Pozisyon veya İlan Adı
Kabin memurluğu

sofya

Üye
18 Tem 2025
103
33
5
Meslek
Kabin
Evet arkadaşlar bu konuyu seçtim çünkü bu süreçte sadece bu alanda başarılı oldum. İngilizce yüzyüze mülakattan bugün geçemedim malesef. Çok üzgünüm ama kısmet değilmiş demekten başka yapabileceğim bir şey yok.

Bu süreçte 15 kilo verdim.. ilk 5 kilosu nerdeyse 6 aya yayılmış bir şekilde verdim. Son 10 kilosunu da ilk mülakat davetini aldığımdan beri yani son 40 günde verdim. Bu işi gerçekten çok istediğim için her zorlandığımda sürecime sadık kaldım. Hedefiniz sizin işinizi kolaylaştıracak tek etken olacak. Ona tutunun. Onun haricinde tavsiyem kilo verme sürecinde her şeyi deneyip vücudunuzun en iyi tepki verdiği sistem ile devam etmeniz. Ben su diyetini, aralıklı orucu, omad diyetini, günde 1 elma ve 4 litre su diyetini hepsini denedim. Ve her gün tartılarak yaptıklarımı analiz etmeye çalıştım. Chatgpt ile paylaştım ve ondan geri bildirim aldım. Kendinizi çok ona bırakmayın. Bir ara ingilizce çalışabilmek için yaban mersini yiyordum çok az. Ve kilo vermem yavaşladı. O da beni uyarmadı. Böyle şeyleri kendiniz diyetinize ekleyip çıkararak gözlemleyeceksiniz. Ve su içmek tüm sürecin ennn önemli konusu. Su içmezseniz zayıflamanız mümkün değil. Kilonuza göre içmelisiniz. 70 kg küsürlerde olan biri için en az 4 litre. 2 buçuk litre asla yeterli değil. Tüm bu anlattıklarım bir kadın bünyesine göre bu arada..erkeklerde ne kadar değişir bilmiyorum. 65 e düştüğümde 3.5 litreye sonra hızla 3 lt ye düştüm. Zaten böbrekleriniz size gerekli mesajı verecek. Şuan 61 kiloyum ve 2.5 litre içiyorum. Buna sağlığım için devam edeceğim. Ama su miktarına dikkat edin. Sonra ne yapıyorsam kilo veremiyorum dersiniz.. her gün yürüyüş yapın. Ben çoğunlukla 10000 adım atıyordum. Koşuyordum eliptik bisiklet yapıyordum. Ağırlık kaldırmadım hiç, çünkü kaslar kendini onarırken bir süre ödem tutuyor..bu uzun süreçlerde iyi olabilir ama benim zamanım kısıtlıydı. Sonra yemeklerden en iyisi içinde sadece sebze ve tavuk yada hindi olan çorba içmekti. Çünkü 1 tenceresi 400 kalori oluyor en fazla. Tuzu son 10 gün sıfıra indirin. Yani arkadaşlar. Gerçekten isterseniz kesinlikle olacak. Kendinize inanın 🙏 herkese hayalleri yolunda başarılar diliyorum ☺️

Evet arkadaşlar bu konuyu seçtim çünkü bu süreçte sadece bu alanda başarılı oldum. İngilizce yüzyüze mülakattan bugün geçemedim malesef. Çok üzgünüm ama kısmet değilmiş demekten başka yapabileceğim bir şey yok.

