Emirates Mülakat Deneyimi
Geçtiğimiz günlerde Emirates mülakat sürecine katıldım ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum:
Mülakat Dili: Tüm mülakat süreci tamamen İngilizce olarak gerçekleşti. Kendi aramızda bile Türkçe konuşmamıza izin verilmedi.
Soruların İçeriği: Sorular ağırlıklı olarak takım çalışması odaklıydı. Sorular ve değerlendirme yöntemleri birçok kişinin beklediğinden farklıydı, hatta garip denilebilir.
Değerlendirme Kriterleri: Mülakatta dikkate alınan kriterler oldukça değişkendi. Örneğin, 6 dil bilen bir aday elenirken, İngilizce konusunda zorlanan bazı adaylar sonraki aşamalara geçti. Benimle aynı süreçte daha iyi adaylar olduğunu düşündüğüm kişiler elenirken, ben devam edebildim.
Aşamalar ve Katılımcılar:
Mülakat 5 aşamadan oluşuyordu. Ben 3. aşamada elendim ve 4. aşamaya 12 kişi kaldı.
Sürece toplamda 44 kişi katıldı ve bunların yaklaşık 30'u Türk’tü. Katılımcılar arasında hali hazırda Pegasus ve Qatar Airways'te çalışanlar da vardı.
Boy ve Kilo Ölçümü: Emirates, boy ve kilo konusunda oldukça esnek davrandı. Kilo ölçümü yapılmadı ve boy konusunda adaylara yardımcı oldular.
Son olarak, mülakat süreci benim için oldukça öğreticiydi. Emirates’in değerlendirme kriterleri oldukça farklı ve süreç tamamen İngilizce olduğu için iyi bir hazırlık yapmanızı tavsiye ederim.