Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu

mertyyy

Üye
10 Eki 2025
7
1
0
Meslek
Kabin
Merhaba, biraz önce mülakattan çıktım. Şu an otelde çalıştığım için oranın dil sınavlarında C1 seviye ingilizce sonucu almıştım. Ancak sınav esnasında aşırı heyecan yaptım ve tam potansiyelimi gösteremedim. Sık sık takıldım, konuşamadım ve kendimi tekrar ettiğim oldu. Bu tarz durumlarda VireUp platformunun yapay zekası nasıl çalışıyor? Aksan, kelime bilgisi ve grammar'a mı bakıyor yoksa tüm konuşmamız dikkate alınıyor mu? Gerçek birisi izlemediği için yapay zekanın en küçük bir kriteri bile sınavın sonucunu olumlu/olumsuz değiştirebilir diye düşünmekteyim. Siz neler düşünüyorsunuz. Teşekkürler.

• Like
Tepkiler: Lordopress
Merhaba, biraz önce mülakattan çıktım. Şu an otelde çalıştığım için oranın dil sınavlarında C1 seviye ingilizce sonucu almıştım. Ancak sınav esnasında aşırı heyecan yaptım ve tam potansiyelimi gösteremedim. Sık sık takıldım, konuşamadım ve kendimi tekrar ettiğim oldu. Bu tarz durumlarda VireUp platformunun yapay zekası nasıl çalışıyor? Aksan, kelime bilgisi ve grammar'a mı bakıyor yoksa tüm konuşmamız dikkate alınıyor mu? Gerçek birisi izlemediği için yapay zekanın en küçük bir kriteri bile sınavın sonucunu olumlu/olumsuz değiştirebilir diye düşünmekteyim. Siz neler düşünüyorsunuz. Teşekkürler.
ben de potansiyelimin çeyreğini bile gerçekleştiremedim karşıda gerçek bir insan olmayınca çok afallıyor insan umarım standartları düşük tutmuşlardır mülakata çağırılmak istiyorum orda kendimizi gösteririz

Bende 1 saat önce girdim ve maalesef normalde konuşabildiğim halde heyecanlandım ve kendimi tekrar ettim. Sonucu merak ediyorum umarım en kısa zamanda açıklarlar

ilginç bir şekilde benim gibi birçok kişi bu sorundan muzdarip olmuş. mesleğim gereği yabancı misafirlerle defalarca defa akıcı ingilizce konuştum. kanadalı eniştem ve akrabalarıyla çatır çatır ingilizce konuşuruz. böyle belli bir kompozisyon üzerinden gidince, kayıt altına falan da alınınca ilginç bir şekilde stres yaptım ve ben de potansiyelimin yarısını bile gerçekleştiremedim. çok da soğuk kanlı birisiyimdir. geçirdiğim motosiklet kazasından sonra bile hiçbir şey olmamış gibi kalkıp hayatıma devam etmiştim. hayırlısı artık. kurulun karşısına çıksam bu kadar stres yapmazdım.

Valla arkadaşlar ben de aynı şekilde %100 İngilizce bölüm bitirdim, 4 sezondur Bodrum'da sağlam otellerde çalışıyorum ve Türkçe'den fazla İngilizce konuşuyorum. Hepsini geçtim 3 yıldır yabancı bir kız arkadaşım var, her gün konuşuyoruz gerek face to face gerekse facetime üzerinden. Yapmışızdır belki ilerleyen günlerde göreceğiz. Benim de hayalim bu şirkette çalışmak ve güzel bir hayata sahip olmak.. İnsan nasibinde ne varsa onu yaşar.

Arkadaşlar herkese bol şans , ben henüz girmedim ne tür sorular soruluyor ve nelere dikkat etmemiz gerekiyor ?

