Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

efecan

Üye
10 Şub 2026
12
0
0
Meslek
Yer Hizmetleri
Merhaba arkadaşlar, Emirates'ten Ankara'daki event için invite aldım. Cabin crew başvuru formunda kilo ile ilgili bir şey yazmıyor ama ben mutlaka dikkat ederler diye düşünüyorum. BMI'im 30 şuan. Sizce event'e gidip şansımı denemeli miyim ? Yoksa kilodan dolayı direkt ret mi yerim bilgisi olan var mı ?

merhaba , emirates'in ankara eventine bende katılmıştım ne yazık ki elenirsiniz çünkü hatırladığım kadarıyla ilk kilo ölçümü başlamıştık. Ankara dısından geliyorsanız bosuna zaman ve para harcamayın bence , ama eger ki ankaradaysanız gidebilirsiniz yine ortamı görmek adına sadece elendiğiniz taktirde 3 ay başvuru yapamıyorsunuz . Vücut kitle indexini alım kriterlerine göre düşürüp sonrasında katılmak bence daha mantıklı ama yine son karar sizin tabi ki.

• Like
Tepkiler: Maide
merhaba , emirates'in ankara eventine bende katılmıştım ne yazık ki elenirsiniz çünkü hatırladığım kadarıyla ilk kilo ölçümü başlamıştık. Ankara dısından geliyorsanız bosuna zaman ve para harcamayın bence , ama eger ki ankaradaysanız gidebilirsiniz yine ortamı görmek adına sadece elendiğiniz taktirde 3 ay başvuru yapamıyorsunuz . Vücut kitle indexini alım kriterlerine göre düşürüp sonrasında katılmak bence daha mantıklı ama yine son karar sizin tabi ki.
Open day'de kilo ölçümü ile başlandığını ilk defa sizden duyuyorum. İnternette tüm süreçler bittikten sonra Dubai'de kilo ve boy kontrölünün yapıldığını okudum hep.

Open day'de kilo ölçümü ile başlandığını ilk defa sizden duyuyorum. İnternette tüm süreçler bittikten sonra Dubai'de kilo ve boy kontrölünün yapıldığını okudum hep.
merhaba , ben ankaradaki etkinliğe katılmıştım .Her birimizi numarandırıp , boy kilo ve 212 cm'ye ulasım testi yapılıyor bu kriterleri karsılamayan zaten bir sonraki levele gecemiyor. Sonrasında role playlerden oluşan elemeler baslıyor ben iki tane asamayı gectim son kısmı göremedim. Zaten onu da gecersen dubaiden bağlanan bir recriuterla görüşüyorsun bildiğim kadarıyla tabi bu soylediklerim iki sene önce benim katıldığım mülakat için gecerliydi. Belki değişiklikler olmuş olabilir.Ama dediğim gibi boy ve kiloyu ölmek için özel bir cihaz bile getirmişti şirket.

merhaba , ben ankaradaki etkinliğe katılmıştım .Her birimizi numarandırıp , boy kilo ve 212 cm'ye ulasım testi yapılıyor bu kriterleri karsılamayan zaten bir sonraki levele gecemiyor. Sonrasında role playlerden oluşan elemeler baslıyor ben iki tane asamayı gectim son kısmı göremedim. Zaten onu da gecersen dubaiden bağlanan bir recriuterla görüşüyorsun bildiğim kadarıyla tabi bu soylediklerim iki sene önce benim katıldığım mülakat için gecerliydi. Belki değişiklikler olmuş olabilir.Ama dediğim gibi boy ve kiloyu ölmek için özel bir cihaz bile getirmişti şirket.
Anladım teşekkürler birde şunu sorayım size. Başvuru yaptığınız zaman başvuru bölümünde BMI şu ve şu aralıklarda olmalı diye bir yazı var mıydı ? Benim başvurup invite aldığım eventte BMI'i şart olarak eklememişler iş başvuru forumuna. Bu yüzden eskisine göre daha esnek davranıyorlardır belki diye düşünüyorum.

rica ederim dilerim ki hersey gönlünüzce olsun . Hayır hiçbir bilgi vermediler extra bende o aralıkta oldugum için acıkcası çok dikkatli bakmamıştım. Sadece boydan elenen birini hatırlıyorum çünkü çok uzundu ellerini kaldırıncada baya uzun oluyordu . Efe bey eğer ki sizin için cok zahmetli olamyacaksa tabiki katılım saglayın ve ortamı görün derim .Ama şunu bile sormusları grup oyunlarını tamamlarken yara izi dövmesi olan var mı diye , simdi gösterin ki sonrasında sıkıntı olmasın dedi . Benim küçük bir yara izim vardı kasımın üzerinde dikiş izi , problem yapmadılar ama dövme için sildirmen gerekiyor eger secilirsen deiklerini hatırlıyorum . hemen hemen diğer hava yolları gibi kosulları ama bir tık daha esnek olabilir hemen elemediler dövmesi olanları mesela sildirmesi için zaman vermişlerdi diye hatırlıyorum.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.