Merhabalar,
@gunes Admin’in yorumu üzerine bu başlığı açma gereği duydum.
Türk Hava Yolları’nın Take Off Jr, Kabin ve Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı süreçlerine dahil oldum ve bu deneyimlerim doğrultusunda sürece dair temel bilgileri paylaşabileceğimiz bir rehber oluşturmak istedim.
Kısaca özetlemek gerekirse:
Tüm bu süreçlerden edindiğim deneyimlerle, bu başlık altında adayların birbirine destek olabileceği bir bilgi ve tecrübe paylaşım alanı oluşturmak istiyorum.
Aklınıza takılan herhangi bir konu olursa, her zaman sorabilirsiniz.
@gunes Admin’in yorumu üzerine bu başlığı açma gereği duydum.
Türk Hava Yolları’nın Take Off Jr, Kabin ve Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı süreçlerine dahil oldum ve bu deneyimlerim doğrultusunda sürece dair temel bilgileri paylaşabileceğimiz bir rehber oluşturmak istedim.
Kısaca özetlemek gerekirse:
- 2022 yılında, hem Kabin hem de Pilot Adayı ilanlarına başvurdum. Süreçlerim paralel şekilde ilerledi.
- Pilotluk sürecinde DLR’dan olumlu aldım, Kabin sürecinde ise kuruldan olumlu geri dönüş aldım. Ancak iki süreçten birini seçmem gerektiğinde Kabin sürecine devam etmeyi tercih ettim.
- Class 1 sertifikamı aldım fakat sağlık aşamasında iş yeri hekimi elendim.
- 2023 yılında tekrar Take Off Jr sürecine başvurdum ancak video mülakat aşamasında elendim.
- 2024 yılında yeniden Take Off Jr ilanına başvurarak tüm aşamaları başarıyla tamamladım fakat kurul sonrası teknik mülakatta elendim.
- Bunun dışında 2023 Pegasus Kabin ilanına da başvurdum; kurul mülakatına çağrıldım ancak o dönemde Anadolu yakasında yaşama şartını karşılayamadığım için katılamadım.
- AJet’in ilk kabin ilanına da başvurdum. Kurul mülakatına çağrıldığımda sağlık koşullarının THY kadar sıkı olduğunu öğrenince sürece devam etmeme kararı aldım.
Tüm bu süreçlerden edindiğim deneyimlerle, bu başlık altında adayların birbirine destek olabileceği bir bilgi ve tecrübe paylaşım alanı oluşturmak istiyorum.
Aklınıza takılan herhangi bir konu olursa, her zaman sorabilirsiniz.