muayene olarak görünüyor e-nabızda.
Sorularım şunlar;
1- Aile hekimi aynı yılda yazıldığı için mi ilacı görmüştür? Benim bildiğim ilaçlar tekrar yazılmazsa 7 yıl içinde ilaç kayıtlardan siliniyor. Thy bunu görebilir mi?

2-Cadet pilot programına başvurmak istiyorum. Sizce tanı vs olmadan, reçetelerim kısmında görünmeyen bu ilacın yazılmış olması elenmeme neden olur mu? Direkt eleyeceklerse hiç boşuna zaman, efor, yol parası vs harcamayayım.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Sizin süreç nasıl ilerledi paylaşabilir misiniz?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.