Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memuru
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
13 Ocak 2026
88
19
5
Meslek
Kabin
Emirates flight attendant için başvurmak istiyorum süreç nasıl oluyor Mülakatlar vs. ne tarz sorular oluyor? Sağlık koşulları nasıl? THY'e başvurdum ama kota dolduğu için beklemedeyim şu an Emirates hangi tarihlerde alımlar yapıyor nasıl oluyor?

Emirates flight attendant için başvurmak istiyorum süreç nasıl oluyor Mülakatlar vs. ne tarz sorular oluyor? Sağlık koşulları nasıl? THY'e başvurdum ama kota dolduğu için beklemedeyim şu an Emirates hangi tarihlerde alımlar yapıyor nasıl oluyor?
Merhabalar sürecinizde şimdiden başarılar, Emirates Türkiye'de çok sık alım yapıyor. Şu an en yakın tarih 23 Mayıs Bodrum var bildiğim kadarıyla sağlık konusunda bizdeki şirketlere göre çok daha rahat ben final interview de elendim. Ben sürece hazırlanırken burada aday deneyimlerini belirtmiş kişilerin sorularına çalışmıştım. Hemen hemen benzer sorular geldi benim katıldığım etkinlikte.

Merhabalar sürecinizde şimdiden başarılar, Emirates Türkiye'de çok sık alım yapıyor. Şu an en yakın tarih 23 Mayıs Bodrum var bildiğim kadarıyla sağlık konusunda bizdeki şirketlere göre çok daha rahat ben final interview de elendim. Ben sürece hazırlanırken burada aday deneyimlerini belirtmiş kişilerin sorularına çalışmıştım. Hemen hemen benzer sorular geldi benim katıldığım etkinlikte.
Merhaba rica etsem süreçten bahseder misiniz?

elenme sebebiniz nedir

Katıldığınız etkinlikte kaç soru sordular ve İngilizce seviyesi B2 miydi?

Katıldığınız etkinlikte kaç soru sordular ve İngilizce seviyesi B2 mi
Soru sayıları değişiyor ilk olarak size sorulan soru kendini tanıtma aşaması burada sadece sizden istedikleri sorularım cevaplarını vermeniz gerekiyor bir çok kişi ufak da olsa istenilenden çok daha fazla bilgi verdi defalarca söylenmesine rağmen. Mesela ilk aşama kendini tanıtma aşamasında sorulan sorular şunlardı;
1) Adımız
2) Bize verilen numara
3) Verilen süre içinde önceki iş deneyimi
4) Hangi destinasyona uçmak istersin ve neden
Daha sonra ara veriliyor ve bu aşamayı başarı ile tamamlayan adayların numarası ekrana yansıtılıyor. Numarası olan adaylar grup çalışması aşamasına geçiyor recuiterler masa sandalyeyi grup çalışması için daire şeklinde hazırlamış oluyor sizler için. Burada verilen soruyu grup olarak çözümlememizi istiyorlar. Kendi fikrinizi açıkça nedeni ile söylemeniz yeterli. Soru içeriğini çok hatırlamıyorum kendi aşamam için. Ama örnek sorular için internete bakabilirsiniz. Bu aşamada bitince ara daha sonra kalanlar yine kolay bir İngilizce testine giriyor ben burda minik bir hatadan dolayı elendim . Bu aşamayı da geçenler size bir link gönderiliyor orayı tekrar dolduruyorsunuz bir nevi CV tekrar yükleniyor ama başka bilgiler de isteniyor. En sonunda da final interview var Dubaiden yetkili kişi doldurduğunuz bilgileri öncelikle teyit ediyor sonrasında bir kaç basit soru soruyor bu kadar süreç.
Seviye içinde B1-B2 iseniz bence yeterli çok aşırı iyi İngilizce olmasına rağmen finale gidemeyen adaylar gördüm.

• Like
Tepkiler: airborn3
elenme sebebiniz nedir
Normalde İngilizce testinde kolay kolay kimse elenmiyor ben orada testte minik hatalarım oldu dikkatsizlik sonucu ondan dolayı elendim. Bu arada çok fazla başvuru yapan var yani 5. başvurusunda bulunmuş Emirates'e siz düşünün şirket sizin onları ne kadar istediğinize ve kendinizi bu süreç içinde geliştirdiniz mi diye inceliyor açıkçası.

Merhaba rica etsem süreçten bahseder misiniz?
Süreci yukarıda bahsettim bunlara ek olarak lütfen hanımefendi ve beyfendi adaylar drescode uygun mükemmel bir dış görünüş ile gitsin. Dış görünüş profesyonel bir görünüm onlar için çok önemli saçın,topuzun şekli, makyajın azlığı çokluğu, kıyafet etek ceket vs. Beyfendiler içinde gördüğüm kadarıyla takım elbise saç sakal tıraşı mükemmel olmalı. Kendi ekipleri uçuşa giderken nasıl bir profesyonel görünüme sahip ise sizden de bunu bekliyorlar.

Bütün aşamalar için verebileceğim en büyük tavsiye kendinizden emin özgüvenli dik bir duruş, profesyonel bir görünüm fiziksel olarak ,en önemlisi gülümseme, istenilen bilginin fazlasından kaçınmak Emirates 'in bütün aşamalarının anahtar kelimeleri olabilir . Ve gittiğinizde mutlaka birileri ile tanışın pasif bir görünüm yerine iletişime açık insanlar ile sohbet etmeyi seven biri olarak izlenim verin. Tanıştığınız kişilerin size şu konularda faydası oluyor ; stresiniz ve kaygınız büyük ölçüde azalıyor hem de fikir alışverişi yapabiliyorsunuz.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.