Speaking soruları gündelik hayattan geliyor genelde hatırladığım kadarıyla bana kendi doğum günü partinizi hiç düzenlendiniz mi ya da size daha önce hiç sürpriz doğum günü partisi yapıldı mı sorusu vardı. Bir de kabin memurunun görevleri ile alakalı bir soru vardı onu hatırlayamadım ama cevabımı kabin memuru eğitimine sahip değilim o yüzden bu sorunun cevabını bilmiyorum eğitim aldıktan sonra cevap verebilirim şeklinde cevap verdiğimi hatırlıyorum. Belirli bir süre var evet düşünmeniz ve cevap vermeniz için ayrı ayrı süreler var 30sn düşünme 45sn cevap vermeydi sanırım. Ben süre bitmeden cevaplar vermeye çalıştım ki cümlem kesik kalmasın. Mesela kabin memuruluğu ile alakalı olan sorum sürenin altındaydı bence ne çok uzun ne çok kısa yeterli oluyor. İkinci dil konusunu bilmiyorum belki yüz yüze mülakat aşamasında sorulur.
Sunexpress'e daha önce girmedim. Speaking soruları ne tarz geldi? Kendini tanıt gibi mi? Buradan birisine uçağa neler alınmaz diye sorulmuş. Bir de sanırım belli bir süre veriliyormuş. Verilen sürenin altında konuşsak çok dezavantaj oluyor mu acaba? Ben biraz kısa ama net cevap veriyorum genelde. Ve ikinci diliniz varsa bu da test ediliyor mu?