Merhaba, bilmeyenleriniz vardır diye önce açıklayayım: E nabızda psikiyatri açıklaması belli kurallar gereği "Psikiyatrik muayene tanısı" olarak yazıyormuş. Yani bu bende olduğu gibi hepimizde böyle. Ancak devlette tedavi sorgulama kısmında o tarihi girince asıl teşhis yazıyormuş. Yani bende muayene yazıyor diye rehavete kapılmayın. Bu konuyu zaten bilenler için soruma devam ediyorum:
Benim 2 ziyaretim var. İkisinde de üniversite tez döneminde gittim. Hepiniz yaşamıssınızdır ilacı yazdırmak için bir iki numara sık derer.
İlkinde dikkat dağınıklığı yazıyor, ritalin yazılmış (eczanede mevcut değildi sonra alırım dedim ama sonra almadım)
ikincide ilacı yazdırabilmek için derslerden bunaldım yetişemiyorum kısmını fazla abartmış olacağım ki, doktor bu sefer iki açıklama yazmış "dikkat dağınıklığı" ve "orta depresif nöbet" Bunda da ritalin ve prozac yazmış. Yine eczaneye gittim, yine ritalin yoktu prozacı verdi ben de o an basiretim bağlandı aldım ama kullanmadım, ritalini sonra alırsın dedi. Yine saldım.
Şimdi de anladığıma göre benim iki ritalini de sildirme şansım var. Çünkü sgk'da gözükmüyor.
1) İlaç sildirme nasıl işliyor? hangi belgeyi doldurup kime vermeliyim? tek başına önce ilacı sildirmek sonra doktora gidip "bakın ilacı da almadım sildiler, lütfen siz de sehven yazısı yazın" mı diyeceğim
2)Tanı sildirme sürecinde hiç sonuç alan var mı tanıdığınız? veya tanı sildirmek için uğraşsam ilaç otomatik siliniyor mu hangisine öncelik vermeliyim?
3)Bunu o kadar sitede grupta hala bulamadım çünkü konuşmaları yasak biliyorum ama Hiç psikiyatride benim gibi "kirli" geçmişi olup geçebilen var mıdır? Usulen mi kurula ek tetkike bırakıyorlar yoksa bir şansımız gerçekten de var mı?
Lütfen cevaplayın biliyorsanız. Geçmisseniz fake bir hesaptan da olsa cevaplayın. Bu işe ciddi zaman emek ve para harcayacağımız için yüzleşelim öncesinde.