Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
27 May 2026
2
0
0
Meslek
Kabin
Şimdi kayıt ol
Değerli ziyaretçilerimiz, her konunun sadece ilk üç mesajını görüntüleyebilirsiniz. Diğer mesajları görüntüleyebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısınız. oturum aç | kayıt ol

Sektördeki deneyimli büyüklerime ve arkadaşlarıma hukuki/idari bir süreç hakkında danışmak istiyorum.
5 yıllık bir THY kabin memuru, işe girerken e-Nabız üzerinden geçmiş yıllara ait bazı psikiyatrik ilaç verilerini gizleyerek heyete giriyor ve heyet onayı alıyor. Bu kişi daha sonraki yıllarda (en son bu yılın Ocak ayında) yapılan periyodik muayenelerde de kasıtlı olarak bu gizlemeyi sürdürüyor. Yani gizleme olayını tüm periyodik muayenelerde devam ettiriyor.
Bu durumla ilgili kuruma somut verilerle (hangi ilaçların gizlendiği, son muayene tarihi vb.) bir ihbar yapılıyor ve THY Teftiş Kurulu ihbarın yapıldığı gün resmi soruşturma başlatıyor.
Bu senaryoda süreç pratikte nasıl işler?
  1. THY Sağlık Müdürlüğü bu kişinin e-Nabız geçmişini (gizlenen kısımları) zorunlu olarak açtırıp inceleyebilir mi?
  2. Kişinin dosyasındaki geçmiş purser yorumları ve uyumsuzluk raporları bu soruşturmaya dahil edilir mi?
  3. "Ben işe heyet onayı ile girdim, bana bir şey olmaz" savunması disiplin kurulunda bir karşılık bulur mu?
  4. İş Kanunu (25/2-a yalan beyan) uyarınca tazminatsız fesih ve SHGM sağlık raporu iptali ne kadar sürede sonuçlanır?
Sürecin işleyişi, kurulun bakış açısı veya benzer bir duruma şahit olanların deneyimleri hakkında bilgi verebilecek olan varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.