Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

epistle

Üye
7 Tem 2026
9
5
0
Meslek
Kabin
Özellikle thy tarafını merak ediyorum ama bunun yanı sıra thy ajet ve pegasus güncel olarak tahmini ayda ne kadar kazanıyordur? Bütün gelirler dahil ay sonunda bir kabin memurunun elinde ne kadar kalıyordur? birisi yorum yapabilir mi

gizlilik sözleşmesi var kimse sana şu bu rakam demez saat bazında yattığından her ay değişiyor %35 lik %55lik %100 lük memur arasında çok fark var ama şu kadarını söyleyeyim yeni memurlar asla verdiği zamanın, emeğin karşılığını alamıyor

Dostum kabin memurları varsa aramızda onlar daha iyi bilir tabi ki ama baz bir maaş var ve yaz sezonunda uçuş sayısı fazla olunca uçuş tazminatı ile artıp daha az uçuş olan sezonlarda azalan bir maaaşa sahip olduklarını biliyorum. Ama çalışan birisi ben şu firmadayım şu rakamı alıyorum demez tam olarak ne kadar olduğunu paylaşamazlar.

• Like
Tepkiler: sunny
hayır baz maaşın üstüne asgariden biraz az ekle 😂 anca geniş gövde gelip long haul yaparlarsa o da yaklaşık 1-1.5 yılı buluyor
Ne demek biraz az ekle? Thyde ortalama maaşlar şu an 100k civarı ve yeni başlayanlar için. Zaten 3 ayda bir çift maaş alıyolar. Açık açık söyleniyor. Bir tek ajet pegasus vs bilmiyorum ve onlarda da söylentilere göre 1.5-2k usd yeni başlayanlar için yazın yoğun dönemde diye biliyorum. Bence bilgide yanlışın olabilir. Kışın Evet ortalama 60k ya kadar düşebiliyomuş. Şahsen asgari ücretten biraz yüksek alan biri niye bu işi yapsın ki?

• Like
Tepkiler: mellv ve Laviniaa
Ne demek biraz az ekle? Thyde ortalama maaşlar şu an 100k civarı ve yeni başlayanlar için. Zaten 3 ayda bir çift maaş alıyolar. Açık açık söyleniyor. Bir tek ajet pegasus vs bilmiyorum ve onlarda da söylentilere göre 1.5-2k usd yeni başlayanlar için yazın yoğun dönemde diye biliyorum. Bence bilgide yanlışın olabilir. Kışın Evet ortalama 60k ya kadar düşebiliyomuş. Şahsen asgari ücretten biraz yüksek alan biri niye bu işi yapsın ki?
Okuduğunu anlama ve muhakeme kısmına biraz daha odaklanmanı tavsiye ederim; aksi halde temel eğitim sürecinde zorlanabilirsin.

THY’de sabit bir baz maaş bulunuyor. Örneğin bunu 50 bin TL olarak düşünürsen, üzerine uçuş tazminatı ile ödemeler geliyor. Bu da bir asgari ücret seviyesinde, bunu yaklaşık tutarı hesaplayabilmen için söylemiştim. AJet tarafında ise 2.000 USD maaş alan bir personel bulman pek olası değil Pgsde ise pazar mesaisi ve bacak paraları var onlar o konuda biraz daha avantajlı. THY’de yeni başlayanların 100 bin TL maaş aldığı beklentisiyle sürece girersen, büyük ihtimalle hayal kırıklığı yaşarsın. Haberlerde gördüğün tutarlar %55lik ve %100lük personel bordrosuna ait.

Arkadaşım tk da 100 alıyor şuan temmuz zammı da geldi 100ü geçiyor
evet 1-1.5 yıl sicile ulaşan veya 85 saat üstü uçan personelde bu durum normal çünkü çok uçuyorlar ama ilk 6-7 ay ve özellikle trainee uçulan aylarda buna ulaşamıyorlar yukarıdaki mesajımda belirtmiştim ama direkt yeni giren kimseye 100k gibi bir maaş yatmıyor amacım bunu açıklamaktı ama bu forumdakilerin gerçeği reddetme huyu var

• Like
Tepkiler: ultraviolence
evet 1-1.5 yıl sicile ulaşan veya 85 saat üstü uçan personelde bu durum normal çünkü çok uçuyorlar ama ilk 6-7 ay ve özellikle trainee uçulan aylarda buna ulaşamıyorlar yukarıdaki mesajımda belirtmiştim ama direkt yeni giren kimseye 100k gibi bir maaş yatmıyor amacım bunu açıklamaktı ama bu forumdakilerin gerçeği reddetme huyu var
Aynen öyle aşırı uçuyorlar gerçekten çok çalışıyolar
bu maaşın sebebi zaten bu denli yorulmaları sezonda cok yogun, maaş beklentisiyle girmeyi düşünen varsa desteklemiyorum yeni girene de oldugu gibi bu maaş yatmıyor söyledigin gibi teşekkürler ekleme için ben biraz dümdüz yazmışım jshxxhhs

• Like
Tepkiler: sunny

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.