Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu

Kayhan

Üye
14 Tem 2025
97
39
5
Meslek
Kabin
Az önce video mülakatımı tamamladım. Toplamda 20 soru hazırlamıştım ama bu soruların tamamı çıkmadı. :) Genellikle hiç çalışmadığım, basit ama farklı sorular geldi. Sorular gerçekten lise düzeyindeydi.

Tabii ki konuşurken heyecanlandım, takıldığım yerler oldu. Cevaplarım çok uzun olmadı, genellikle 1,5 - 2 dakika arasında sürdü. Umarım bu bir sorun oluşturmaz. Olursa da artık yapılacak bir şey yok.

Toplamda 5 soru soruldu. Sorular başlamadan önce sistem size kısa bir prova yapma imkanı veriyor ama bence çok kasmaya gerek yok. En iyisi kendiniz gibi olun, daha rahat ve doğal oluyorsunuz.

Umarım hepimiz için güzel haberler gelir. Herkese başarılar!

Merhabalar,sürecinizde başarılar diliyorum.Çalışma yaptığınız sorulardan bazılarını bizimle paylaşma şansınız var mıdır?Çalışmalarımıza ek olarak yardımcı olmasını isterim.

Hepsini chatgpt üzerinden hazırlamıştım burada paylaşmam çok doğru olmaz sanırım zaten tamamı çıkmadı. Yine de bazılarını paylaşabilirim. Hazırladığım sorular genellikle “Kendinden bahseder misin?”, “Neden kabin memuru olmak istiyorsun?” ve “Seni neden işe alalım?” tarzındaydı. Ancak karşıma çıkan sorular “En sevdiğin renk nedir ve neden?” gibi, daha çok konuşma akıcılığını ölçmeye yönelikti. Sanırım yapay zeka esas olarak akıcılığı kontrol ediyor.

Merhaba, ben de elliye yakın soru hazırladım. Ancak fark ettim ki amaç ön hazırlığı olan cevapları sunmak olmamalı, bunun yerine rahatça kendini ifade edebiliyor musun önemli olan bu. Vireup ta sorulan sorular üzerine çalışıyorum. Pes etmicem

• Like
Tepkiler: gunes
Merhaba, ben de elliye yakın soru hazırladım. Ancak fark ettim ki amaç ön hazırlığı olan cevapları sunmak olmamalı, bunun yerine rahatça kendini ifade edebiliyor musun önemli olan bu. Vireup ta sorulan sorular üzerine çalışıyorum. Pes etmicem
50 soru biraz fazla değil mi? Bu kadar geniş çalışman odak noktanı bozabilir; bir anda ne yapacağını şaşırabilirsin. Benim sana tavsiyem, konuşma becerini geliştirmeye odaklanman. Eğer premium üyeliğin varsa, chatgpt ile sohbet et. Kendinden bahset, ondan sana soru sormasını iste. Zaten bu yönünü geliştirdiğinde orada çok zorlanacağını sanmıyorum.

50 soru biraz fazla değil mi? Bu kadar geniş çalışman odak noktanı bozabilir; bir anda ne yapacağını şaşırabilirsin. Benim sana tavsiyem, konuşma becerini geliştirmeye odaklanman. Eğer premium üyeliğin varsa, chatgpt ile sohbet et. Kendinden bahset, ondan sana soru sormasını iste. Zaten bu yönünü geliştirdiğinde orada çok zorlanacağını sanmıyorum.
Evet sanırım yöntemim yanlıştı. Günde yedi saat İngilizce çalışıyorum ama mülakatta tutuldum kaldım.

Maalesef çıkan soruları birebir yazma şansım yok, çünkü yasak. Bu konuyla ilgili bir kağıt imzaladık. Sanırım imzaladığınız belgeyi tam olarak incelemediniz, fakat admin bu konuda zaten bir paylaşım yaptı. O kısmı incelerseniz size yardımcı olur. Benim size verebileceğim tek tavsiye, konuşma akıcılığınızı geliştirmeniz yönünde; gerisi zaten kendiliğinden geliyor.

• Like
Tepkiler: xLagertha ve gunes

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.