Pozisyon veya İlan Adı
Kabin memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Teşekkürler ama ortalamayı da göremedim ben rakam olarak maalesef, aklınızdaysa yazar mısınız ? Herhangi bir aralık bile faydalı olur benim için şu an. Çok teşekkürler bu arada size de bol şans
60-80 arası başlarsınız muhtemelen,
Şirket, base ve uçtuğunuz destinasyonlara göre değişiklik gösterir. Maaş uçuş saati üzerinden hesaplanır, yaz/kış değişir. Kışın azalabilir maaş. Dil tazminatı ne kadar veriliyor rakam bilmiyorum. Ayrıca Corendon maaşı dövizle veriyorsa kuru kaça sabitlediğide önemli bir konu.

• Like
Tepkiler: Shelley ve gunes
Şirket, base ve uçtuğunuz destinasyonlara göre değişiklik gösterir. Maaş uçuş saati üzerinden hesaplanır, yaz/kış değişir. Kışın azalabilir maaş. Dil tazminatı ne kadar veriliyor rakam bilmiyorum. Ayrıca Corendon maaşı dövizle veriyorsa kuru kaça sabitlediğide önemli bir konu.
Bu 60 ila 80 tahmini rakam kışınki düşük maaşları da mı kapsıyor acaba yoksa kışın daha da mı düşmesini beklersiniz ? Çünkü ben şahsen kışın 60 veya üstünde kalacağına çok inanmıyorum 😅lakin bu konuda çok da bilgim yok işte belki bana öyle geliyordur yani umarım 🙏

Ve bu arada çok teşekkür ederim

Bu 60 ila 80 tahmini rakam kışınki düşük maaşları da mı kapsıyor acaba yoksa kışın daha da mı düşmesini beklersiniz ? Çünkü ben şahsen kışın 60 veya üstünde kalacağına çok inanmıyorum 😅lakin bu konuda çok da bilgim yok işte belki bana öyle geliyordur yani umarım 🙏
Şimdi şöyle, öncelikle şirkete göre değişir.
Bu en önemlisi çünkü maaş politikaları farklı olabiyor.
Kıdemliyseniz, kıdemli olduğunuzu yaz aylarında hissedersiniz ☺️ Kışın zaten düşen maaşlar, base nazarında daha da düşer. Örneğin; kışın 15 yıllık KM 70 bin alabilir. Gayet olası bir durum. Ama daha hareketli bir basedeki 3 yıllık memurda o rakamı alabilir kışın. Yani herşey değişkenlik gösteriyor. Ama genellikle ekip planlama departmanları her basei ve her çalışanını dengede tutmaya çalışıyor.

Kaldı ki, hastalanıp aldığınız raporlar, uçuşa gidemediğiniz her an da, bu rakamları düşürebilir.

• Like
Tepkiler: gunes ve Shelley
Ve bu arada çok teşekkür ederim
Rica ederim. Yani size kimse devlet memuru gibi aylık şu kadar alıyorum diyemez, sektörün cilvesi bu zaten. Her zaman her şey değişebilir, negatif veya pozitif. Birde geçenlerde burda okuduğum üzere, yeni başlayan kabin memurlarının kış aylarında zorunlu Part timea çıkarıldığını duydum. İşte bu korkunç, eğer sadece bu iç için taşınıp düzen kurduysanız o şehirde, yazın kazandığınız maaşları kesinlikle kışın geçinebilmek için biriktirmelisiniz 🥲

Şimdi şöyle, öncelikle şirkete göre değişir.
Bu en önemlisi çünkü maaş politikaları farklı olabiyor.
Kıdemliyseniz, kıdemli olduğunuzu yaz aylarında hissedersiniz ☺️ Kışın zaten düşen maaşlar, base nazarında daha da düşer. Örneğin; kışın 15 yıllık KM 70 bin alabilir. Gayet olası bir durum. Ama daha hareketli bir basedeki 3 yıllık memurda o rakamı alabilir kışın. Yani herşey değişkenlik gösteriyor. Ama genellikle ekip planlama departmanları her basei ve her çalışanını dengede tutmaya çalışıyor.

Kaldı ki, hastalanıp aldığınız raporlar, uçuşa gidemediğiniz her an da, bu rakamları düşürebilir.
Ben en azından 12 aya bölünce olan ortalamayı ya da kışınki en kötü ihtimalle alacağım base maaşı merak ediyorum . İnternette bazı havayolları için 2025 yılına 30-45 aralığı yazmışlar yani eğer kışın 40 lara düşülüyorsa 2026 zammıyla beraber çok kötü ve manası kalmaz kabine girmenin. Umarım sağlık raporu istenmeden bu bilgiyi verirler bakalım. Hayırlısı olsun dilerim hepimize 🙏 teşekkürler cevabınız için

Ben en azından 12 aya bölünce olan ortalamayı ya da kışınki en kötü ihtimalle alacağım base maaşı merak ediyorum . İnternette bazı havayolları için 2025 yılına 30-45 aralığı yazmışlar yani eğer kışın 40 lara düşülüyorsa 2026 zammıyla beraber çok kötü ve manası kalmaz kabine girmenin. Umarım sağlık raporu istenmeden bu bilgiyi verirler bakalım. Hayırlısı olsun dilerim hepimize 🙏 teşekkürler cevabınız için
O kadar düşeceğini sanmıyorum

• Like
Tepkiler: Shelley

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.