Pozisyon veya İlan Adı
Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
1 Ara 2025
60
7
5
Meslek
Kokpit
Şimdi kayıt ol
Değerli ziyaretçilerimiz, her konunun sadece ilk üç mesajını görüntüleyebilirsiniz. Diğer mesajları görüntüleyebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısınız. oturum aç | kayıt ol
Arkadaşlar herkese merhabalar,

Malum bu dönemde bekleme sürecindeyken bir sonraki aşamam için yani crm mülakatı için kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu konuda sormak istediğim birkaç konu var. Birincisi söylenen kitapların okunması gerektiği konusunda iki farklı görüş var ve ondan kaynaklı soru işareti oluştu kafamda. İkinci olarakta havacılıkta yaşan uçak kazalarını izleyerek onlar hakkında problemin hangi crm bileşeninin eksikliğinden kaynaklandığını anlayarak yorumlamaya çalışıyorum. Bu yaptığımın bir faydası olur mu crm mülakatı için? Yoksa yalnızca kendimiz üzerinden örnek vereceğimiz anılara mı iyi odaklanmam gerek?

Şimdiden herkese çok teşekkürler, en kısa sürede bu dönemlerin bitmesi dileğiyle :)

Ben de crm den retest ile geçtim ve kurulu bekliyordum. Tavsiye olarak söyleyebileceğim en önemli şey sadece birebire odaklanmaman. Grup oyunları gerçekten çok önemli ve benim fikrimce gözlemcilerde bıraktığımız ilk izlenim sonucumuzu ciddi bir şekilde etkiliyor. Birebir kısmı için ise şunu söyleyebilirim, belki çok klişe olacak ama crm bileşenlerini ve bir pilotun nasıl bir karakterde olması gerektiğini iyi kavramak gerekiyor. Sonuç olarak tek bir koldan gitmemek lazım. Ben sadece anı çalışıp geçebilirim diyebileceğimiz bir sınav değil. Crm in tarihini iyi bilmek lazım, kaza raporlarında crm eksikliklerini sebepleriyle anlamak lazım ve en önemlisi sınavdan önce ( retest'sen eğer zaten bir tahminin olur) kendini objektif bir şekilde değerlendirdiğinde evet ben crm i iyi anladım ve bir pilotta olması gereken özellikleri hem grup oyununda hem de birebir kısımda gerek crm kitap ve teknik bilgimle gerek anılarımla gerek tavırlarımla gösterebilirim diyebilmen lazım.

Ben de crm den retest ile geçtim ve kurulu bekliyordum. Tavsiye olarak söyleyebileceğim en önemli şey sadece birebire odaklanmaman. Grup oyunları gerçekten çok önemli ve benim fikrimce gözlemcilerde bıraktığımız ilk izlenim sonucumuzu ciddi bir şekilde etkiliyor. Birebir kısmı için ise şunu söyleyebilirim, belki çok klişe olacak ama crm bileşenlerini ve bir pilotun nasıl bir karakterde olması gerektiğini iyi kavramak gerekiyor. Sonuç olarak tek bir koldan gitmemek lazım. Ben sadece anı çalışıp geçebilirim diyebileceğimiz bir sınav değil. Crm in tarihini iyi bilmek lazım, kaza raporlarında crm eksikliklerini sebepleriyle anlamak lazım ve en önemlisi sınavdan önce ( retest'sen eğer zaten bir tahminin olur) kendini objektif bir şekilde değerlendirdiğinde evet ben crm i iyi anladım ve bir pilotta olması gereken özellikleri hem grup oyununda hem de birebir kısımda gerek crm kitap ve teknik bilgimle gerek anılarımla gerek tavırlarımla gösterebilirim diyebilmen lazım.
Çok teşekkür ederim gerçekten. İlk defa gireceğim için genel olarak mülakat hakkında çok soru işaretleri vardı kafamda. Dediklerinizi göz önünde bulundurarak çalışmalarıma devam edeceğim. Tekrardan çok teşekkür ederim umarım kurul mülakatını da tekte geçer süreciniz en kısa sürede olumlu olur :)

