Pozisyon veya İlan Adı
Tecrübesiz kabin memuru

Sganador

Üye
28 Eyl 2025
30
6
5
Meslek
Kabin
Arkadaşlar herkese merhabalar,
Kurul mülakatından sonraki adım olan ön sağlık değerlendirmesi hakkında sorum var.
Süreç nasıl ilerliyor, yine mail yoluyla bilgilendiriliyoruz tahminimce. Daha sonra yanımızda evrak götürmemiz gerekli mi (yine muhtemelen mailde belirtilir sanıyorum ki)
Bu noktaya gelmiş arkadaşlardan değerli deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Çok teşekkürler herkese iyi haftalar dilerim şimdiden. ☺️

Ön değerlendirme muayenesi için mail geliyor ve randevu saati oluşturmanızı istiyorlar Çevik üzerinden. Size hastalıklarla ilgili bir bilgilendirme formu ve bir de ön değerlendirme beyan formu gönderiyorlar. E-nabız’a göre beyan formunu dolduruyorsunuz ve formla beraber belirlenen tarihte Florya’daki sağlık birimine gidiyorsunuz. (E-nabız’da gizli veriniz olmamasına dikkat edin, direkt elenme sebebi) Doktorla beraber formu ve e-nabızdaki verileri karşılaştırıyorsunuz. Size bazı testler yapıyor, renk körlüğü, çizgide düz yürüme, kalp-sırt dinleme vs gibi. Eğer bu aşamadan olumlu mail alırsanız SGHM onaylı hastaneden sağlık raporu almanızı istiyorlar.

• Like
Tepkiler: gunes
Merhaba, mail yolu ile bilgi veriyorlar size.

mailde gönderilen link üzerinden bir randevu günü seçiyorsunuz ve o gün gidiyorsunuz oraya.
Aynı mailde doldurmanız ve yanınızda bulundurmanız gereken bir (ön değerlendirme beyan formu) var.
Oraya gittiğinizde kan basıncı, renk körlüğü, akciğer ve kalp sesleri ve birkaç hareket yaptırıp.E-nabza bakıyorlar.
Gerekirse doktor belli olay ile ilgili hastane epikriz raporu istiyor veya tedavisi olduğun bir şeyin varsa onunla ilgili et tetkik istiyor.

• Like
Tepkiler: gunes
Merhabalar,

Ön sağlık muayenesi aşamasına geçmemiz kurul mülakatını kesin olarak geçtiğimiz anlamına mı gelir?

Teşekkürler dönüşünüz için. Aktif olmamakla birlikte gecmiste konulan tiroid hastalıkları tanısı kesin elenme sebebi midir bilginiz var mı acaba
Sağlık süreci bilgilendirmede şöyle bir ibare geçiyor “Geçmişte tiroid kanseri, tiroid bezi ameliyatı olanlar da dahil olmak üzere tiroid hormon bozuklukları ve/veya tiroid bezi patolojik bulgusu olan adayların işe girişi uygun değildir”

Diz durumu izah eder THY doktoruna danışırsınız. Uygun görürse ek tetkik isteyebilir

Ön sağlık değerlendirilmesi ne kadar süre içinde sonuçlanıyor bilginiz var mı acaba
Değişiyor muhtemelen. Bana 2-3 saat içinde geldi sonuç. İşe giriş yapan ve tecrübesini yazan bir arkadaş da 2 saat sonra olumlu maili geldi diye paylaşmıştı tecrübesini. Bir arkadaşıma 2-3 gün sonra gitmiş mail

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.