Arkadaşlar herkese bol şans , ben henüz girmedim ne tür sorular soruluyor ve nelere dikkat etmemiz gerekiyor ?
Soru içeriği paylaşmak bilindiği üzere yasak, ama çekinilecek soru tipleri değil. Sorular yalın ve anlaşılır. Soruları anlayabilmek için a2*b1 seviye ingilizce bilmek yeterli. Cevap verebilmek içinse b1 seviye 1-1 buçuk dakikalık cevaplar için yeterli. Soru konuları çok spesifik değil bu yüzden ileri düzey c1*c2 seviye denilebilecek tabirleri vs kullanmaya dönük değil (en azından bana gelenler) bu yüzden ingilizce konuşma becerilerini çok gösterebilecek konular olmadığını düşünüyorum. Süre muhabbeti var ekranda geriye doğru sayan bir süre insanı rahatsız edebiliyor. Sakin olmanın ingilizce becerisinden önemli olduğu bir aşama. Yüz yüze mülakatta öyle, en azından geçmek için.

Merhaba ben de bu akşam son başvuru sırasındaki mülakata girdim 20 ekim tarihindekine ve sorular kolay olmasına rağmen ister istemez çok heyecan yaptım ve hızlı konuşmaya başladım, bazı yerlerde çok kural ve grammar ihlali yaptım. Normalde ingilizcem B2 ancak gereksiz fazla heyecan yaptım. Anlaşılacağımı düşünüyorum fakat eğer kurallara çok dikkat ediyorlarsa şahsen ben kalacağım. Sorular sanki bir ortaokul-lise hocasının speaking testi yapmak isteyip de sorduğu ingilizce seviyesi ile aynı seviyede sorulardı. Hiç öyle C1-C2 kelime darcığı düzeyi istemiyor. Tek ama tek istediği şey var o da anladığım kadarıyla konuşmadaki akıcılık.

Ben ortalama 1 dakika konuştum, soruları paylaşmak yasak olduğu için söylememekle birlikte Professionality isteyen nitelikte mesleki çaplı sorular değillerdi. Sanırım o tarzdaki soruları yüz-yüze mülakatta soracaklar.

İnsanın gerçek performansını bildiği halde onu açığa çıkaramaması çok rahatsız edici bir durum. Bu hissiyatı maalesef iliklerime kadar yaşıyorum.

• Like
Tepkiler: Lordopress
Merhaba ben de bu akşam son başvuru sırasındaki mülakata girdim 20 ekim tarihindekine ve sorular kolay olmasına rağmen ister istemez çok heyecan yaptım ve hızlı konuşmaya başladım, bazı yerlerde çok kural ve grammar ihlali yaptım. Normalde ingilizcem B2 ancak gereksiz fazla heyecan yaptım. Anlaşılacağımı düşünüyorum fakat eğer kurallara çok dikkat ediyorlarsa şahsen ben kalacağım. Sorular sanki bir ortaokul-lise hocasının speaking testi yapmak isteyip de sorduğu ingilizce seviyesi ile aynı seviyede sorulardı. Hiç öyle C1-C2 kelime darcığı düzeyi istemiyor. Tek ama tek istediği şey var o da anladığım kadarıyla konuşmadaki akıcılık.

Ben ortalama 1 dakika konuştum, soruları paylaşmak yasak olduğu için söylememekle birlikte Professionality isteyen nitelikte mesleki çaplı sorular değillerdi. Sanırım o tarzdaki soruları yüz-yüze mülakatta soracaklar.

İnsanın gerçek performansını bildiği halde onu açığa çıkaramaması çok rahatsız edici bir durum. Bu hissiyatı maalesef iliklerime kadar yaşıyorum.
tecrübelerimiz bire bir aynı umarım thy potansiyelimizi gerçekleştiremediğimizin farkındadır karşımda biri olsa akıcı geçecek bir konuşmayı resmen yapamadım kendi kendime konuştuğum için. Kalırsam çok üzüleceğim yapamadığım için değil yapabildiğim bir şeyi gerçekleştiremediğim için

• Like
Tepkiler: Ryse

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.