Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pozisyon veya İlan Adı
Yolcu Hizmetleri & Harekat Memurluğu
İstasyon Adı
Diğer
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

gunes

havayoluhaber.com
Yönetici
Admin
1 Şub 2024
1,783
1,371
100
havapersonel.com
Meslek
İdari
tgs-onboarding-tanitim.webp
Hava Personel Hakkında

Dört yılı aşkın süredir sektörde aktif biçimde faaliyet gösteren ve çalışan adaylarının yanında konumlanan bir platform olarak, aday odaklı içerik üretimini temel önceliklerimiz arasında konumlandırıyoruz. Bugüne kadar binlerce kişi, platformlarımız aracılığıyla sektöre ilişkin güncel bilgilere erişmiş; işe alım süreçlerini yakından takip etmiş ve ihtiyaç duyduğu her aşamada tarafımızdan sunulan destekten faydalanmıştır. Süreç boyunca adayların yalnız olmadıklarını bilmeleri, güven duygusunu pekiştiren kritik unsurlardan biridir.

Değerlendirme Süreçleri Hakkında - TGS Yer Hizmetleri

Herkese merhaba! Her sene olduğu gibi bu sene de, başvuru ve değerlendirme süreçlerinizde yanınızda olacağız. Yolcu Hizmetleri Memurluğu ilanı, çok yakın zamanda yayımlanacağı için; sizleri değerlendirme süreçleri hakkında kısaca bilgilendirmek istedik. İlanı yayımlandığında anında haberdar olmak için bizi Instagram (@havapersonel) ve LinkedIn (@havapersonel) hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın. Gelin, çok uzatmadan başlayalım:

Öncelikle TGS tarafından ilan yayımlanıyor. İlan yayımlandığında başvurunuzu gerçekleştiriyorsunuz. Genelde en az ön lisans mezunu olmanız isteniyor. Kriterler her yıl değişebildiği için üstüne konuşmak istemiyorum ancak genelde kapsayıcı bir ilan oluyor ve ilan kriterlerini karşılayan hemen hemen herkese dönüş yapılıyor.

İlana başvurduktan yaklaşık 1-3 hafta sonra, ilan kriterlerini karşılayan adaylar Online Değerlendirme Süreçlerine davet ediliyorlar. Bu değerlendirme süreçlerinde Online Genel Yetenek, İngilizce ve Envanter Testi bulunuyor. Online Değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamlayan adaylar, bir de ayrıca başvurdukları istasyon şehrinde yerinde sınava davet ediliyorlar. Online sınavdaki aynı sınavlar (Envanter Testi hariç) yerinde de yapılıyor ve sonrasında bu aşamayı da başarıyla tamamlayan adaylar başvurdukları istasyon şehrinde Kurul Mülakatı daveti alıyor.
Değerli Üyelerimiz,

Söz konusu Genel Yetenek ve İngilizce sınavlarına Hava Personel uzmanlığında önceden hazırlanıp pratik yapmak istiyorsanız size çok güzel bir haberimiz var. 20'den fazla Online İngilizce Sınavı ve 8 adet Genel Yetenek sınavımızla, TGS'nin her iki sınavına da sistematik bir şekilde hazırlık yaparak gerçek sınav pratiği yapabilirsiniz. İlgili sınavlar, TGS'nin değerlendirme süreçlerinde kullandığı sınav formatıyla birebir uyumlu olduğu için gerçek sınava girdiğinizde, önceden hangi sorularla karşılaşacağınızın farkında olursunuz. Detaylar için lütfen aşağıdaki linkleri ziyaret edin.

Premium Üyelik Hakkında
Nasıl Premium Üye Olurum?
Premium Üyelik Kullanım Rehberi
Satın Alım Öncesi sorularınız mı var? Hemen yeni bir destek talebi oluşturun!
Ücretsiz deneme testimizi çözdünüz mü? Hemen çözün!
Bu üyelik ile elde edeceğiniz ayrıcalıklar hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın!

Kurul Mülakatı ise aynen aşağıdaki gibi gerçekleşiyor. Aşağıdaki mesajı daha bugün bir üyemiz paylaştı. Konuyu yakından takip etmek isterseniz konu linkini de aşağıya bırakıyorum:​
Türkçe kendinizi anlatın dediler. Onlara çok soru sorma fırsatı bırakmadan uzunca anlatmış oldum. Hobilerinizle ilgili de İngilizce devam edelim dediler. İngilizce kısmında İş konusuna daha çok çalışmıştım, aklıma gelenleri çevirmeye çalışarak anlattım yine de iyi gibiydi. %60 türkçe %40 ingilizce olarak sürdü diyebilirim. Neden TGS ve İnsan ilişkilerinde nasılsın diye sordular.
https://havapersonel.com/konular/2025-yedeklerin-kurul-mulakati-deneyimleri-tgs-yhm.7844/

Kurul Mülakatını da başarıyla tamamlayan adaylardan bazı sağlık belgelerini (Zorunlu İşbaşı Sağlık Tetkikleri) tedarik etmeleri isteniyor. Sağlık belgelerini tedarik eden adaylar eğer uygun görülürse eğitime davet ediliyorlar. Yaklaşık 1 aylık eğitim sonrası iş başı yapılıyor.

Geçen sene Harekat Memurluğu ayrı bir ilan olarak yayımlanmamış, Yolcu Hizmetleri Memurluğu ilanına başvuran ve Kurul Mülakatına katılım sağlayan bazı Erkek adaylara Harekat Memurluğu teklifi yapılmıştı. Bu yıl Harekat Memurluğu için ayrı bir ilan da açılabilir. Eğer ayrı bir ilan açılırsa, Harekat Memurluğu için de hemen hemen aynı süreçlerden geçiyor olursunuz.

Süreciniz boyunca; şirket, pozisyon, değerlendirme süreçleri ve daha fazlası hakkında sahibi olmak için Hava Personel forum sitemizi günlük takip etmeyi unutmayın. Ayrıca örnek teşkil etmesi açısından geçen sene deneyimlerini paylaşmış olan bir üyemizin konusunu okumak istersiniz diye aşağıya bırakıyorum.

Hepinize şimdiden süreçlerinizde başarılar! Sektörün kalbinin attığı yerde görüşmek üzere. ✈️

TGS Yolcu Hizmetleri Memurluğu - Aday Deneyimi 2025
Forum Sitemiz İçerisinde Arama Yapın
Süreç veya Şirket Hakkında Sorularınız Varsa Yeni Bir Konu Açın!

Premium Üyelik Hakkında

Nasıl Premium Üye Olurum?
Premium Üyelik Kullanım Rehberi
Satın Alım Öncesi sorularınız mı var? Hemen yeni bir destek talebi oluşturun!
Ücretsiz deneme testimizi çözdünüz mü?
Hemen çözün!
Bu üyelik ile elde edeceğiniz ayrıcalıklar hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.