Hocam öncelikle umarım sürecin sonunda hepimiz emeğimizin karşılığını alırız. Yazınızda size kesinlikle hak verdiğim yerler de var katılmadığım noktalar da var müsaadenizle bunları paylaşmak isterim. Katılmadığım kısım süreci değerlendirirken biraz aceleci davranıyor olmanız. Bu sınava ikinci kez giriyorum çevremde üç kez giren arkadaşlarım da oldu. Yani eknik’in alım süreçlerinin nasıl ilerlediğine az çok hakimim ve şunu net olarak söyleyebilirim
süreç her dönem aynı işlemiyor. Daha önceki alımlardan birinde olumlu olanlar topluca mülakata çağrılmış, olumsuzlar da topluca ret almıştı. Ancak en son alımda işler böyle yürümedi. Bir arkadaşım olumlu dönüş almıştı ben 1 hafta sonra red almıştım benden sonraki gün başka bir arkadaşıma olumlu mail gitti. Hatta bildirimler arasında bazen bir-iki haftaya yakın farklar bile olabiliyor. Şu an bildiğimiz kadarıyla motor bakım için mülakata çağrılanlar var ve bu çağrılar herkese tek bir günde gönderilmiyor. İnsan Kaynakları'nın planlamasına bağlı olarak muhtemelen önümüzdeki iki hafta boyunca parça parça devam edecek. Yani kafanızda
Birine olumlu gittiyse herkese aynı gün gitmiştir gibi bir algı oluşmasın. Sistem öyle işlemiyor bugün birkaç kişiye gider sonra yarın redler gider parça parça sonra haftaya başka birkaç kişiye olumlu gider. O yüzden eğer sınavınızın iyi geçtiğini düşünüyorsanız sırf başkasına mail geldi diye moral bozmanın hiçbir anlamı yok. Örneğin ben önceki sınavımın kötü geçtiğini biliyordum ve ret alınca şaşırmamıştım. Ama bu sefer iyi geçtiğine inanıyorum ve sakince bekliyorum. Kısaca birine olumlu gitmesi sizin elendiğiniz anlamına gelmediği gibi birilerine olumsuz gitmesi de tüm olumsuzların dağıtıldığı anlamına gelmiyor. Şundan emin olabilirsiniz
Olumlu ya da olumsuz er ya da geç o mail mutlaka geliyor. Sadece zamanlamasını İK belirliyor.
Size sonuna kadar katıldığım tek nokta ise şu keşke sınavda neyi yanlış yaptığımızı görebilsek. Bu konuda kesinlikle haklısınız çünkü neye göre değerlendirildiğimizi hiç bilmiyoruz. Taban puan mı var belli bir doğru sayısı mı isteniyor genel yetenek ve İngilizce ayrı ayrı mı değerlendiriliyor yoksa sadece en yüksek puanlılar mı çağrılıyor? Hiçbir fikrimiz yok. En azından soruları yayınlamasalar bile sadece kaç doğru kaç yanlış yaptığımızı görebilsek kendimize bir yol haritası çizerdik. Ama maalesef bu tarz büyük şirketler genelde süreci şeffaf yürütmüyor bize sadece sonucu tebliğ ediyorlar. Sonuç olarak şu an elimizden gelen tek şey beklemek. Mail gelmeden senaryo üretip birbirimizi daha fazla strese sokmanın kimseye bir faydası yok. Umarım hepimiz hakkımızın karşılığını alırız tek temennim o

.