Ben crm'den olumlu almadım ama kendi yaptıklarımı anlatabilirim. Öncelikle crm hakkında ingilizce - turkce elimde hangi kaynak varsa ( internette de cok fazla kaynak var özellikle havacı psikologlar size bu konuda çok yardimci oluyorlar, randevu almaniza bile gerek olmadan döküman gönderiyorlar ) okudum. İşime kurul mulakatinda da crmde de yarayabilecek yerlerin altını çizdim, notlar aldım.
Grup mülakatı için işime yarayabilecek cümle grupları oluşturdum. Hangi ifadelerden kaçınmam gerektiğini özellikle araştırdım. Zaman baskısı oldugu icin mülakatta kullanabileceğiniz cümleleri pratik yapmanız faydalı olacaktır. Ben kendimi videoya kaydetmiştim hem grup mülakati hem bireysel mülakat için. Donduğum bir yer var mı, kaçınmam gereken ifadeleri kullanıyor muyum diye. Ama sanirim çok fazla videoya aldığım için robotsu gözüktüm, bilmiyorum. Burayı kendiniz değerlendirerek hareket edin lütfen.
Bu dönemde hobilerimi, soft skillerimi ve ekip çalışmasını gelistirebilecegim alanlardan seçtim ki crm teoriğini pratiğe dökebileyim diye.
Psikologlardan destek aldım. Mülakatları onlarla gerçekleştirdim ve feedbacklerini not ettim. Psikologlar bazen sizin düşünmediğiniz, aklınıza gelmeyen bir soruyu size yöneltebiliyor. O açıdan iyi oluyor. Ancak yeni mezun birisi için pahalı olduğunu düşünüyorum.
4 ay boyunca düzenli olarak bunları yaptım. Ancak olumlu gelmedi crm sonucum. Yine de size bildiklerimi aktarmak istedim.