Daha önce çalışmış kişilerin bir kısmı işe başladı evet ama bir kısmı da "tekrar çalışacak mısınız" diye aranmış ancak hâlâ eğitime çağrılmamışlar.(onlarda bizim gibi bekliyorlar)
Yani şunu demek istiyorum sen, ben, biz ilk defa çalışacakların önünde bir tecrübeli grup daha var.
Bugün, fikrimce olumlu diye düşündüğüm bir durum oldu. Uçak yakıtının %70-%90'ını dışardan temin ettiğimiz için, bölgedeki savaş ve Hürmüz boğazının kapalı olması personel alımını askıya aldırmıştı, dün itibariyle Hürmüz boğazının tamamen açılması aniden personel alımında ki askıyı kaldırmasada, ama olumlu etkileri olacaktır diye düşünüyorum.
Farklı bir konu;
Antalya da otellerde çalışan arkadaşlarım durumun havacılık sektöründe ki gibi olduğunu, normalde bu zamanlar da çok yoğun olan otellerde turist olmadığını sezonun tam anlamıyla başlamasının mayısı, haziranı bulacağını ve o tarihe kadar personelleri izne gönderdiklerini söylediler.
Eğer otel rezervasyonları mayısa hazirana kaydırılmışsa belki bizim başlangıç tarihleri de o zamanları bulabilir.