Siz daha önce deneyimlemediniz sanırım ve ingilizceden korkuyorsunuz : Odaya girer girmez ingilizce başlanıyor. Genellikle buyrun oturun diyorlar. Sonra merhaba x(adın) kendinden biraz bahseder misin diyecek ve sonra tamamen spontan ilerleyecek. Burada kendinizi 7 cümleyle ezberleyip tanıtıyosanız yandınız çünkü 2. cümlenizde başka bir konuya geçip speaking devam ettiriliyor. Şehrine dair sorabilir oraya hangi araçla geldiğini sorabilir, bölümünü belirttiysen bölümüne dair sorabilir. Teknik bi beceriden bahsettiysen buna dair ya da tamamen herhangi bir şey karşılaştırmanı isteyebilir. Bana ingilizcede denk gelmişti örneğin keman çalıyorum dedim sence piyanonun sesi mi daha iyi kemanın mı gibi bir soru sormuştu. Anlayıp anlamadığınızı, kendinizi ifade edip edememenize bakıyor. hakkidilsiz arkadaşımızın da dediği gibi ezber sorulardan ziyade kendinizi nasıl aktarırsınız ona odaklanmalısınız. Herkesin üstüne basa basa dediği gibi tamamen size odaklı sorular olacak durup dururken rusya ukrayna hakkında fikrinizi sormayacak yani. Rusum derseniz sorabilir ama. Bilmem anlatabildim mi.