hbot

bot @havapersonel
Admin
Hepinize merhaba. TGS tarafından atanan İngilizce ve Genel Yetenek sınavlarını az önce tamamladım ve deneyimlerimi paylaşmak istedim.

İngilizce konusunda aynen Hava Personel'in hazırladığı soruların dağılımında çıktı karşıma. Paragraf ve Listening yani dinleme soruları bir tık zor geldi. Onun için de admin, sınav sonrası Paragraf Anlama sorularını çözmemi önerdi, gözden kaçırmışım. Dinleme soruları için ise Hava Personel'de çözdüğüm dinleme soruları daha da zordu diyebilirim. Diğer dil bilgisi ve kelime soruları ise gayet kolaydı bence.

Genel Yetenek konusunda ise Hava Personel'in hazırladığı sınavların her birinde 32 soru vardı ancak karşıma 28 soru gelince bir şaşırdım. Fakat sınavı bitirdiğimde Hava Personel'in hazırladığı soru çeşitlerinin aynen çıktığını gördüm. Hatta tablo ve grafik sorularında aynı trickleri kullanmış adminimiz soruları hazırlarken. Özellikle tablo soruları için epey yardımcı oldu adminin sınavı. Genel Yetenek için soru dağılımı aşağıdaki şekilde bu arada:​
  • 7 Soru Sayısal​
  • 7 Soru Sözel​
  • 7 Soru Soyut Kavrama (Şekil vs.)​
  • 7 Soru Tablo ve Grafik (4 tablo, 3 grafik hatırlıyorum.)​
Sınava girmeden önce son kez admine yazdığımda "zor soruları en sona bırak, önce kolay soruları yap" demişti. Özellikle ilk 6-7 soru olan matematik sorularını sona bıraktım çünkü işlem gerektiriyordu. Hemen çözemeyeceğim soruları sona bıraktım ve kolay olanlara odaklandım. Hepsini bitirdiğimde zaten o gösterge panelinde boş bıraktığım sorular gözüküyordu. 5-6 tane. Hemen onları da çözüp veya sallayıp sınavı ancak bitirebildim. Bu arada bir eleştirim var Hava Personel sistemine: Boş bıraktığımız soruları bir arada göremiyoruz, sınavda görebiliyordum. Ancak onu da zaten sınavlara girmeden açıklamalarda belirtmişler, haklarını yemeyim şimdi Hava Personel'in.

İngilizce için 32 soru, 40 dakika. Genel Yetenek için 28 soru, 25 dakika. Herkese sürecinde başarılar dilerim. Hava Personel'e de sınav sürecinde yanımda olduğu için.. Gerçi serüvenimiz daha bitmedi, yerinde sınavda da Genel Yetenek ve İngilizce sınavı yapacakmışız. Herkese iyi geceler.

Premium Üyelik Hakkında

Satın Alım Öncesi sorularınız mı var? Hemen yeni bir destek talebi oluşturun!
Ücretsiz deneme testimizi çözdünüz mü?
Hemen çözün!
Bu üyelik ile elde edeceğiniz ayrıcalıklar hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın!
Nasıl Premium Üye Olurum?
Premium Üyelik Kullanım Rehberi

Merhaba bana mesajda 28 29 30 Ocak tarihleri arasında diyor, ben 30 Ocak'a bırakmak zorunda kaldım. Herhangi bir sorun olmaz değil mi. 30'unda çözdüğüm zaman? Emin olmak için sormak istedim teşekkür ederim.
Merhaba, ne demek tabii ki hemen onaylayalım: Bir sorun olmaz, muhtemelen yarın saat 23.55'e kadar süreniz olacaktır. Ancak yine de yoğunluğa kalmamak için yarın en geç 17'ye kadar tüm sınavları tamamlamanızı öneririm. Çünkü son dakika genelde çok aşırı yoğun oluyor. Bu arada tarafınıza HRPeak tarafından gönderilen linke tıklayıp bir kontrol edin derim; sınava girebileceğiniz son tarih ve saati. Son olarak şimdiden başarılar diliyorum sınavınızda.

Merhaba, ne demek tabii ki hemen onaylayalım: Bir sorun olmaz, muhtemelen yarın saat 23.55'e kadar süreniz olacaktır. Ancak yine de yoğunluğa kalmamak için yarın en geç 17'ye kadar tüm sınavları tamamlamanızı öneririm. Çünkü son dakika genelde çok aşırı yoğun oluyor. Bu arada tarafınıza HRPeak tarafından gönderilen linke tıklayıp bir kontrol edin derim; sınava girebileceğiniz son tarih ve saati. Son olarak şimdiden başarılar diliyorum sınavınız

Merhaba bana mesajda 28 29 30 Ocak tarihleri arasında diyor, ben 30 Ocak'a bırakmak zorunda kaldım. Herhangi bir sorun olmaz değil mi. 30'unda çözdüğüm zaman? Emin olmak için sormak istedim teşekkür ederim.
Bende de aynı sms geldi bu akşam sınava giriş yaptığımda ayın 30una saat 23.55 e kadar katılmamız gerektiği yazıyordu yani bir sorun olmaz. 2 saatten fazla sürüyor son saatlere bırakmayın yeter.

Genel yetenek yukarıdaki kullanıcının bahsettiği gibi konu dağılımına sahipti. Genel olarak bu kısım zor değildi. Başvuru sürecinde ingilizce dilinin yanında başlangıç seviyesinde fransızcada eklemiştim o yüzden bende ek olarak 27 soruluk fransızca sınavıda eklenmişti ve bence çok zordu tahminimce orta üst seviye bir derecedeydi. Aynı şekilde ingilizce 32 soru 40 dk idi zaman sorunu yok ama ingilizcede bana çok zor geldi tamamı olacak şekilde listeningde dahil çok zorlandım. Bence bendeki ingilizcde b1 den kesinlikle daha üst düzeydi ve zorlandım fazlasıyla. Sonrasında süresiz kişilik teştlerş var ortalama 100 adet civarı.

• Like
Tepkiler: gunes

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.