Pozisyon veya İlan Adı
Cadet Pilot
Ayakkabı çıkarttırmıyorlar bir tanı olmadığı sürece merak etmeyin 😊 başarılar dilerim
Peki halluks valgus tanısı olması pilotluk için engel mi? Rapor ya mr görüntüleme olmadan 2018 yılında konulmus bir tanım var. Sonrasında doktora gittim sen de halluks valgus yok dedi il saglığa tanının silinmesi için dilekçe verdim,sonuc bekliyorum suan. Diyelim ki silinmedi tanım thy hekimi halluks valgus tanısını görur görmez pilotluk için eliyor mu yoksa el tetkik mi istiyor?

Merhaba,

Halluks valgus ile ilgili genel bir bilgilendirme yapmak amacıyla yazmak istedim.

Öncelikle, THY hekimlerinin sadece halluks valgus tanısı üzerinden adayları doğrudan elemesi söz konusu değildir. Sağlık yönetmeliklerinde bu tanıya dair spesifik bir engel maddesi bulunmamaktadır. Ancak, halluks valgusun ileri derecede olması durumunda uçuş emniyeti açısından değerlendirme yapılabilir. Bu noktada özellikle ciddi ağrı, yürüme ve denge fonksiyonları ile rudder (pedal basma) performansı göz önünde bulundurulur.

Tanı için her zaman röntgen şart değildir; klinik muayene ve gözlem çoğu zaman yeterlidir. Başparmağın içe doğru eğik olup olmadığı, tarak kemiğinde çıkıntı, kızarıklık ya da basıya bağlı hassasiyet değerlendirilir. THY hekimi muayene sırasında ayakkabı ve çorabınızı çıkarttırarak doğrudan gözlem yapabilir ve buna göre karar verebilir.

Röntgen ise, başparmak ile tarak kemiği arasındaki açıları ölçerek deformitenin ciddiyetini belirlemek amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Sizde halluks valgus tanısı olabilir ancak hekim muayenesinde fonksiyonel bir sorun saptanmazsa bu durum elenme sebebi olmaz. Öte yandan, deformitenin hastalık seviyesinde ciddi bulgular vermesi halinde hekim uzun vadede “incapacity” riski oluşturup oluşturmadığını değerlendirmek üzere sizi kurula sevk edebilir veya ek tetkikler isteyebilir.

Merhaba,

Halluks valgus ile ilgili genel bir bilgilendirme yapmak amacıyla yazmak istedim.

Öncelikle, THY hekimlerinin sadece halluks valgus tanısı üzerinden adayları doğrudan elemesi söz konusu değildir. Sağlık yönetmeliklerinde bu tanıya dair spesifik bir engel maddesi bulunmamaktadır. Ancak, halluks valgusun ileri derecede olması durumunda uçuş emniyeti açısından değerlendirme yapılabilir. Bu noktada özellikle ciddi ağrı, yürüme ve denge fonksiyonları ile rudder (pedal basma) performansı göz önünde bulundurulur.

Tanı için her zaman röntgen şart değildir; klinik muayene ve gözlem çoğu zaman yeterlidir. Başparmağın içe doğru eğik olup olmadığı, tarak kemiğinde çıkıntı, kızarıklık ya da basıya bağlı hassasiyet değerlendirilir. THY hekimi muayene sırasında ayakkabı ve çorabınızı çıkarttırarak doğrudan gözlem yapabilir ve buna göre karar verebilir.

Röntgen ise, başparmak ile tarak kemiği arasındaki açıları ölçerek deformitenin ciddiyetini belirlemek amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Sizde halluks valgus tanısı olabilir ancak hekim muayenesinde fonksiyonel bir sorun saptanmazsa bu durum elenme sebebi olmaz. Öte yandan, deformitenin hastalık seviyesinde ciddi bulgular vermesi halinde hekim uzun vadede “incapacity” riski oluşturup oluşturmadığını değerlendirmek üzere sizi kurula sevk edebilir veya ek tetkikler isteyebilir.
Detaylı bilgilendirme için cok tesekkurler. Ön saglık aşamasına kadar tanımın silinmedigini varsayarsak benım yanımda yine de ortopedi doktorundan alınmıs sorun yoktur vb bir rapor göturmem gerekir mi? Ya da gereksiz mi olur?

Merhaba,

Merhabalar ,öncelikle uzun uzun açıkladığınız için çok teşekkür ederim,kabin için önümüzdeki hafta ön sağlığa gireceğim ve bugun ortopediden muayne oldum ve muayne raporu aldım ,üzerinde doktor imzası ve hastane kaşesi var ,ek tetkik ya da durum bildirir raporu değl,9 yıl önce konulan bir tanıydı,ön sağlık aşamasında bu raporu sunacağım,değerlendirilir mi yoksa ekstradan sivil havacılık onaylı hastanrden de rapor alıp mı gitmeliyim,her seyim uyuyor bir bu tanı sorun:/ 🙏🏻tavsiyeniz var midir

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.