Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Ben gerçekten uzman değilim herhangi bir kurumdan eğitim de almadım mülakata yönelik ama buradan okuduklarımla insanlardan konuştuklarımla kendime hazırladığım soruları bırakayım:

Değiştirmek istediğiniz üç kötü özellik/ bunları değiştirmek için ne yapıyorsunuz
Pozitif taraftarınız üç tane
Neden kabin memuru olmak istiyorsunuz
Kendini üç kelimeyle tanımla
Kabin memurluğu size bir meslekten öte ne ifade ediyor
Kabin memurluğunun sorumlulukları neler
Sence kabin memurluğu yaparken ne gibi zorluklarla karşılaşıcaksın
Kabin memurluğuna olan ilgin nereden geliyor
Takım çalışmasında yaşadığın bir zorluk/ bunu nasıl çözdün
Müşteri ile yaşadığın bir zorluk/ bunu nasıl çözdüm
+++ Buradan olumsuz alırsan ne yapacaksın - arkadaşıma soruldu

Bence bu soruları cevaplarken insan gerçekten içten olmalı ve size özel olmalı. Olumsuz konuşmayın yani takım arkadaşınızla yaşadığınız sorunda da asla suçu karşıdaki kişiye atmayın sadece durumu anlatın, ben mesela sınıf arkadaşımla yaşadığım çoook basit bir olayı anlatmıştım. İkimizin yapacağı bir ödevdi ama kendisi daha cümleleri anlayamadığı için hem ona yardımcı olmuştum hem de ödevi tek başıma yapmıştım ama olabilir çünkü ilk senemizde COVID vardı ve yazın derslere bakmaya fırsat bulamadığı için öğrendiklerimizi unutmuş olabilir dedim. Oradaki kadın da yani inisiyatif aldın dedi ben de evet sanırım deyip gülümsemiştim.

Sonraaa ben kendi yurdumun çamaşırhanesinde çalıştım oradaki bir kızla yaşadığım bir olayı anlattım. Uzun uzun anlatmak istemiyorum çünkü çok basit şeyler ama oradaki tavrım benim karşımdaki kişiyi anlamaya yönelikti onun bakış açısından da durumu anlattım- yurtta mesela yarım saat boyunca ayakta çamaşır makinesini beklediğim sıklıkla oluyor ve kızlar bazen çamaşırlarını unutuyor saatlerce gelmiyorlar. Acelesi olduğu için içinde yeni yıkanmış temiz çamaşırlar olan makineyi boşaltıp kendi kıyafetlerini o makinede yıkmak, başkasının yıkanmış kıyafetlerini pis olan bir yere koymayı istedi tabii ki de görevim gereği izin verebileceğim bir durum değildi ona birden fazla çözüm üretsem de kabul etmedi, biraz bekleyebilir misin dedim kabul etmedi, kıyafetlerini bana bırak sen git ben senin kıyafetlerini ilk boşalan makineye atarım dedim, beni tanımıyor sonuçta belki de bana güvenmediği için kabul etmemiş olabilir çok normal dedim. Kızı eleştirisel hiçbir şey söylemedim tek şunu dedim aynı şey kendi kıyafetlerine yapılsa hoşuna gitmeyeceği halde başkasının kıyafetlerine aynı hassasiyeti göstermedi, eğer o sorun şans eseri çözülmeseydi ya şunu ya da bunu yapardım herhalde diye iki farklı çözüm daha söyledim orada.

