Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Asıl mesleğimde o da yapıldı bana. “Ofis elemanı” olarak gözüküyorum mesleğimin ilk bir buçuk yılında. El insaf. Ayıptan başka bir şey değil bu kod işi de girilmeme işi de.
Kod olarak bakıyorlarsa o aradıkları kriterleri kolay kolay sağlayan çıkmaz. İşe başlangıçta İK lar genelde yakın anlamlıyı girip bırakıyorlar. Hatta son işimde bana sorulmuştu ne gireyim diye . Sekreter gireyim demişti. Sekreter bayanı ifade ediyor , otellerdeki gibi ön büro elemanı girin demiştim mesela. Ön büro elemanı resepsiyon aslında. Ama direk ayrı resepsiyon adında da kod olduğu için bizimki kabul edilmiyor sanırım. Yani 3 senedir resepsiyonluk yapıyorum ama kodlardan eleneceğiz sanırım. Üzücü, o kadar da hazırdım herşeye.

Sanırım meslek kodlarına göre eleme yapıyorlar. Meslek kodlarında direk farklı isimler olabiliyor. Örneğin resepsiyonluk yapan birinin kodu ön büro memuru yazarsa sanırım kabul etmiyorlar gibi görünüyor. Benim o şekilde. Halbuki 1400 primin 1300 ü resepsiyonluk yapmışımdır.
Hocam benimde kodlarımda Satış Uzmanı, Mağaza/Perakende Görevlisi, Pazarlama Elemanı, Bilişim Destek Hizmetleri toplamda 898 günüm var. Buna rağmen elediler. Hepsi hizmet sektörüne dahil.

• Like
Tepkiler: Melflyy
Hocam benimde kodlarımda Satış Uzmanı, Mağaza/Perakende Görevlisi, Pazarlama Elemanı, Bilişim Destek Hizmetleri toplamda 898 günüm var. Buna rağmen elediler. Hepsi hizmet sektörüne dahil.
Benim de hepsi hizmet sektörüne dahil ama sanırım https://hizliresim.com/nsap4z8 burda yazanlar direk kod olarak sgk mızda olması gerekiyor. Ama bunu doğru yazan İK görevlilerimiz yok gibi görünüyor malesef. Çok fazla kod var ve direk istenen bu yazan kodlarsa o yüzden sorun yaşıyor olabiliriz.

Benim de hepsi hizmet sektörüne dahil ama sanırım https://hizliresim.com/nsap4z8 burda yazanlar direk kod olarak sgk mızda olması gerekiyor. Ama bunu doğru yazan İK görevlilerimiz yok gibi görünüyor malesef. Çok fazla kod var ve direk istenen bu yazan kodlarsa o yüzden sorun yaşıyor olabiliriz.
İlanda genel olarak hizmet sektörü deneyimli diyor ve hizmet sektörü çok geniş bir alan zaten insanla birebir iletişim halinde olunan meslekler ben hala şartları karşıladığımız noktasındayım spesifik bir deneyim istiyorlarsa bence belirtmelilerdi. Anlamadım bu işi.

İlanda genel olarak hizmet sektörü deneyimli diyor ve hizmet sektörü çok geniş bir alan zaten insanla birebir iletişim halinde olunan meslekler ben hala şartları karşıladığımız noktasındayım spesifik bir deneyim istiyorlarsa bence belirtmelilerdi. Anlamadım bu işi.
Bende aynı şekilde düşünüyorum ama olumsuz olmam için de kayda değer sebep bulmaya çalışıyorum. Bunun harici farklı bir sebep olamaz.1400 gün hizmet sektörü deneyimli primim var çünkü.

Ben de aynı maili aldım. SGK dökümümde hizmet sektörü görünmüyor, sadece staj var. Hizmet sektörü deneyimlerimin tamamı yurt dışında ve belgelerle ispatlı olmasına rağmen, sanırım THY nezdinde çok fazla bir karşılığı yok.

• Like
Tepkiler: Jonethen21
Ben de aynı maili aldım. SGK dökümümde hizmet sektörü görünmüyor, sadece staj var. Hizmet sektörü deneyimlerimin tamamı yurt dışında ve belgelerle ispatlı olmasına rağmen, sanırım THY nezdinde çok fazla bir karşılığı yok.
Bırak yurtdışını toplam 4 senedir resepsiyon sorumlusuyum . O bile sayılmamış . Ki anlam veremediğim şey şu. Daha önce sgk dökümümüzü istediler attık , sonra sınava girdik. O süreçte sorun olmadı . Onun üzerine primimiz arttı bu sefer nasıl sorun olabiliyor ? önceki attığımızda kontrol sağlanmadı mı ?

• Like
Tepkiler: Melflyy
Mail iletmiştim, cevap geldi.

Anladığım kadarıyla:

Garsonluk deneyimim (İstanbul'un en turistik bölgesinde, yabancılarla çalışmış olmama rağmen) otel sektöründe olmadığı için sayılmıyormuş.

Markette yaptığım kasiyerlik, satış elemanı görevleri de mağazada olmadığı için olmazmış.

Zaten SGKsız çalıştırıldığım için kolayca çizebiliyorlar ismimi.

Kalanlara başarılar, şahsen ben gerçekten uğraşamayacağım artık.

Yoruldum ve sinirlerim bozuldu.

• Like
Tepkiler: Lirjena
Mail iletmiştim, cevap geldi.

Anladığım kadarıyla:

Garsonluk deneyimim (İstanbul'un en turistik bölgesinde, yabancılarla çalışmış olmama rağmen) otel sektöründe olmadığı için sayılmıyormuş.

Markette yaptığım kasiyerlik, satış elemanı görevleri de mağazada olmadığı için olmazmış.

Zaten SGKsız çalıştırıldığım için kolayca çizebiliyorlar ismimi.

Kalanlara başarılar, şahsen ben gerçekten uğraşamayacağım artık.

Yoruldum ve sinirlerim bozuldu.

Farklı sektörlerde aynı pozisyonları saymayacaklar sanırım. Başka açıklama bulamıyorum. Keşke ilk sgk dökümümüzü attığımızda buna dikkat edip eleselerdi. O kadar heves edip bu maili almak üzücü. Düşünün ki görüşme için sırf yeni takım ayakkabı almıştım , karşısına cıkacağım kişilere olan saygımdan ötürü. Herşeyi planlamıştım , üzücü . Her neyse hayat devam ediyor.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.