Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Selamlar herkese, geçmişimde 1 tane psikiyatri geçmişim var 2024 kasım ayında. F41.9 ANKSİYETE BOZUKLUĞU, TANIMLANMAMIŞ olarak girilmiş. 50 mg selectra yazılmıştı ilacı aldım ama hiç kullanmadım ve herhangi bir belirtim de yok zaten, bir de psikolog ile görüşme yapmıştım ama o da psikiyatri olarak gözüküyor nedense, Z00.4 - GENEL PSİKİYATRİK MUAYENE, BAŞKA YERDE SINIFLANMAMIŞ koduyla. Z00.4 sorun olacağını düşünmüyorum ama bir yorum yapma şansınız var mı, 2027 yılında mezun olacağım bölümümden.
Ajet ve THY sağlık şartları aynı 2027de mezun olduğunda 3 yıl geçmiş oluyor ve zaten 3 yıl içindeki kullanıma bakıyorlar bi problem olcağını sanmıyorum

• Like
Tepkiler: Ecthelion
İlacı kullanmadım deyip sana inanacak olsalar bu kadar teferruata ne gerek var. Kapıdan giren herkesin cümlesine bakarak işe alım yaparlar. Yani sistemde sana o ilaç yakın zamanda yazılmış ise %100 sorun yaşayacaksın. Ama bu demek değil ki elendin. Sana bakacak doktorun insafına kalıyorsun
Elbette, amacım buradan yorum alıp ona göre hazırlanmak zaten ki durumu da o yüzden anlatma gereği duydum.

İlacı kullanmadım deyip sana inanacak olsalar bu kadar teferruata ne gerek var. Kapıdan giren herkesin cümlesine bakarak işe alım yaparlar. Yani sistemde sana o ilaç yakın zamanda yazılmış ise %100 sorun yaşayacaksın. Ama bu demek değil ki elendin. Sana bakacak doktorun insafına kalıyorsun
%100 sorun yaşayacaksın demek için yetkili bir kimse olmanız gerekiyor. İşe alım sağlık kriterlerinde 3 yıl ibaresi var. Ayrıca bu iletişimizin saçmalığını çözemedim "bu kadar teferruata ne gerek var?" "kapıdan giren herkesin cümlesine göre alım yaparlar." Enteresan gerçekten bu kabalığın bir sebebi var mı?

Geçmiş tanılar sebebiyle elemiyorlar mı ?
Psikiyatri için 3 yıldaki kullanım göz önünde bulunduruluyodu 3 yıl öncesi için ek tetkik vs durumları dahilinde hemen elenme durumu olmuyodu birçok arkadaş en son alınan açımda bu şekilde sağlıkta geçerek eğitimlerine başladı. Fakat https://careers.turkishairlines.com/CMSFiles/Image/Content/639082111091486235.pdf 03.2026 tarihinde güncellenmiş bir sağlık pdfi bu 3 yıl ibaresi kalkmış gözüküyor acaba şartlar mı değişti tam olarak anlayamadım açıkcası , bilginiz var mıııı @admin

Psikiyatri için 3 yıldaki kullanım göz önünde bulunduruluyodu 3 yıl öncesi için ek tetkik vs durumları dahilinde hemen elenme durumu olmuyodu birçok arkadaş en son alınan açımda bu şekilde sağlıkta geçerek eğitimlerine başladı. Fakat https://careers.turkishairlines.com/CMSFiles/Image/Content/639082111091486235.pdf 03.2026 tarihinde güncellenmiş bir sağlık pdfi bu 3 yıl ibaresi kalkmış gözüküyor acaba şartlar mı değişti tam olarak anlayamadım açıkcası , bilginiz var mıııı @admin
Benim baktığım halinde de 3 yıl yazıyor https://careers.turkishairlines.com/CMSFiles/Image/Content/fac74725bba145e3a66e294b1897c951.pdf

Depresyon, Panik Bozukluk, Anksiyete Bozukluğu, Somatizasyon Bozukluk, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Dissosiyatif Bozukluk, Psikotik Bozukluklar (şizofreni vb.), Bipolar Bozukluk, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu: Geçmişte Depresyon, Panik Bozukluk, Anksiyete Bozukluğu, Somatizasyon Bozukluğu, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Dissosiyatif Bozukluk, Bipolar Bozukluk, Şizofreni vb her türlü psikotik bozukluk tanıları ile tedavi kişilere ilk muayenede sağlık sertifikası düzenlenmez. DEHB olan kişiler gerekli ek testler ile değerlendirilecektir. Tanı kesinleşmesi durumunda ilk muayenede sağlık sertifikası düzenlenmez. (Pegasus)

Depresyon Panik Bozukluk Anksiyete Bozukluğu Somatizasyon Bozukluk Obsesif Kompulsif Bozukluk Dissosiyatif Bozukluk: Son 3 yılda antidepresan kullanımı ya da psikoterapi almış, geçmişinde süresi fark etmeksizin psikiyatrik hastalık tanılı hastane yatışı olan adayların işe girişi uygun değildir. (AJet)

Her Türlü Psikotik Bozukluk: Geçmişte herhangi bir dönemde veya halen psikotik bozukluk tanısı olan ve/veya tedavi almış adayların işe girişi uygun değildir. (AJet)

Arkadaşlar bu açıklamalar en günceller okuyun lütfen firmaların bu sene ik departmanlarının e postayla ilettiği metinler.

3 yıl öncesindeki ilaç kullanımlarına da bakıyor bilginiz olsunuz. Soruyorlar bunu kullanmışsın bu teşhis konmuş vs diye. O esnada durumu anlatabilirsin. Bu şekilde kullandım. Ek tetkik verebilirim vs diyebilirsin. Bir de kullanımın süresi önemli atıyorum 2 kez reçete edilmiştir bunu tolere edebilir. Ama 1 yıl aralıksız ilaç kullanılmıştır buna sorun yaratabilir.

• Like
Tepkiler: Ecthelion

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.