Pozisyon veya İlan Adı
Cadet 2. Pilot Aday Adaylığı
İBS sindirim sistemi rahatsızlığına girdiği için THY için eleme sebebi. Siz ıslak imzalı görüş yazısı ya da heyet raporu alsanız dahi benim fikrimce kabul görmeyecektir çünkü bu yöntemi deneyip elenen çok insan oldu. Normalde en mantıklısı tanıyı koyan hekimle görüşüp durumu anlatıp tanı sildirme veya düzeltme talep etmek olacaktır (İBS tanısı koyulması biraz öyküden ve bulgulardan çıkarım yapılarak konulan bir tanı olduğu için ben sildiren insanları duymuştum). Ancak sizin durumunuzda hekimden sehven raporu almak yine belki yardımcı olabilir. Keşke sürece başlamadan bakmış olsaydınız tanıyı sildirebileceğiniz vaktiniz olurdu. Sürecinizde başarılar dilerim.
Tanıyı sildirmek için aynı hekimle bugün/yarın gidip görüşeceğim. Ancak 2017 den kalma olduğu için kendisi direkt düzeltebiliyor mu bilmiyorum. Eğer olmazsa ondan alacağım bir yazıyla ilçe sağlık müdürlüğüne mi başvurmam gerekli?

Tanıyı sildirmek için aynı hekimle bugün/yarın gidip görüşeceğim. Ancak 2017 den kalma olduğu için kendisi direkt düzeltebiliyor mu bilmiyorum. Eğer olmazsa ondan alacağım bir yazıyla ilçe sağlık müdürlüğüne mi başvurmam gerekli?
2017 tarihli bile olsa yine düzeltme ve silinme işlemi yapılabilir sadece doktorun talebine bağlı. Bazı doktorlar silmeye karşı olup tanıyı yumuşatıyorlar ya da bazıları direkt sildiriyor. Doktorla görüştükten sonra hastane evrak işlerine gidip tanı sildirmek veya düzeltmek için dilekçe veriyorsunuz. Onlar da doktora soruyor ve doktor onaylarsa başhekime gidiyor o da onaylarsa dilekçeniz il/ilçe sağlık müdürlüğüne gönderiliyor. En son onlar da Sağlık Bakanlığına yazıp süreç tamamlanıyor. Tanı silme işlemi en erken 1 ay da sonuçlanıyor o yüzden sizin için uygun olmayacaktır bence. Sizin için en mantıklısı doktorla görüşüp ıslak imzalı görüş ya da sehven yazısı olabilir. Ya da epikriz de olabilir.

Arkadaşlar ibs konusunda ben thy kabin memurluguna basvurdum ve gecmisimde ibs tanısı var (2021) doktorumdan sorunları ortadan kalkmıştır diye bi belge aldım sizce sorun olur mu? pegasus ve sunexpress daha mı iyi olur benim icin?

Hayır olmaz, e nabız kontrolü yapılıyor sadece
Teşekkür ederim hocam yanıtınız için, peki hocam THY hekiminin e-Nabız da görebileceği panelin aynısı diğer sağlık kurumlarında görmek isteyince görülüyor mu yoksa THY ayrı bir sisteme mi sahip? Mesela aile hekimi ya da hastane başhekimi görebilir mi?

Hayır olmaz, e nabız kontrolü yapılıyor sadece
Bu kaydın doktorun hbys üzerinden revize et/pasifleştir işlemi ile düzelterek, bilgi işlem onayıyla hastaneden günübirlik olarak enabıza giden güncellemeyle düzeltilebileceğini söylüypr chatgpt, bu doğru mudur? Yoksa illa il sağlık sürecini mi takip etmek gerekir? @indigo11

Merhabalar, ben de bu post sayesinde enabızımda 2019'dan kalma IBS tanısı olduğunu farkedip hemen ilgili doktoru buldum. Kendisi afaki olduğunu söylese de sildirmek istemedi. Ancak ısrarımla 'şu tarihte konmuş olan IBS tanısını silmenizi arz ederim' diye bir yazı yazdı, şehven ve ya afaki kelimesi kullanmak istemedi. Yarın hemen gidip il sağlığa sildirmeye çalışacağım ama bir ay sürecek olması beni de üzdü, muhtemelen yetişmeyecek. Salı günü kurul mülakatım var. Eğer bahsettiğiniz süreç işliyorsa, buradan bilgi paylaşabilir misiniz?

Merhabalar, ben de bu post sayesinde enabızımda 2019'dan kalma IBS tanısı olduğunu farkedip hemen ilgili doktoru buldum. Kendisi afaki olduğunu söylese de sildirmek istemedi. Ancak ısrarımla 'şu tarihte konmuş olan IBS tanısını silmenizi arz ederim' diye bir yazı yazdı, şehven ve ya afaki kelimesi kullanmak istemedi. Yarın hemen gidip il sağlığa sildirmeye çalışacağım ama bir ay sürecek olması beni de üzdü, muhtemelen yetişmeyecek. Salı günü kurul mülakatım var. Eğer bahsettiğiniz süreç işliyorsa, buradan bilgi paylaşabilir misiniz?
Hocam öyle bir süreç üzerinden fazla bir süre geçtiği için mümkün değilmiş, doktorun bilgisayarında tanıyı gördüm ancak revize yapılamıyordu. Sistemde öyle bir seçenek yoktu. İl sağlık üzerinden adımları izlememi tavsiye etti. Ancak bilgi işlemdeki personele sorduğumda 1 aydan aşağı bu işin bittiğini görmedim pek gibi bir cevap aldım. Size bunu da söylemiş olayım.

• Like
Tepkiler: rmok
Fikir olması açısından söylüyorum, 2 eylülde yaptığım tanı silme başvurusu bugün olumsuz sonuçlandı. Benim özelimde, her adımını çok sıkı takip etmeme rağmen 40 günden fazla sürdü.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.