Pozisyon veya İlan Adı
Dispeçer
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
13 May 2026
3
0
0
Meslek
Yer Hizmetleri
Selam arkadaşlar. Ocak ayında dispeçer lisansımı aldım. Sonra askere gittim, geldim fakat savaş sebebiyle alımlar durduruldu. Başvurduğum 1-2 ilan vardı onlarda da alımlar durduruldu yada kontenjan azaltıldı. Benden birkaç ay önce lisans alanlar iş buldu ve gayet de mutlular. İşin kötüsü diğer havacılık iş kolları da (operasyon memuru vs ) doğal olarak alım yapmıyor. Dispeçer ilanları genelde sonbahar ve kışın açılıyor. O zamana kadar durum daha beter olabilir. Şuan mağazada satış danışmanı olarak çalışıyorum ve gerçekten psikolojim mahvoldu. Benzer durumda olanlar var mı ? Görüşleriniz neler ?

Ben de lisans almayı düşünüyorum yakın zamanda. Tavsiye eder misiniz bu mesleği kazanç açısından. Bir de eğitim aldığımız okul iş garantisi veriyor mu? Herkes nasıl kısa sürede iş buluyor bilgi verebilecek olan arkadaşlar varsa iyi olur.

Ben de lisans almayı düşünüyorum yakın zamanda. Tavsiye eder misiniz bu mesleği kazanç açısından. Bir de eğitim aldığımız okul iş garantisi veriyor mu? Herkes nasıl kısa sürede iş buluyor bilgi verebilecek olan arkadaşlar varsa iyi olur.
Türkiyede dispeclik eğitimi veren birkaç kurum var ancak çok iyi araştırmanı tavsiye ederim. Öncesinde dil puanını almanda fayda var. Ayrıca bazı üniversitelerin ön lisans programları da mevcut.

İş bulunuyordu ama şuan mevcut durumdan mütevellit alım yok. Ne zaman başlar bilemiyorum. İyimser tahminle sonbaharın sonu veya kışın başı. Karamsar tahminle 2027 ilkbaharı. İş garantisi konusu karışık. En zor yerine getirilmesi gereken şart YDS. Haziranda yayınlanacağı söylenen yeni taslak ile YDS puan barajı 50 den 70' e yükseltilecek. 50 almak ile 70 almak çok çok farklı. Çok daha zorlaşacak yani. YDS' ye girenler daha iyi anlar ne demek istediğimi. Önce burayı halledin sonra kursa katılın bence. Kazanç konusunda bilgi veremiyorum henüz dispeçer maaşı almak nasip olmadı :( Kimle konuşsam iyi kazandıklarını söylüyor.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.