Pozisyon veya İlan Adı
Kabin memuru

Marry

Üye
11 Eki 2025
20
2
0
Meslek
Kabin
Arkadaşlar kimler hangi işlerden geçiş yapmak istiyor sizce kadrolu rehberlik öğretmenliği bırakılıp kabin memuru olunur mu düşünceleriniz neler

Arkadaşlar kimler hangi işlerden geçiş yapmak istiyor sizce kadrolu rehberlik öğretmenliği bırakılıp kabin memuru olunur mu düşünceleriniz neler
Her işte zorluk da var, kolaylık da. Bence kıyaslamak biraz zor. Kendimden örnek vereyim; yıllarca cruise gemilerinde 6 ay boyunca izinsiz, günde 12 saat sadece yarım saat mola ile çalışıyordum. Bazen sabah uyanıp restorana girdiğimde çalışma arkadaşlarıma Şu an hangi ülkedeyiz diye soruyordum, Hayat inanılmaz hızlı akıp gidiyordu. Demek istediğim şu çalışma şartları gerçekten kıyas kabul etmez. Bulunduğunuz ortam çok kötüyse, dünyanın en rahat işi bile size rahatsız gelir bence.

• Like
Tepkiler: umutmucezamı
Her işte zorluk da var, kolaylık da. Bence kıyaslamak biraz zor. Kendimden örnek vereyim; yıllarca cruise gemilerinde 6 ay boyunca izinsiz, günde 12 saat sadece yarım saat mola ile çalışıyordum. Bazen sabah uyanıp restorana girdiğimde çalışma arkadaşlarıma Şu an hangi ülkedeyiz diye soruyordum, Hayat inanılmaz hızlı akıp gidiyordu. Demek istediğim şu çalışma şartları gerçekten kıyas kabul etmez. Bulunduğunuz ortam çok kötüyse, dünyanın en rahat işi bile size rahatsız gelir bence.
Bulundugum ortam cok ıyı odam var calısma saatlerı ve ıs arkadaslarım cok ıyı ama eksık hıssedıyorum acaba rahatmı batıyor yada hedeflerımmı baska bılemedım

Bulundugum ortam cok ıyı odam var calısma saatlerı ve ıs arkadaslarım cok ıyı ama eksık hıssedıyorum acaba rahatmı batıyor yada hedeflerımmı baska bılemedım
Bence bazen insanın içindeki eksiklik hissi dış koşullardan değil, kendi iç dünyasından kaynaklı gibi. Her şey yolunda olsa bile bir şeyler eksik diyebiliriz çünkü insanın içinde sürekli bir gelişme ve anlam arayışı oluyor. Belki de senin durumunda da mesele rahatlık değil, artık daha fazlasını istemen olabilir. İnsan büyümeye hazır olduğunda konfor alanı dar gelmeye başlıyor. :) Belki de bu huzursuzluk, seni yeni bir hedefe yönlendirmek istiyordur.

Ben bilgisayar başında yılın belli dönemlerinde evden çalıştığım resmi tatili saatleri belli olan mesaisi olmayan finans sektöründe bir iş yapıyorum. Şuan yaşımdan dolayı kabinle hemen hemen aynı kazansam da ileride şuanki işimin maddi getirisi daha yüksek. Ama havacılık hobim ve evden çalışmak benim dışa dönük karakterime uymuyor. İnsanla çalışmak ve ilgi duyduğum havacılık daha çok çekiyor. Bu biraz da sizin ne istediğinize bağlı çünkü benim çevremden kimse beni desteklemedi ama ben ne istediğimi net bir şekilde bildiğim için isteklerimin peşinden gitmeyi tercih ettim. Fakat İnsanlara kıyafetlerini çıkarttırıp ıslak mendille vucudunda kapatıcı var mı diye kontrol ettiren ilkel yara izi kontrolleri sağolsun olmadı. Minik Beyaz bir iz kapansa kapanırdı ama dürüst olmanın bedeli bu😊

Otel ve turizm dışındaki insanlar için bu iş ızdırap olur size saçma bilmem be on the sky influancerlerine kanıp sakın işlerinizi bırakmayın derim perişan olursunuz

• Like
Tepkiler: hecate333 ve admin

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.