Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Ü

Üye silindi 12421

Havacılıktan mezun olduktan sonra dispatcher lisansı almayı planlıyordum. Tanıdığım bir kişi, havacılık mezunlarının yalnızca sınava girerek bu lisansı alabileceğini söylemişti. Ancak sonradan öğrendim ki kurs ücretleri 300–350 bin TL civarında.
Zaten bu konulara çalışarak sınavı geçebileceğimi düşünüyorum bildiğim konular zaten Bu nedenle bu kadar yüksek bir ücretin gerekliliğini anlamakta zorlanıyorum. En azından havacılık mezunları için bir indirim uygulanması daha makul olurdu.
Ayrıca sürecin büyük ölçüde online olması da kafamda soru işaretleri oluşturdu. 2 yıllık ön lisans mezunlarının da başvuru yapabiliyor olması ayrı bir tartışma konusu hani kursa gitsem yine ayrı düşüncem 4 sene boşşua mı okuduk
Bunun dışında, bu eğitimin sonunda herhangi bir iş garantisi olup olmadığı da belirsiz. Sonuçta yine mülakat süreçlerinden geçilecek ve muhtemelen bir süre beklemek gerekecek.

Havacılıktan mezun olduktan sonra dispatcher lisansı almayı planlıyordum. Tanıdığım bir kişi, havacılık mezunlarının yalnızca sınava girerek bu lisansı alabileceğini söylemişti. Ancak sonradan öğrendim ki kurs ücretleri 300–350 bin TL civarında.
Zaten bu konulara çalışarak sınavı geçebileceğimi düşünüyorum bildiğim konular zaten Bu nedenle bu kadar yüksek bir ücretin gerekliliğini anlamakta zorlanıyorum. En azından havacılık mezunları için bir indirim uygulanması daha makul olurdu.
Ayrıca sürecin büyük ölçüde online olması da kafamda soru işaretleri oluşturdu. 2 yıllık ön lisans mezunlarının da başvuru yapabiliyor olması ayrı bir tartışma konusu hani kursa gitsem yine ayrı düşüncem 4 sene boşşua mı okuduk
Bunun dışında, bu eğitimin sonunda herhangi bir iş garantisi olup olmadığı da belirsiz. Sonuçta yine mülakat süreçlerinden geçilecek ve muhtemelen bir süre beklemek gerekecek.
Eğitimi aldıktan sonra SHGM tarafından 3 ayda 1 yapılan sınavdan 4 hakkında da başarılı olamazsan, eğitim ücretin yani o bahsettiğin 300-350 bin yanıyor. Hadi geçtin diyelim, lisansı bir şekilde aldın. 2 yıl içerisinde iş bulamazsan lisansın iptal ediliyor.

Ben de havacılık yönetimi mezunuyum, 4+1(hazırlık) 5 yıl okumanın hiçbir anlamı yokmuş. 2 yıllık bitirip gidip bu eğitimleri alsaymışız. Havacılık sektörü maalesef kendi mezunlarına çok nankör.

Hocam bilgi almak isteyen varsa 1 aydır araştırıyorum Ankarada THK Üniversitesi uçuş harekat yöneticiliği bölümü var oraya gireceğim bu yıl bir yandan hukuk fakültesindeyim. Hem kurs hem üniversiteleri araştırdım. Üniversitenin avantajları var soruları alabilirim.

Hocam bilgi almak isteyen varsa 1 aydır araştırıyorum Ankarada THK Üniversitesi uçuş harekat yöneticiliği bölümü var oraya gireceğim bu yıl bir yandan hukuk fakültesindeyim. Hem kurs hem üniversiteleri araştırdım. Üniversitenin avantajları var soruları alabilirim.
Hocam, artık benim için biraz geç kaldığımı düşünüyorum. Tekrar okumanın da çok bir anlamı kalmadı çünkü zaten derslerin yaklaşık %75’ini aldım ben havacılık yönetiiminde Ayrıca bizim fakültede de bu dersler mevcut; bu yüzden bizde de doğrudan sınava girip bu dersleri alma imkanı olmalıydı diye düşünüyorum, ya arkadaş bu havacılık nasıl bir şey anlamadım; her bölüm giriyor artık bi anlamı kalmadı, ATC olmak için araştırdım yds min 70 puan, kpss 90+ stüne hak edersen mülakatlara giriyon onların sınaavalrın psikomotor testine griiyon bunlara nasıl hazırlanca evde oturup hazırlanmak lazımgarantisi de yok zaten kayırma iddiası refeaans dolu her yerde