Özellikle neden kabin memuru olmak istiyorsun sorusuna bir sayfa kompozisyon yazmıştım mülakat öncesinde rüyalarımda da sürekli mülakata giriyordum akşam yatarken sabah kalkarken aklımda hep mülakatta nasıl davranmam gerektiği vardı ve bana soracakları sorulara nasıl yanıtlar verebilirim onu düşünüyordum. Benimki biraz excessive kaçabilir hatta bu kadar düşünmenin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ben de rahat olmak isterdim ama çook istediğim için kendime engel olamıyordum.
Gerçekten ne kadar teşekkür etsem az... Hak edip başardığınız her kelimenizden belli çok tebrik ediyorum ve çok teşekkür ediyorum. Elbette uzman değilsiniz fakat obsesssion beats talent.... Bu da kanıtıdır ❤️ Son olarak şu konudaki düşüncenizi merak ediyorum, örneğin neden kabin memuru olmak istiyorsun ve buna benzer sorularda cevaplarım biraz uzun oluyor, konuşurken 2,5 dakkayi buluyor. Sizce kişiye özel ve cevaplarımızın ikna edici olması gereken bazı sorularda biraz uzun konuşmak hata mı? Sorulara verdiğiniz yanıtların uzunluğunu merak ediyorum. Çok fazla konuşmak sorun mudur bilmiyorum ama az konuşarak da ikna edici olmuyor:( Ne düşünüyorsunuzzzz❤️

• Love
Tepkiler: Bubblegumbubbie
Öncelikle tebrik ederim
Bende şuan değerlendirme aşamasındayım
Bişey sorucaktım
2.dillden başvuranlar belirli ülkeleremi uçuşu var yoksa her yermi? Onun bilgisini verdilermi

Gerçekten ne kadar teşekkür etsem az... Hak edip başardığınız her kelimenizden belli çok tebrik ediyorum ve çok teşekkür ediyorum. Elbette uzman değilsiniz fakat obsesssion beats talent.... Bu da kanıtıdır ❤️ Son olarak şu konudaki düşüncenizi merak ediyorum, örneğin neden kabin memuru olmak istiyorsun ve buna benzer sorularda cevaplarım biraz uzun oluyor, konuşurken 2,5 dakkayi buluyor. Sizce kişiye özel ve cevaplarımızın ikna edici olması gereken bazı sorularda biraz uzun konuşmak hata mı? Sorulara verdiğiniz yanıtların uzunluğunu merak ediyorum. Çok fazla konuşmak sorun mudur bilmiyorum ama az konuşarak da ikna edici olmuyor:( Ne düşünüyorsunuzzzz❤️
Ay ben de teşekkür ederim 🫂 bence cevaplarınızı kısa tutmak için çaba harcamayın, hem awkward silence olmaz hem de onlar sürekli soru sormak zorunda kalmaz, zaten akıllarına siz konuşurken belli sorular gelmiş olur mülakat da daha akıcı olur diye düşünüyorum. Ben hem çocukluğumdan gelen istekten hem de deneyimlerim doğrultusunda bana uygun bir meslek olduğunu düşündüğümden bahsetmiştim. Ofiste de deneyimim oldu, garson olarak da çalıştım öğretmenlik stajı da yaptım anime de çevirdim, kendimi fiziksel olarak aktif işlerde daha mutlu hissettiğimi farkettim dedim, insanlarla takım içerisinde çalışmak müşterilere yardımcı olmak beni de iyi hissettiriyor demiştim. Kabin memurlarıyla olan anılarımı bile anlattım hahahah

• Like
Tepkiler: gunes
Öncelikle tebrik ederim
Bende şuan değerlendirme aşamasındayım
Bişey sorucaktım
2.dillden başvuranlar belirli ülkeleremi uçuşu var yoksa her yermi? Onun bilgisini verdilermi
Genellikle o ülkenin konuşulduğu ülkelere uçuyorsunuz diye biliyorum ama Çin uçuşları mesela extended range uçuşlara girdiği için o uçakların eğitimini alana kadar nereye gönderirlerse oraya gidiyoruz sanırım. Özetle her yere uçuyorlar ama o dilin konuşulduğu bölgelere daha sık uçuyorlar diyebilirim. Neden boşuna uzun yazdım bilmiyorum 🙈

