ön sağlık için size atılan mailde bi form oluyor, onu sizde olan hastalık/tanılarla dolduruyorsunuz ve mülakata girdiğiniz binada 2.kattaki sağlık kısmına gidiyorsunuz. iş yeri hekimi ile görüşüyorsunuz, e nabızınız ile yazdıklarınızı karşılaştırıyor. uçuşa engel olacak herhangi bir hastalığınız var mı diye bakıyor birkaç soru soruyor. eğer isterse bu kısımda ek tetkik istiyor sanırım, benden istenmediği için çok detaylı bilmiyorum. olumlu olumsuz bir şey söylemiyor ama bana sağlık raporunu alabilirsin demişti. bazı arkadaşlara hiçbir şey söylenmemiş. sonrasında İK’dan mail gelecek deyip gönderiyorlar.
bana mail ön muayeneye gittiğim günün akşamı geldi. sonucunuz olumlu, sağlık raporunuzu şu şu tarihte teslim edebilirsiniz şeklinde. muayene ile rapor teslimi arasında 3 gün vardı, hızlı ilerledi süreç. mailde shgm linki var bir tane, oraya girip üye oluyorsunuz ve randevu oluşturuyorsunuz. hastaneden hastaneye değişmekle birlikte bi başvuru ücreti ödüyorsunuz (ben 190tl ödedim). sonra sizi rastgele bi hastaneye atıyor sağlık raporu için. ben aldığımda doktorun adı yazıyordu hastanenin adı yazmıyordu. hastaneyi arayıp teyit etmem gerekmişti. sonra gidip sağlık raporunu aldım. ücret ve genel tecrübe de hastaneden hastaneye değişiyormuş. ben florya medical parktan aldım ve çok memnundum. gün içinde tüm işleriniz halloluyor zaten.
sağlık raporunu aldıktan sonra da bana belirtilen tarihte gidip teslim ettim raporumu. teslim için gittiğinizde tekrar birkaç belge doldurmanız gerekiyor aşılarınız, iş deneyimleriniz, ailenizdeki hastalıklar vs ile alakalı. sonrasında da iş yeri hekimi ile görüşüp raporu veriyorsunuz. yine olumlu olumsuz bir şey söylemiyor İK’dan haber bekleyin diyor. raporu teslim ettiğim günün akşamında aramıştı İK beni olumlu sonucu vermek için.
biraz uzun anlattım ama umarım işinize yarar bilgiler. sürecinizde başarılar