Bu süreçte 15 kilo verdim.. ilk 5 kilosu nerdeyse 6 aya yayılmış bir şekilde verdim. Son 10 kilosunu da ilk mülakat davetini aldığımdan beri yani son 40 günde verdim. Bu işi gerçekten çok istediğim için her zorlandığımda sürecime sadık kaldım. Hedefiniz sizin işinizi kolaylaştıracak tek etken olacak. Ona tutunun. Onun haricinde tavsiyem kilo verme sürecinde her şeyi deneyip vücudunuzun en iyi tepki verdiği sistem ile devam etmeniz. Ben su diyetini, aralıklı orucu, omad diyetini, günde 1 elma ve 4 litre su diyetini hepsini denedim. Ve her gün tartılarak yaptıklarımı analiz etmeye çalıştım. Chatgpt ile paylaştım ve ondan geri bildirim aldım. Kendinizi çok ona bırakmayın. Bir ara ingilizce çalışabilmek için yaban mersini yiyordum çok az. Ve kilo vermem yavaşladı. O da beni uyarmadı. Böyle şeyleri kendiniz diyetinize ekleyip çıkararak gözlemleyeceksiniz. Ve su içmek tüm sürecin ennn önemli konusu. Su içmezseniz zayıflamanız mümkün değil. Kilonuza göre içmelisiniz. 70 kg küsürlerde olan biri için en az 4 litre. 2 buçuk litre asla yeterli değil. Tüm bu anlattıklarım bir kadın bünyesine göre bu arada..erkeklerde ne kadar değişir bilmiyorum. 65 e düştüğümde 3.5 litreye sonra hızla 3 lt ye düştüm. Zaten böbrekleriniz size gerekli mesajı verecek. Şuan 61 kiloyum ve 2.5 litre içiyorum. Buna sağlığım için devam edeceğim. Ama su miktarına dikkat edin. Sonra ne yapıyorsam kilo veremiyorum dersiniz.. her gün yürüyüş yapın. Ben çoğunlukla 10000 adım atıyordum. Koşuyordum eliptik bisiklet yapıyordum. Ağırlık kaldırmadım hiç, çünkü kaslar kendini onarırken bir süre ödem tutuyor..bu uzun süreçlerde iyi olabilir ama benim zamanım kısıtlıydı. Sonra yemeklerden en iyisi içinde sadece sebze ve tavuk yada hindi olan çorba içmekti. Çünkü 1 tenceresi 400 kalori oluyor en fazla. Tuzu son 10 gün sıfıra indirin. Yani arkadaşlar. Gerçekten isterseniz kesinlikle olacak. Kendinize inanın 🙏 herkese hayalleri yolunda başarılar diliyorum ☺️
Bardağın dolu tarafından bakmak lazım bazen. :) Umarım daha iyi fırsatlar karşınıza çıkar.

• Like
Tepkiler: sofya
Hakkınızda hayırlısı olsun, ingilizce mülakat zorluk derecesi nasıl acaba ne tarz soru sordular
Yani ben ingilizce konuşamıyorken başladım bu sürece..gramere de bu yıl en baştan başlamıştım. Yani ben b1 seviyesinde ama akıcı olmayan bir konuşmaya sahibim. Ayrıca daha önce çalışmadıysam yeni konular hakkında kelime bilgim yeterli olmayabiliyor. O yüzden beni zorladı. Sorduğu her soruyu cevapladım elimden geldiğince ama cevaplayamadığım bir soru oldu. Ve ben zorlanınca çok üsteledi ve bikaç kere de başka açılardan sordu. Bu elenmeme sebep oldu diye düşünüyorum. Ve herkesin bahsettiği sık saçlı esmer beyefendiydi. Net konuşuyor, anlayabiliyorsunuz ama eğer bir şeyi bilmediğinizi hissederse çok üstünüze geliyor. Bence buna gerek yok. Yani kabin memuru deri sektörü hakkında konuşmasa da olur diye düşünüyorum.

Merhaba size sorulan sorular nelerdi acaba çok zorlu sorular mi
Merhaba, hayır hiç zor soru yoktu..gerçekten herkesin söylediği gibi sohbet havasında soruyor.. bana ilk önce ismin ne dedi sadece..kendini tanıt demedi hiç.. kaç yaşındasın nerede yaşıyorsun nereden geliyorsun.. aslında bunlar soruldukça söylenebilecek ve ekstra bir şey söylenebilecek sorular değil.. çalışıyor musun ya da okuyor musun dedi..bende çalışmıyorum 10 aydır mülakata hazırlanıyorum dedim..sonra ne yaptın hazırlanmak için dedi..anlattım..neden kabin memuru olmak istiyorsun dedi.. bende anlattım.. son işimi sordu diye hatırlıyorum ordan sonra zaten epey bocaladım..sonra boş zamanlarında ne yaparsın dedi.. ben de bir şeyler söyledim içlerinden yüzmeyi sordu..nerede yüzüyorsun vs gibi..deniz ya da havuz deyince en çok hangisini tercih edersin dedi..kitap okur musun dedi..bende okuduğumu ve okumayı sevdiğim türleri söyledim..en sevdiğimi sordu ve neden dedi..anlattım bende.. aralarda o da konuşuyor zaten..tam olarak sohbet tarzında geçiyor

• Like
Tepkiler: gunes

İradeniz ve çabanız için sizi tebrik ederim. Siz bu yolda çok emek göstermişsiniz ve meyvesini bu yıl almasanız bir dahaki denemenize alırsınız eminim. Hakkınızda hayırlısı olsun. 🫶🏻

• Like
Tepkiler: gunes

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.