Pozisyon veya İlan Adı
Cadet pilot

Ozilay

Üye
2 Kas 2025
71
11
5
Meslek
Kokpit
2019 yılında okulda halsiz hissettiğim için ailem de yanımda olmadığından nolur nolmaz diye beni görevliler hastaneye götürdüler. Acil serviste görevli hekim, halsiz hissetmem şikâyetim nedeniyle ‘vertigo’ tanısını kayda geçmiş. O dönemde yapılan tek işlem kan tahlili ve serum ile ilaç uygulanmasıydı; bunun dışında herhangi bir tetkik veya reçete düzenlenmedi. Bazı kişiler vertigo tanısı nedeniyle doğrudan elenirken bazılarının elenmediğini duyunca endişelendim. Tanıyı koyan hekim başka bir şehre taşındı, ben de farklı bir şehre yerleştim; dolayısıyla sehven konulmuş bir tanı alma ihtimalim bulunmuyor. Şimdi hem devlet hastanesinde hem de üniversite hastanesinde vertigo açısından yeniden değerlendirme ve test yaptırsam, bu durum sağlık açısından herhangi bir sorun oluşturur mu?

2019 yılında okulda halsiz hissettiğim için ailem de yanımda olmadığından nolur nolmaz diye beni görevliler hastaneye götürdüler. Acil serviste görevli hekim, halsiz hissetmem şikâyetim nedeniyle ‘vertigo’ tanısını kayda geçmiş. O dönemde yapılan tek işlem kan tahlili ve serum ile ilaç uygulanmasıydı; bunun dışında herhangi bir tetkik veya reçete düzenlenmedi. Bazı kişiler vertigo tanısı nedeniyle doğrudan elenirken bazılarının elenmediğini duyunca endişelendim. Tanıyı koyan hekim başka bir şehre taşındı, ben de farklı bir şehre yerleştim; dolayısıyla sehven konulmuş bir tanı alma ihtimalim bulunmuyor. Şimdi hem devlet hastanesinde hem de üniversite hastanesinde vertigo açısından yeniden değerlendirme ve test yaptırsam, bu durum sağlık açısından herhangi bir sorun oluşturur mu?
Vertigo terimi baş dönmesinin tıbbi karşılığıdır yani o gün başım döndüğü için doktor tıbbi karşılık olarak vertigo girdiğini söylersin bende de vardı vertigo tanısı böyle açıkladım tamam deyip geçtiler yani problem olmuyor o

Vertigo terimi baş dönmesinin tıbbi karşılığıdır yani o gün başım döndüğü için doktor tıbbi karşılık olarak vertigo girdiğini söylersin bende de vardı vertigo tanısı böyle açıkladım tamam deyip geçtiler yani problem olmuyor o
Siz cadet pilotluğa mı başvurmuştunuz?

Thy kabin memurluğu ama bi fark olacağını düşünmüyorum sağlık şartlarında vertigo sık tekrarlanıyorsa kronikse problem anlış baş dönmesine de vertigo giriliyor
Anladım teşekkür ederim cevapladığınız için. Umarım süreciniz istediğiniz gibi ilerliyordur.

Sizin tek bir vertigo tanınız mı var?

Evet 2016 yılında. Sağlık raporunda belirtilen vertigo başka bir şey kronik bi hastalık yani birden baş dönmesi gelip düşecek gibi oluyorsanız sık sık tekrarlanıyorsa işe giriş uygun değildir
Benim hiç baş dönmemle alakalı bir şikayetim olmadı. Acile halsiz olduğum için götürmüşlerdi ki o da ailem yanımda olmadığı için kendilerine bir sıkıntı olmasın diye öyle büyütülecek bir halsizlik değildi doktor da halsizliğe vertigo yazmayı doğru bulmuş.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.