• Like
Tepkiler: gunes
Genellikle o ülkenin konuşulduğu ülkelere uçuyorsunuz diye biliyorum ama Çin uçuşları mesela extended range uçuşlara girdiği için o uçakların eğitimini alana kadar nereye gönderirlerse oraya gidiyoruz sanırım. Özetle her yere uçuyorlar ama o dilin konuşulduğu bölgelere daha sık uçuyorlar diyebilirim. Neden boşuna uzun yazdım bilmiyorum 🙈
Çok sağğool
Peki son soru
Eğitim hakkında bilgi verildimi
Kaç ay ve haftada kaç gün
Eğitimden elenen oluyormu

İngilizcede sorulan sorular hep sizin dediklerinizden yola çıkılarak sorulan sorular, mesela İstanbulda mı yaşıyorsun diye sordu i have been in Istanbul since 2021, my parents are living in .... and right now I'm living in a dorm dedim sonra o da dedi ki people who stay in forms mostly complain about food, do you like the food there dedi Ben de ı mean i eat more meat in dorm than at home there is a meal w meat everyday and I dont need to spend any time or money on food thanks to the dorm. The only downside is that i dont get to cook the things I crave but regardless I'm happy with the food they provide for me dedim yanii konuşmayı dedikleriniz şekillendiriyor,kesin şunu kesin bunu sorarlar diyemem siz yurtta kalıyorum dersiniz neden eve çıkmadın diye sorar mesela. Olay sorulara ne dediğinizden çok sizin onlarla etkili iletişime geçebilmeniz, kendinizi ifade edebilmeniz
Kısacası bir ezber veya belli bir düzende ilerlemiyor. İngilizcemizden çok rahatlığımıza, el hareketlerimize ve kendimi anlatıp açıklayabilmemize bakıyorlar diye biliyorum, doğru mu? Ben havalimanında çalışıyorum ve yolcularla sohbet edip anlatıp anlayabiliyorum ama böyle kusursuz cümleler kuramıyorum. Büyük ihtimalle işim hakkında çok soru yöneltilecek. Kusura bakma rahatsız ediyorum seni de

Çok sağğool
Peki son soru
Eğitim hakkında bilgi verildimi
Kaç ay ve haftada kaç gün
Eğitimden elenen oluyormu
2 ay (yani 8 hafta - 40 iş günü) diye websitede yazıyor onun dışında bize bir bilgi verilmedi henüz
Haftanın beş günü eğitim var sabah 8 akşam 4/5
sanırım haftaiçi bir gün tatile denk geldiği olursa hafta sonuna da sarktığı oluyormuş
Eğitimde asgari ücret veriliyor
Eğitim yerine servis mevcut
Eğitimde elenenler oluyormuş ama nadir

Kısacası bir ezber veya belli bir düzende ilerlemiyor. İngilizcemizden çok rahatlığımıza, el hareketlerimize ve kendimi anlatıp açıklayabilmemize bakıyorlar diye biliyorum, doğru mu? Ben havalimanında çalışıyorum ve yolcularla sohbet edip anlatıp anlayabiliyorum ama böyle kusursuz cümleler kuramıyorum. Büyük ihtimalle işim hakkında çok soru yöneltilecek. Kusura bakma rahatsız ediyorum seni de
Evet ezber/belli sorular yok. İngilizceden çok rahatlığınıza el kol hareketlerine bakıldığını düşünmüyorum, kurul mülakatında vücut dili daha önemli olabilir. Tabii ki de native olmanız beklenmiyor ama B2 seviyesinde genel olarak iyi iletişim kurmanız kendinizi iyi açıklamanız tenseleri doğru kullanmanız bekleniyor diye düşünüyorum

Evet ezber/belli sorular yok. İngilizceden çok rahatlığınıza el kol hareketlerine bakıldığını düşünmüyorum, kurul mülakatında vücut dili daha önemli olabilir. Tabii ki de native olmanız beklenmiyor ama B2 seviyesinde genel olarak iyi iletişim kurmanız kendinizi iyi açıklamanız tenseleri doğru kullanmanız bekleniyor diye düşünüyorum
İngilizce mülakat dışında kurul mülakatında da ingilizce konuşulmakta mıdır?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.