1. Derece deprem bölgesi. Tabiki başakşehirde yaşamakla avcılar da beylikdüzünde yaşamak farklı. Fark ediyor ancak bina sağlamlığı araya girince açık ara farkla başakşehir/ kayaşehiri tercih ederim ben. Nasıl bir çevrede yaşamak istediğinizde önemli. Başakşehir genel olarak sessizdir. Ben orda yaşamadım bizzat ancak orada yaşayan bir akrabamızı ziyaret ettiğimizde görüyorum çevreyi, sakinliği. Yaşamak istediğim bir yer. Hem havalimanına yakın, hem şehir hastanesine yakın. M3 metrosuna da yakın bir yerde ev tutarsanız sizin için daha iyi olur. Ancak şu da var başakşehirde kayaşehir toki konutlarında ev tutmanızı öneririm. Her yeri sağlam değil. Örnek olarak ben esenlerde yaşıyorum ancak genel bakıldığında zemin sağlam gözükmüyor haber kaynaklarında ancak benim yaşadığım yerin zemini istanbulun en sağlam zeminlerinden. Buna dikkat etmek gerek. Toki konutlarında oturacağınız sürece aslında neresi olduğu önemli değil. Ben deprem açısında düşünüyorum ve bir tık da sakinlik istediğimden kayaşehir diyorum. Ancak kimilerine göre başakşehir beton yığını. Örnek olarak esenler de ağaç yok ancak 15 temmuz toki evlerinin hemen yanında millet bahçesi var ve bol ağaçlı. Gidip görüp sonrasında karar vermekte fayda var. Toki konutları olduğu sürece nerede olduğunun önemi yok her şey gönlünüzce olsun. Ek olarak söyleyeyim başakşehirden aracınızla ulaşım sağlayacaksanız eğitim boyunca trafiğe hazır olun sadece orası için değil avcılarda da olacaktır yol boyunca 10dk mesafeyi 40dk gelmek gibi. Bu yüzden raylı sistem üzerinde ev tutmaya özellikle bakın. M3 hattından incirli durağına gelip metrobüse aktarma yapıp thy eğitim merkezine varabilirsiniz. Böyle bir sürü seçenek var. Bunları göz önünde bulundurun.