Arkadaşlar havaş part time alım yapıyorsa sonradan full time ye geçiş oluyor mu? Küçük şehirlerde eğitim nasıl veriliyor? Part time çalışan birinin minimum maaşı ne kadar olur ? Şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Online Sözlü ingilizce sınavına gireceğim. Bana tavsiyelerde bulunabilir misiniz? Kaç soru vardır? Sorular arasında yanıtlama için süre var mıdır? Bana dönüş yapabilir misiniz?
Öncelikle hali hazırda yaklaşık 2 yıldır havaş’ta çalışan bir yolcu hizmetleri memuru olarak söyleyebileceğim ilk şey, kurumsallık anlamında yer hizmetlerinin en iyisi diyebilirim
Son yıllarda işe alımlarda, kalifiyeli personel odaklı olmaları, önlisans veya lisans mezunu seçmeleri, ingilizce dil bilgisini sadece sınav odaklı ölçmemeleri(online ingilizce test sınavı)
Çoğu şirket bu ilk sınavı gereksiz zorlayıcı yapar. Özellikle yer hizmetlerinde bir yolcu hizmetleri memuru görevinde yer alacaksanız, ingilizcede grammer bilgisinin , test sayısındaki doğru sayısının bu kadar önemi olmamalı. Bence yer hizmetlerinde adayın ingilizce bilgi düzeyi , konuşma anlama yetisi yüz yüze mülakatta çeşitli sorular, role play gibi unsurlar ile değerlendirilmeli veya ölçülmeli. Çünkü yhm adayının büyük çoğunlukla muhatap alanı uluslararası yolcular , yetkililer veya uçuş ekipleri. Bu sebeple ingilizce konuşma ve anlama becerisi pratikte çok iyi olan, yurtdışında çalışma, okuma tecrübesi olan adaylar bazen İngilizceyi teorik anlamda okulda veya kursta öğrenmediği için ilk başta yapılan test sınavlarından elenebiliyor. Bu sebeple Havaş bu anlamda mantıklı bir hamle yaparak ilk sınavda ber adayın kolaylıkla geçebileceği bir sınav yapıp, mülakat aşamasında dil becerisini ölçüyor.
Bunlar dışında şirket yöneticilerinin personele olan desteği motive edici. Ben şimdiye kadar lider diyebileceğim nitelikte yöneticiler ile çalıştım ve buda yaptığım işe olan bağlılığımı arttırdı.
Çalışan kültürü istasyondan istasyona farklılık gösterebilir ancak NASA, GOOGLE gibi şirketlerde bile çeşitli insan yani çeşitli karakterler , rekabet ortamı, devrecilik veya gruplaşmalar vardır. Bu insanın olduğu her ortamda önlenemez bir gerçek.
Çalışma saatleride istasyondan istasyona değişiklik gösterebilir ancak Türkiye şartlarında aldığınız maaş, yaptığınız iş, yan hakları vs derken kötünün iyisi denilebilecek durumda. Hatta iyiye yakın. yoğun sezonlarda tempolu bir çalışma shiftniz mutlak olacaktır. Zaten şirketin iş ilanlarındaki ilk beklenti “tempolu çalışma ortamına uyum sağlayabilen”.
Maaş konusuda çalışma saatleri ile aynı.
Yaptığınız iş, bulunduğunuz şehir, çalışma düzeni, yan haklar, kurumsallık unsurlarını göz önüne aldığında kötü denmeyecek durumda ancak Türkiye ekonomisini düşündüğümüzde bir yer hizmeti şirketi için azımsanmayacak durumda. Güncel olarak yemek kartı dahil 40k
Şirket başvuruları havaş online internet sitesi üzerinden kabul ediyor. Yani her hangi bir zamanda her hangi bir şehir için başvurabiliyorsunuz ve bu şehirler alım yapılacağı zaman uygun adaylara sınav yolluyor ve süreç başlıyor.
Hrpeak denilen bir sistem üzerinden sınavlar atılıyor.
Online İngilizce test sınavı : 80 sorudan oluşuyor, en kolaydan zora doğru ilerliyor. Son 5 soru en zor sorular onlarada max b2 seviyesi diyelim. 80.soruyu yaptıktan sonra 2 tane soru kameralı şeklinde geliyor yani kamera sizi çekiyor ekranda 2 soru çıkıyor sırasıyla. Siz soruyu gördükten sonra 2 dk düşünme süresi veriyor sonra kamera sizi çekerken sesli olarak cevaplıyorsunuz.
Ardından genel yetenek sınavı: tam hatırlamıyorum ama buda 32 soru.
Mantık, okuduğunu anlama, analitik düşünme becerilerinizi ölçebilecek bazı sorular var.
Sanırım en sonda kişilik envanteri vardı bunu tam hatırlamıyorum buda karakterinizi belirleyecek bazı anket soruları gibi. Örneğin; yolda bir köpek yavrusu görsem yardım ederim;
Katılıyorum, katılmıyorum , kararsızım gibi.
Tüm bunlardan geçerli notu aldığınız takdirde istasyonlar ihtiyaç zamanına göre en geç 2 hafta içinde canlı mülakat için mail atıyor.
Mülakat 1 insan kaynakları 2 istasyon yöneticisi girecek şekilde oluyor yani teams toplantısı üzerinden canlı olarak bu kişiler ile mülakata giriyorsunuz. Mülakattada;
Genel olarak sorulan mülakat soruları soruluyor, forumu karıştıran okuyan herkes bu sorulara kolayca erişebilir. Uzun uzun yazmak istemiyorum.
Buda olumlu olursa, tebrikler alındınız ardından eğitim planlıyorlar ve genelde istasyonun havaş binasında 1.5 aylık bir eğitim başlıyor. Eğitimde ücret vermiyorlar sadece servis ve multinet.
Eğitimde yapılan sınavlardanda başarılı olduktan sonra iş başı başlıyor. Üniformalar geliyor ve hazırsınız.
Merhaba,

Online Sözlü ingilizce sınavına gireceğim. Bana tavsiyelerde bulunabilir misiniz? Kaç soru vardır? Sorular arasında yanıtlama için süre var mıdır? Bilgi verebilir misiniz?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.