Pozisyon veya İlan Adı
Sistem Mühendisi

Airbird

Üye
24 May 2024
316
63
535
Merhaba arkadaşlar,

MyTechnic şirketinin mühendislik teknisyenlik gibi ilanlarında nasıl bir süreç izleniyor ne kadar sürede dönüş alabiliriz bilgisi olan var mı kendi maillerini kullanmama karşın otomatik bot cevabı geliyor ve incelenmemiş gibi sanıyorum. Bu sayede en azından yarın öbür gün buraları gören başka kişilerde bilgi edinir süreçler için

@admin @gunes belki sizlerin bir bilgisi vardır.

Hepinize iyi günler dilerim.

• Like
Tepkiler: gunes
Merhaba arkadaşlar,

MyTechnic şirketinin mühendislik teknisyenlik gibi ilanlarında nasıl bir süreç izleniyor ne kadar sürede dönüş alabiliriz bilgisi olan var mı kendi maillerini kullanmama karşın otomatik bot cevabı geliyor ve incelenmemiş gibi sanıyorum. Bu sayede en azından yarın öbür gün buraları gören başka kişilerde bilgi edinir süreçler için

Bildiğim kadarıyla bilinen şirketlere nazaran kitlesel alımlar yapmadıkları, bu sebeple işe alım süreçleri çok daha kısa sürede olup bittiği için bu tarz şirketler için maalesef forumumuzda aday ekosistemi oluşmuyor.
Sorunuzun cevabına gelecek olursam, ne yazık ki bilgim yok. Ama açıkladığım sebeplerden dolayı, diğer şirketlerden çok daha kısa sürede aday alımı yaptıkları aşikar.

Merhaba arkadaşlar,

Hocam merhaba,

Yakında teknisyen adayı olarak uçak bakım alanında bahsettiğiniz şirkette staja başlayacağım. Bu alanda, birçok firmanın tecrübesiz adaylara yönelik ilan açmaması veya yalnızca belirli üniversitelerle yürütülen protokoller kapsamında öğrenci kabul etmesi nedeniyle, sektöre doğrudan iletişim kurarak girip staj ya da iş fırsatı bulmak oldukça güç olabiliyor. -Tamamen kendi görüşüm olduğunu belirtmek isterim.-

Mail yoluyla ulaşmaya çalışmak da çoğu zaman yeterince etkili olmuyor. Zamanında, sektörde yetkili bir isimle yaptığım görüşmede, @gmail.com uzantılı kişisel adreslerden gönderilen başvuru maillerinin sistem tarafından spam klasörüne düşebildiğini ve bu yüzden CV gibi belgelerin ilgili birimlere ulaşamayabildiğini ifade etmişlerdi. Yani dönüş almanız mümkün olmayabilir.

Ayrıca önceki mesajda belirtildiği gibi diğer şirketlerden çok daha kısa sürede aday alımı yapıldığının doğru olduğunu düşünüyorum.

Yanıtlar için teşekkür ederim o zaman boşu boşuna kariyer.net sitesinde ilan verdikleri açık

Yanıtlar için teşekkür ederim o zaman boşu boşuna kariyer.net sitesinde ilan verdikleri açık
Hocam açıkçası ben bu konuda böyle kesin bir yargıya varmanın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen alımlar yapılıyordur; fakat dışarıdan biri olarak sürecin tam olarak nasıl işlediğini bilmek pek mümkün değil.

• Like
Tepkiler: gunes
Hocam açıkçası ben bu konuda böyle kesin bir yargıya varmanın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen alımlar yapılıyordur; fakat dışarıdan biri olarak sürecin tam olarak nasıl işlediğini bilmek pek mümkün değil.
Eğer başlarsanız öğrenebilir misiniz şirket kurallarının çerçevesinde öğrenip yanıtlarsanız süper olur bu sayede herkes nasıl bir şey beklediğini az çok anlar

• Like
Tepkiler: aviator01
Mytechnic kendi anlaşmalı olduğu okullardan aldığı stajyerler ile ilerliyor ilk önce dışardan pek adam alınmıyor aldığı stajyer yetersiz kalırsa dışarıya dönüyor.

• Like
Tepkiler: admin ve gunes
Yüksek ihtimalle öyledir bi de çoğu şirket olumsuz olunca dönmüyor ben orda staj yapmıştım kendi stajyerleri üstünden ilerliyor bilip eğittikleri için öncelik onların oluyor hep
Anladım çok teşekkür ederim bugün kariyer.net te aynı ilanı açmışlardı muhtemelen yine aynı şekilde olacak

Böyle yerlerde staj vs yapmış kişiler çok önemli en azından neyi beklediğini görmüş olduk

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.