Güzel temenni için teşekkür ederim. Şunu da belirtmek isterim crm ile ilgili. Retest olmadan geçmek biraz zor gibi crm kısmını çünkü crm öncesinde neredeyse her forum sitesini tek tek gezmişimdir ve ilk aşamada kalan kişi sayısı oran olarak bi hayli fazla oluyor. Örneğin benim ilk testimde 6 kişiden sadece 1 kişi geçebildi ama retestte 4 kişi olumlu sonucu aldı. Bunun 2 sebebi olabilir. 1. Si ilkinde tecrübe edinildiği için ikinci sınavda eksikliklerini bilerek girmiş oluyorsun keza ben ilk sınavımda grup oyunlarında kendimi hiç gösterememiştim. 2. Si ise ilk sınavda gözlemciler açısından geçirme eleğinin çapı çok daha küçük olabilir. Bu bizim öncesinde yaptıgımız küçük hatalar da olsa farkında mıyız ve değiştirdik mi sorusuna cevap arıyor olabilirler. Yani demem o ki ilkinde geçemezseniz moralinizi bozmayın, özeleştiri yapıp hayalinize devam edin. Öte yandan umarım dediğiniz gibi olur ve kurulu tek seferde geçer ve hayalime bir adım daha yaklaşmış olurum. Benim de temennim çalışan, emek veren ve bu işe uygun olan herkes umarım ki bu süreçleri rahatlıkla geçer ve en liyakatli olanlar alınır.

• Like
Tepkiler: birpilotadayı
Güzel temenni için teşekkür ederim. Şunu da belirtmek isterim crm ile ilgili. Retest olmadan geçmek biraz zor gibi crm kısmını çünkü crm öncesinde neredeyse her forum sitesini tek tek gezmişimdir ve ilk aşamada kalan kişi sayısı oran olarak bi hayli fazla oluyor. Örneğin benim ilk testimde 6 kişiden sadece 1 kişi geçebildi ama retestte 4 kişi olumlu sonucu aldı. Bunun 2 sebebi olabilir. 1. Si ilkinde tecrübe edinildiği için ikinci sınavda eksikliklerini bilerek girmiş oluyorsun keza ben ilk sınavımda grup oyunlarında kendimi hiç gösterememiştim. 2. Si ise ilk sınavda gözlemciler açısından geçirme eleğinin çapı çok daha küçük olabilir. Bu bizim öncesinde yaptıgımız küçük hatalar da olsa farkında mıyız ve değiştirdik mi sorusuna cevap arıyor olabilirler. Yani demem o ki ilkinde geçemezseniz moralinizi bozmayın, özeleştiri yapıp hayalinize devam edin. Öte yandan umarım dediğiniz gibi olur ve kurulu tek seferde geçer ve hayalime bir adım daha yaklaşmış olurum. Benim de temennim çalışan, emek veren ve bu işe uygun olan herkes umarım ki bu süreçleri rahatlıkla geçer ve en liyakatli olanlar alınır.
Evet gerçekten gördüğüm ve konuştuğum kişilerin birçoğu retest ile geçmiş ve o yüzden dedikleriniz gibi düşünüyorum bende. Belki de gerçekten dediğiniz gibi kişinin retest sürecinde olumsuz durumda nasıl davrandığına ve o süreç içerisinde kendisini hangi anlamda geliştirdiklerine dikkat ediyorlardır. Dediğiniz gibi retest kalma durumum olursa söylediğiniz şekilde ders çıkararak duruma hazırlanmaya çalışacağım. Gerçekten crm bileşenleri yalnızca havacılık değil normal hayat ve diğer iş kollarında da çok kritik bir öneme sahip. Bundan dolayı pilotluk olsun veya olmasın bu bileşenlerde kendimi geliştirebilmemin her açıdan bana katkısı olacağını düşünüyorum.

Şimdi kayıt ol
Değerli ziyaretçilerimiz, her konunun sadece ilk üç mesajını görüntüleyebilirsiniz. Diğer mesajları görüntüleyebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısınız. oturum aç | kayıt ol

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.