Pozisyon veya İlan Adı
Pilot
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

Nur kun

Üye
26 Haz 2026
4
1
0
Meslek
Kokpit
Şimdi kayıt ol
Değerli ziyaretçilerimiz, her konunun sadece ilk üç mesajını görüntüleyebilirsiniz. Diğer mesajları görüntüleyebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısınız. oturum aç | kayıt ol
Merhaba Arkadaşlar bir sorum var bilgisi olan varsa yeşilendirirse çok sevinirim . Şimdiden Teşekür ederim .
E-Nabız kayıtlarımda, 2021 yılında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği tarafından reçete edilmiş olan Selectra 50 mg isimli bir ilaç kaydı bulunmaktadır. Söz konusu ilaç, o dönemde yaşadığım çarpıntı şikayeti nedeniyle kardiyoloji de yapılan değerlendirmeler sonrasında sonuçlarımın normal çıkması üzerine psikiyatri polikliniğine yönlendirilmem üzerine reçete edilmiştir. Ancak bu ilacı kullanmadım.

Ayrıca, 2019 yılında da benzer şikayetler nedeniyle psikiyatri polikliniğine yalnızca bir kez başvurdum. Bu başvuruda herhangi bir düzenli tedavi sürecim olmamıştır.

Bu kayıtların, Türk Hava Yolları Cadet Programı kapsamında gerçekleştirilen sağlık değerlendirmelerinde pilot adaylığı açısından engel teşkil edip etmeyeceği konusunda bilgi verebilir misiniz?

Ayrıca, geçmişimde bu kayıtların bulunması durumunda doğrudan elenme söz konusu mudur, yoksa ek psikiyatrik değerlendirme veya ilave psikolojik testlere tabi tutulma imkânı bulunmakta mıdır?
Böyle bir durumda karşılaşan olup elenen oldu mu ? Bilgi verirseniz sevinirim

Merhaba.Thy’nin őzellikle psikoloji konusunda tavrı çok net maalesef.Bi kaç tanıdığım bu konudan dolayı elendi.Sağlıkla alakalî uzun bir pdf yayınladılar oradan yine bakabilirsin zamanında tedavi süreci geçirmiş sebebi olman bile elenme sebebi olabiliyor.genellikle

Merhaba.Thy’nin őzellikle psikoloji konusunda tavrı çok net maalesef.Bi kaç tanıdığım bu konudan dolayı elendi.Sağlıkla alakalî uzun bir pdf yayınladılar oradan yine bakabilirsin zamanında tedavi süreci geçirmiş sebebi olman bile elenme sebebi olabiliyor.genellikle
Teşekür ederim yanıt için . Şurada bir hata olmuş eksik yazmışım ben hiç tedavi almadım sadece hastane ziyaretim gözüküyor tanı vs ya da rapor yok . Reçeteli bir ilaç gözüküyor ama neden verildiği de yazılmamış ek tetkik isterler mi acaba ya da direkt red mi verirler ona takıldım . Kardiyolojiden psikolojiye yönlendirmeleri ise o dönem çarpıntım oluyordu psikolojik olduğunu söyleyip o bölüme yönlendirmeleri sonucu psikiyatri doktoru ayak üstü bi kaç soru sorup ilacı yazıp gönderdi . Ama işte hastane ziyaretim gözüktüğü için bazıları hiç çalışma boşuna direkt elenirsin diyorlar …

Öncelikle işiniz zor ama yapabileceğiniz birkac şey var. Tanıyı sildirmek/değiştirmek ve reçeteyi(ilacı eczaneden almadığınızı varsayıyorum) sildirmek. Arama motorlarında hangi yolları izleyeceğiniz yazıyor. Bol şanslar diliyorum

Merhaba Arkadaşlar bir sorum var bilgisi olan varsa yeşilendirirse çok sevinirim . Şimdiden Teşekür ederim .
E-Nabız kayıtlarımda, 2021 yılında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği tarafından reçete edilmiş olan Selectra 50 mg isimli bir ilaç kaydı bulunmaktadır. Söz konusu ilaç, o dönemde yaşadığım çarpıntı şikayeti nedeniyle kardiyoloji de yapılan değerlendirmeler sonrasında sonuçlarımın normal çıkması üzerine psikiyatri polikliniğine yönlendirilmem üzerine reçete edilmiştir. Ancak bu ilacı kullanmadım.

Ayrıca, 2019 yılında da benzer şikayetler nedeniyle psikiyatri polikliniğine yalnızca bir kez başvurdum. Bu başvuruda herhangi bir düzenli tedavi sürecim olmamıştır.

Bu kayıtların, Türk Hava Yolları Cadet Programı kapsamında gerçekleştirilen sağlık değerlendirmelerinde pilot adaylığı açısından engel teşkil edip etmeyeceği konusunda bilgi verebilir misiniz?

Ayrıca, geçmişimde bu kayıtların bulunması durumunda doğrudan elenme söz konusu mudur, yoksa ek psikiyatrik değerlendirme veya ilave psikolojik testlere tabi tutulma imkânı bulunmakta mıdır?
Böyle bir durumda karşılaşan olup elenen oldu mu ? Bilgi verirseniz sevinirim
thy hem de pilot için çöpsüz üzüm misali e nabız bembeyaz olsun diyo nerdeyse kabin de bile durum aynı bana göre thy de asıll mesele sağlıktan geçmek

• Like
Tepkiler: Nur kun
Öncelikle işiniz zor ama yapabileceğiniz birkac şey var. Tanıyı sildirmek/değiştirmek ve reçeteyi(ilacı eczaneden almadığınızı varsayıyorum) sildirmek. Arama motorlarında hangi yolları izleyeceğiniz yazıyor. Bol şanslar diliyorum
Teşekür ederim . Deneyeceğim ama sanırım bu çok zor bir ihtimal 🙏

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.