Hocam, artık benim için biraz geç kaldığımı düşünüyorum. Tekrar okumanın da çok bir anlamı kalmadı çünkü zaten derslerin yaklaşık %75’ini aldım ben havacılık yönetiiminde Ayrıca bizim fakültede de bu dersler mevcut; bu yüzden bizde de doğrudan sınava girip bu dersleri alma imkanı olmalıydı diye düşünüyorum, ya arkadaş bu havacılık nasıl bir şey anlamadım; her bölüm giriyor artık bi anlamı kalmadı, ATC olmak için araştırdım yds min 70 puan, kpss 90+ stüne hak edersen mülakatlara giriyon onların sınaavalrın psikomotor testine griiyon bunlara nasıl hazırlanca evde oturup hazırlanmak lazımgarantisi de yok zaten ****** refeaans dolu her yerde
şu an zaten sghm kdmye taşıyor sınav sistemini ve sınav yapmıyor nerdeyse 5 ay oldu herkes mağdur dispatch sınavını bekliyo tabi ki yalnızca bizim değil diğer lisans alıcak olanlar da bekliyor onun dışında zorunşu stajı 3 ay olucak deniyor zaten kurs 4 ay ing bariyeri ayrı bi dert hepsi bi yana kurs ücreti çok fazla zaten iş imkanı oldukça düşük dispatch çok fazla istihdam edilen bi iş değil nerden bakarsanız çok zor hiç bulaşmayın derim ben de havacılık mezunuyum tarih falan okuyanlar erken davrandılar bizden işe girdiler bu saatten sonra çok zor.

Hocam, artık benim için biraz geç kaldığımı düşünüyorum. Tekrar okumanın da çok bir anlamı kalmadı çünkü zaten derslerin yaklaşık %75’ini aldım ben havacılık yönetiiminde Ayrıca bizim fakültede de bu dersler mevcut; bu yüzden bizde de doğrudan sınava girip bu dersleri alma imkanı olmalıydı diye düşünüyorum, ya arkadaş bu havacılık nasıl bir şey anlamadım; her bölüm giriyor artık bi anlamı kalmadı, ATC olmak için araştırdım yds min 70 puan, kpss 90+ stüne hak edersen mülakatlara giriyon onların sınaavalrın psikomotor testine griiyon bunlara nasıl hazırlanca evde oturup hazırlanmak lazımgarantisi de yok zaten ****** refeaans dolu her yerde
Hocam şöyle bir güzellik olabilir transkriptinizi çıkarın şehrinizde bu fakülte olan okula gidin bu derslerden kaç tanesini sayıyorsunuz diye sorun eğer yeteri kadar ders sayarlarsa 1 yılda bitirirsiniz bölümü söylediğiniz kadar dersi sayarlarsa yarım dönemde bile bitirmek mümkün olur hiçbir şey için geç değil veterinerliği 4. Sınıfta bırakıp hukuğa geçtim bu esnada THY’de esenboğa havalimanında 1 yıl part time çalıştım havacılıkla burada tanıştım şimdi de dispeçer olarak girmeye çalışıyorum hemen thk üniversitesi uçuş harekat yöneticiliğne gireceğim bu yıl hayat uzun daha moral bozmaya gerek yok sorularınız olursa devamını paylaşabiliriz

dispatcherlik icin cogu yer lisans mezuniyeti istiyor. lisansı bitirdiyseniz ozel bi unide ucus harekat bolumu yazın puanları cok yuksek degil burslu tutturursunuz bitirince sınavlara girme hakkı kazanıyosunuz 350k vermekten daha mantıklı olabilir

• Like
Tepkiler: Burak777
Eğitimi aldıktan sonra SHGM tarafından 3 ayda 1 yapılan sınavdan 4 hakkında da başarılı olamazsan, eğitim ücretin yani o bahsettiğin 300-350 bin yanıyor. Hadi geçtin diyelim, lisansı bir şekilde aldın. 2 yıl içerisinde iş bulamazsan lisansın iptal ediliyor.

Ben de havacılık yönetimi mezunuyum, 4+1(hazırlık) 5 yıl okumanın hiçbir anlamı yokmuş. 2 yıllık bitirip gidip bu eğitimleri alsaymışız. Havacılık sektörü maalesef kendi mezunlarına çok nankör.
maalesef öyle havacılık sektöründe çalışanların %10 u bile belkide havacılık bölümünden mezun değildir. Bu bölüm 4-5 yıl önce sadece 7 tane devlet üniversitesinde varken sanki çok açık varmış gibi her yere bu bölümü açtılar. kpss deseniz en az 90 almanız lazım. Yılda açıyolar 4-5 kontenjan bir tık hayal gibi. sıradan bir lisans mezunuyla aynı süreçten geçiyosunuz ve o şirketin ik sı tarafından bölümünüzün bir değeri yok

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.