Pozisyon veya İlan Adı
Pilot Adayı

BKonuk

Üye
6 Ağu 2025
64
16
5
Meslek
Kabin
Arkadaslar mollymawk sinavini gectim sirada psikolog mulakati varmis. Giren var mi hic? Hazirlanmamiz gerekiyor mu veya nasil sorular soruyor acaba giren veya bilen varsa yardimci olursa cok sevinirim

• Like
Tepkiler: Erdoderler
Psikolojik mülakattan eleme yok diyorlar fakat psikolojik değerlendirmede bir rapor yazılıyor hakkınızda. Sonrasında video ön mülakata giriyorsunuz, video ön mülakattan elenmişsiniz gibi bir feedback veriyorlar ama asıl kilit nokta psikolojik değerlendirme. İyi hazırlanmanızı tavsiye ederim.

Psikolojik mülakattan eleme yok diyorlar fakat psikolojik değerlendirmede bir rapor yazılıyor hakkınızda. Sonrasında video ön mülakata giriyorsunuz, video ön mülakattan elenmişsiniz gibi bir feedback veriyorlar ama asıl kilit nokta psikolojik değerlendirme. İyi hazırlanmanızı tavsiye ederim.
Anladim yani videolu mulakatta eger elenmisssek soyluyorlar. Peki psikolog mulakati nasil oluyor bir bilginiz var mi? Sorular mi soruyor yoksa arkadas gibi konusuyor da bizi mi analiz ediyor? Calismam gereken bir sey var mi emin olamadim acikcasi

Ortalama 60 dakika sürüyor. Durumsal farkındalığınınızı, eksi özelliklerinizi, mesleki motivasyonunuzu ölçmeye çalışıyor. Projektif resim yorumlaması yapıyorlar süre tutarak.

O zaman genel olarak sohbet havasinda geciyor yani. Bende calismam gereken bir sey var mi diye bilemedim ama dediginiz kadariyla yok. Siz girdiniz mi peki gecebildiniz mi asamayi?

Ben EASA Lisanslı CRM Trainer'ım, bu süreçlere aday hazırladığım için biliyorum, kendim de birinci elden süreçleri tecrübe etmiş biriyim, o yüzden evet aşamayı geçtim, adaylara da geçirttim diyebilirim 😄😄😄
Genel olarak sohbet havasında geçiyor gibi görünüyor fakat psikolog her saniye not alıyor.

Aaa cok iyi birine denk gelmisim o zaman 😂 tavsiye vereceginiz bi konu var midir peki bu surecte? Mulakat oldugu icin, hazirlanmaktan ziyade sakin kalip en uygun cevabi mi vermek onemli yoksa?
Mollymawk sinavina cidden cok duzenli ve disiplinli bir sekilde calistim, eger psikolog mulakati icin bir sey yapmazsam kendimi cok tembel hissederim acikcasi 😅 en azindan gelebilecek sorular uzerine mi calisayim bir tavsiyeniz var midir?

Nasil bir destek peki? Ne sorulacagini bilmiyorum ki psikologla konusulacak bir durumsa ne yapmam gerek bilemedim acikcasi.
@indigo11 den destek alabilirsiniz ve ya farklk yerlerden çünkü böyle bir mülakat mollymawkla bir tutulamaz daha önce deneyimlemediğiniz bir mülakat türü olduğu için riske atmak yerine ben destek alma taraftarıyım daha hazır gidebilirsiniz

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.