Pozisyon veya İlan Adı
Cadet 2. Pilot Aday Adaylığı

hegio

Üye
14 Eki 2025
23
6
0
Meslek
Kabin
2017 senesinde kabızlık için gittiğim muayenede doktor tanı kısmına k58 irritabl bağırsak sendromu yazmış, bunu da direkt sağlık dökümanında gördüğümde elenme diyor. Ancak öyle sorunum yok, ayrıca doktor da o zamanda sadece elle muayene yapıp bir sorun yok diyip göndermişti. Bu doğrultuda benim ne yapmam en doğrusu olur, tanıyı sildirmek için doktorla mo görüşeyim? Yoksa aynı doktordan randevu alıp bu tanıyı aktif değildir haline mi getirteyim?

Bu arada tanı 2017 den kalma herhangi bir şekilde bir şikayetim yahut bir sorunum yok, bu doğrultuda en doğrusu aynı doktora gitmek midir?

Thy çevik bot undaki mevcut sağlık dökümanında uygun değildir yazıyor. Acaba ben mi yanlış bir dökümana bakıyorum. Pazartesi günü kurula giricem, bir sorun olacaksa düzelttirebilirsem düzelttireyim diye sordum açıkçası.
Evet şimdi ben de gördüm teşekkür ederim. ya tanıyı sildirin ilçe sağlıkta (ki buna vaktiniz olmayabilir çok hızlı ön sağlığa çağırıyorlar) ya da epikriz raporu talep edin hastaneden. doktor kabızlık için bu tanıyı girdiğini yazmış olabilir, ön sağlığa giderken götürürsünüz yanınızda. Ibs maalesef herhangi bir fiziksel bulgu ile varlığı/yokluğu kanıtlanabilen bir hastalık değil, keşke hiç koşullara eklemeselerdi... Kurulda başarılar dilerim

Evet şimdi ben de gördüm teşekkür ederim. ya tanıyı sildirin ilçe sağlıkta (ki buna vaktiniz olmayabilir çok hızlı ön sağlığa çağırıyorlar) ya da epikriz raporu talep edin hastaneden. doktor kabızlık için bu tanıyı girdiğini yazmış olabilir, ön sağlığa giderken götürürsünüz yanınızda. Ibs maalesef herhangi bir fiziksel bulgu ile varlığı/yokluğu kanıtlanabilen bir hastalık değil, keşke hiç koşullara eklemeselerdi... Kurulda başarılar dilerim
Merhaba hocam
arkadaş tanısını sildirirse e-Nabızdan gözükmese fakat e-Devlette SGK tanı geçmişinde gözükse problem olur mu?

Merhaba hocam
arkadaş tanısını sildirirse e-Nabızdan gözükmese fakat e-Devlette SGK tanı geçmişinde gözükse problem olur mu?
Eğer böyle bir şeye de bakılıyorsa, direkt aynı doktordan bu tanı sehven yazılmıştır, yahut hastanın şu anda aktif olarak böyle bir tanısı bulunmamaktadır şeklinde yazılı, kaşeli, imzalı bir döküman almasam ve bunu ön görüşmede versem daha uygun olur mu?

Eğer böyle bir şeye de bakılıyorsa, direkt aynı doktordan bu tanı sehven yazılmıştır, yahut hastanın şu anda aktif olarak böyle bir tanısı bulunmamaktadır şeklinde yazılı, kaşeli, imzalı bir döküman almasam ve bunu ön görüşmede versem daha uygun olur mu?
İBS sindirim sistemi rahatsızlığına girdiği için THY için eleme sebebi. Siz ıslak imzalı görüş yazısı ya da heyet raporu alsanız dahi benim fikrimce kabul görmeyecektir çünkü bu yöntemi deneyip elenen çok insan oldu. Normalde en mantıklısı tanıyı koyan hekimle görüşüp durumu anlatıp tanı sildirme veya düzeltme talep etmek olacaktır (İBS tanısı koyulması biraz öyküden ve bulgulardan çıkarım yapılarak konulan bir tanı olduğu için ben sildiren insanları duymuştum). Ancak sizin durumunuzda hekimden sehven raporu almak yine belki yardımcı olabilir. Keşke sürece başlamadan bakmış olsaydınız tanıyı sildirebileceğiniz vaktiniz olurdu. Sürecinizde başarılar dilerim.

Merhaba hocam
Tanı e-nabızdan silinse dahi hiçbir şekilde SGK dan silinemiyor maalesef. Ancak SGK hiçbir tedavi bilgisini paylaşmıyor bu yüzden THY zaten bu bilgilere ulaşamayacağı için sorun olmaz diye düşünüyorum.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.