Pozisyon veya İlan Adı
Operasyon memuru
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
9 Şub 2026
8
0
0
Meslek
Akademik
Hiç beklemediğim bir anda havaştan sms aldım online sınav için 80 soruluk ingilizce 40 soruluk mantık ve 2 videolu speaking sınavından sonra ertesi gün kurul mülakatı için mail attılar. Kurul mülakatında neler soruluyor bilen var mı ? İngilizce devam ediliyor mu ? Operasyon memuru olarak görünüyor Operasyon memuru nedir ne iş yapar şimdiden teşekkürler.

Hiç beklemediğim bir anda havaştan sms aldım online sınav için 80 soruluk ingilizce 40 soruluk mantık ve 2 videolu speaking sınavından sonra ertesi gün kurul mülakatı için mail attılar. Kurul mülakatında neler soruluyor bilen var mı ? İngilizce devam ediliyor mu ? Operasyon memuru olarak görünüyor Operasyon memuru nedir ne iş yapar şimdiden teşekkürler.
Hangi şehir

hayırlı olsun operasyon memuru adı üstünde operasyonlarla ilgilenir yani yolcu uçağı , kargo uçağı , özel jet , ambulans uçak gibi gibi uçakların alana iniş kalkış yük yükleme ve yatı gibi operasyonel süreçlerde kaptan ve ekiple iniş öncesinden tekrar kalkış anına kadar yakıt dolum ağırlık hesaplama yolcu hizmetleri ve ramp bölümü ile koordinasyon sağlayarak sürecin sorunsuz ve kesinlikle hatasız bir şekilde işlemesinden sorumludur.
kaptan uçuşla ilgili istediği ve istemediği herseyi sadece harekat memuruyla yani operasyon memuruyla konuşur. yaz kış demeden açık havada çalışırlar çok cool bir iş bence apronda araba sürerler bu yüzden apron ehliyeti alırlar. analitik zeka kritik anlarda hızlı karar verme ani oluşan sorunlara hızlı çözümler üretme ve mutlaka herşeyi kitabına göre yapmayı matematik ve iyi İngilizce konuşmayı gerektiren bir iş. boş vakitlerinde de ofiste uçuşların evrak işlerini vs yaparlar maaşlarıda diğer bölümlerden fazla olur haliyle

hayırlı olsun operasyon memuru adı üstünde operasyonlarla ilgilenir yani yolcu uçağı , kargo uçağı , özel jet , ambulans uçak gibi gibi uçakların alana iniş kalkış yük yükleme ve yatı gibi operasyonel süreçlerde kaptan ve ekiple iniş öncesinden tekrar kalkış anına kadar yakıt dolum ağırlık hesaplama yolcu hizmetleri ve ramp bölümü ile koordinasyon sağlayarak sürecin sorunsuz ve kesinlikle hatasız bir şekilde işlemesinden sorumludur.
kaptan uçuşla ilgili istediği ve istemediği herseyi sadece harekat memuruyla yani operasyon memuruyla konuşur. yaz kış demeden açık havada çalışırlar çok cool bir iş bence apronda araba sürerler bu yüzden apron ehliyeti alırlar. analitik zeka kritik anlarda hızlı karar verme ani oluşan sorunlara hızlı çözümler üretme ve mutlaka herşeyi kitabına göre yapmayı matematik ve iyi İngilizce konuşmayı gerektiren bir iş. boş vakitlerinde de ofiste uçuşların evrak işlerini vs yaparlar maaşlarıda diğer bölümlerden fazla olur haliyle
cevabın çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim. Kurul Mülakatı hakkında bilginiz var mı ?

Operasyon memuru ile harekat memuru aynı mı? Harekat memurunun yakıt yükleme, araba kullanma gibi görevleri olduğunu bilmiyordum. Ben de başvurdum ancak ehliyetim yok sorun olur mu?

evet aynı yakıtı hizmet satın alınan firma dolduruyor harekatçı onlarla temasa geçip kaptanla mutabık şekilde ne kadar doldurulması gerektiğini söyleyen kişi. aynı şekilde yükleri bagajları da harekatçı yüklemiyor o yükleyenlerle koordinasyon sağlıyor. ben ehliyetsiz harekat memuru hiç görmedim açıkçası belki vardır ben görmemişimdir normal ehliyeti olmayanlar apron ehliyeti alamıyor diye biliyorum ama

rica ederim kurul mülakatına sadece insan kaynakları girmiyor direkt sizin üst pozisyonunuzda sizinle çalışacak en yetkili kişiler giriyor yani müdürleriniz. 3 kişi oluyorlar genelde bunlardan sadece biri ik olur diğer ikisi müdürdür fakat siz kimin kim olduğunu bilmezsiniz. hepsi soru soruyor sizi gözlemliyorlar işe uygun musunuz şirketi temsil edeceğiniz için şirket temsil imajınız var mı konuşma şekliniz ifade biçiminiz güçlü mü hayatınız hobileriniz işe yatkınlığınız önünüze bir case scenario atıp bunu ingilizce şekilde nasıl çözerdin anlat tarzı şeyler oluyor

yine mi ingilizce mülakat bıktık vallahi :) 80 soru test üstüne 2 soru videolu speaking yetmiyor mu ? :D

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.