Daha önce ingilizce mülakata girmiş ve geçmiş arkadaşlara bir sorum olacak. Ben b1 seviyesinde ingilizce konuşabiliyorum. Ama daha yeni bu beceriyi kazandığım için bazen düşünerek konuşuyorum bazen de yanlışımı konuşma esnasında doğru halini tekrar söyleyerek düzeltiyorum.. sizce bunlar benim ingilizce yüzyüze mülakattan geçmeme engel olur mu?
Örnek ing mülakat soruları
Kendinizden bahseder misiniz
Hobileriniz neler
Bunlarla başlanır. Örnek olarak ailenizde 6 kişi olduğunuzu varsayalım. 6 kişilik bir ailede yaşamanın avantajı veya dezavantajı nelerdir? Misal en küçük çocuksanız bundan bahseder misiniz? Sizleri en çok zorlayan durum nedir vs.
Hobilerde dizi izlemek dediğiniz anda hangi tür sevdiğinizi soruyorlar. Ve örnek karakter vermenizi. Niye o karakteri seçtiğinizi. Siz bir karakter olsaydınız kim olurdunuz. Sevdiğiniz karakterin bir olumsuz özelliğinden bahseder misiniz?
Eğitim konusunda ek ing kurs aldınız mı? İng yi nereden nasıl öğrendiniz? Ekstra ücret ödediniz mi?
Şarkı açılabilir. Hangi tür dinlersiniz? En son dinlediğiniz şarkıcı ve şarkı. Müzik hakkında düşünceleriniz neler? Müzik insanın duygularını etkileyebilir mi?
Uçuş sorular:
Gündüz insanı mısınız gece mi?
Online alışveriş mi yüzyüze mi?
Hiç kusurlu ya da kırık ürün internet üzerinden aldınız mı? Ne yaptınız?
İçe dönük müsünüz dışa dönüş mü?
En sevdiğiniz renk ne neden?
Kendinizde geliştirmeniz gereken yönler? Güçlü ve zayıf yönleriniz. Örnek isteyecektir. Misal ben pozitif düşünen bir insanım dediğinizde karşı taraf örnek bir durumdan bahsetmenizi isteyecektir.
Çalışırken herhangi bir konunun sizin için tanımı, olumlu ve olumsuz yönü. Bunları mutlaka cevaplayın kendi içinizde.
Başarılar.