Pozisyon veya İlan Adı
Pilot
15 Haz 2025
3
0
0
Meslek
Kokpit
Arkadaşlar merhaba. 2017 yılında üniversite sınavına hazırlanırken özel psikiyatri muayenehanesinde (devlet hastanesi değil) doktor daha rahat odaklanırsın diye 2 kutu ritalin yazmıştı. Sadece 4-5 hap kadar kullandım ancak herhangi bir değişiklik hissetmediğim için bıraktım. Bir daha hiç yazılmadı. E-nabız tanılarım kısmından kontrol ettiğimde herhangi bir tanım yok (dikkat eksikliği, dürtüsellik vs.). Reçetelerim kısmında da geçmiş tarihlere baktığımda Ritalin görünmüyor. Ancak kafamı karıştıran husus şu ki 2017 senesinde ehliyet alırken aile hekimimiz sistemde ilacı gördü ve beni psikiyatr muayenesine sevk etti. Psikiyatr onayından geçtikten sonra ehliyetimi aldım. O psikiyatr muayenesine de devlet hastanesinde girdim genel muayene olarak görünüyor e-nabızda.
Sorularım şunlar;
1- Aile hekimi aynı yılda yazıldığı için mi ilacı görmüştür? Benim bildiğim ilaçlar tekrar yazılmazsa 7 yıl içinde ilaç kayıtlardan siliniyor. Thy bunu görebilir mi?

2-Cadet pilot programına başvurmak istiyorum. Sizce tanı vs olmadan, reçetelerim kısmında görünmeyen bu ilacın yazılmış olması elenmeme neden olur mu? Direkt eleyeceklerse hiç boşuna zaman, efor, yol parası vs harcamayayım.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Geçmiş yıllar fark etmeksizin ritalin kırmızı reçeteli bir ilaç bu yüzden dikkat eksikliğine thy ve pegasusun tavizleri hiç yok süreç kurul kararıyla olumsuz sonuçlanıyor

Eğer ilaç e nabızınızda görünmezse sorun olmayacaktır fakat geçmiş yıllar fark etmeksizin ritalin kırmızı reçeteli bir ilaç bu yüzden dikkat eksikliğine thy ve pegasusun tavizleri hiç yok süreç kurul kararıyla olumsuz sonuçlanır
eğer normal reçeteli basit antidepresanlar olsaydı tanı yazmadığı için süreç farklı ilerleyebilirdi fakat yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçlar tavizi olmayan reçeteler olarak geçiyor ayrıca e nabız da gözüken ilaçlar her ne zaman geçerse geçsin kendiliğinden sistemden silinmiyor

eğer normal reçeteli basit antidepresanlar olsaydı tanı yazmadığı için süreç farklı ilerleyebilirdi fakat yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçlar tavizi olmayan reçeteler olarak geçiyor ayrıca e nabız da gözüken ilaçlar her ne zaman geçerse geçsin kendiliğinden sistemden silinmiyor
E nabız sizde max ne kadar geriye gidiyor acaba

Taviz gösterilmemesini anlıyorum ama e-nabızımda hiç tanı yok sadece düz psikiyatri muayenesi olarak görünüyor ve reçetelerim sekmesinde Ritalin aldığımda görünmüyor muhtemelen özel muayenehane de yazıldığı için. Thy sadece e-nabızı mı baz alır yoksa daha ileri şeyleri görebilir mi ki?

Taviz gösterilmemesini anlıyorum ama e-nabızımda hiç tanı yok sadece düz psikiyatri muayenesi olarak görünüyor ve reçetelerim sekmesinde Ritalin aldığımda görünmüyor muhtemelen özel muayenehane de yazıldığı için. Thy sadece e-nabızı mı baz alır yoksa daha ileri şeyleri görebilir mi ki?
Daha ileri şeylerden kastınız sgk tedavi bilgilerim kısmıysa onunla alakalı bir durum yok o doğrudan sağlıkla alakalı bir yer değil E nabızı baz alır ama ilaç kırmızı/yeşil reçeteli ilaç mevcut olduğu için sıkıntı yaratacaktır muayene türünüzde tanı olsa zaten ilaca da bakmadan olumsuz verebilir düz muayenede beyaz reçeteli basit antidepresanlar için taviz gösterilebiliyor ama ritalin gibi concerta gibi dikkat artırıcı ilaçlar bunun dışında kalıyor diyebiliriz tabi herkesin süreci kendine özel olduğu için o an ne olur bilinmez

Eğer e nabızınızda reçetelerim kısmında ritalin yoksa zaten düz muayene ilaçsız sıkıntı olmaz

Başvurayım o zaman ya en kötü şansımı denemiş olurum hayat boyu acaba dememiş olurum. Sonucu olumlu ya da olumsuz buradan paylaşırım, benim gibi durumu olanlara da fikir vermiş olur. Size çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz 🙏🙂.
Eğer e nabızınızda reçetelerim kısmında ritalin yoksa zaten düz muayene ilaçsız sıkıntı olmaz

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.